Το ΠΑΣΟΚ τιμωρεί τους «διασπαστές»

Οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Λάζαρος Ζαχαριάδης, μετά την οριστικοποίηση της απόφασής τους να μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Μπουτάρη, παραπέμφθηκαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) προκειμένου να ανασταλεί η κομματική τους ιδιότητα και να διαγραφούν από το κόμμα μόλις ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητά τους.

Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον Χρήστο Παπουτσή, όπου τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν το ψηφοδέλτιο του κυρ Γιάννη, το οποίο -όπως τους αναφέρθηκε- η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί «υπονομευτικό και διασπαστικό».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να «τρίξει τα δόντια» για να εκπέμψει σαφές μήνυμα ότι το ψηφοδέλτιο του Μπουτάρη, που εμφανίζεται στον Τύπο ως συμπληρωματικό εκείνου της Χρύσας Αράπογλου, δεν είναι παρά ένα ακόμη ψηφοδέλτιο.

Το μήνυμα αυτό διατυπώθηκε και από τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο το απόγευμα της Πέμπτης στη συνάντηση των τοπικών στελεχών με θέμα την προετοιμασία της επίσκεψης Παπανδρέου, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί και από τα λοιπά κορυφαία κομματικά στελέχη με αφορμή τη μεθαυριανή τους άνοδο στη Θεσσαλονίκη, για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των δύο θεωρούν οι του ΠΑΣΟΚ πως εκτός των άλλων θα αποτελέσουν φόβητρο και για τα κομματικά μέλη διαφόρων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος που ετοιμάζονται να κατεβούν στις εκλογές με ψηφοδέλτια που δεν στηρίζονται από το κόμμα τους. «Το ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε άλλο κόμμα, είναι εθελοντική οργάνωση», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Παπουτσή. «Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως μπορεί κανείς να διατηρεί την κομματική του ιδιότητα, ενώ επιλέγει να αντιστρατευτεί τις επιλογές του κόμματός του», συμπλήρωσε. Προβλήματα «πράσινων διαρροών» σε αντίπαλα ψηφοδέλτια διαπιστώνονται σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και κυρίως στον Εύοσμο, στον Άγιο Παύλο και στη Μενεμένη.

Ο «πράσινος» υποψήφιος της τελευταίας Παύλος Σιδηρόπουλος, αφού είδε και απόειδε πως πολλοί «σύντροφοί» του τον… «μαχαίρωναν πισώπλατα», ζήτησε τη βοήθεια της Νομαρχιακής. Βοήθεια όμως δεν ερχόταν. Έτσι, πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε στον Τύπο πως συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό του τον γραμματέα της Νομαρχιακής, Δημήτρη Τσαβδαρίδη. Τρελάθηκε ο γιατρός (Τσαβδαρίδης) πληροφορούμενος πως τυγχάνει υποψήφιος… δημοτικός σύμβουλος Μενεμένης. Τρελάθηκε ακόμη περισσότερο ο γραμματέας της Περιφερειακής, Νίκος Κριθαρίδης, όταν έμαθε πως στα επόμενα ονόματα που θα ανακοινώσει ο Σιδηρόπουλος θα συμπεριλαμβάνεται και το… δικό του.


Σχολιάστε εδώ