Στον Χουλιάρα το «δαχτυλίδι» της ψηφιακής τηλεόρασης

Η υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην «πράσινη» συνδικαλιστική ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης ότι δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, πριν συμφωνηθεί το πλαίσιο για το προσωπικό, δεν πρόκειται να τηρηθεί. Μόλις οι συνδικαλιστές συμφώνησαν για τις αλλαγές στον γενικό κανονισμό εργασίας και τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η διοίκηση της ΕΡΤ ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι αναμένεται η λειτουργία της εταιρείας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος προωθείται ο Γιώργος Χουλιάρας, νυν εντεταλμένος σύμβουλος του προέδρου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αθρόα πρόσληψη στελεχών και εργαζομένων στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με διαδικασίες που κανείς δεν γνωρίζει. Η θυγατρική εταιρεία θα έχει το δικό της ΔΣ και δικούς της εργαζόμενους και θα είναι το πρώτο πείραμα για το πώς θα λειτουργήσει η κρατική τηλεόραση το επόμενο διάστημα. Χωρίς κανέναν έλεγχο από πλευράς Δημοσίου, η νέα εταιρεία θα απασχολεί εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου χωρίς τις δεσμεύσεις του κανονισμού εργασίας, δεν θα είναι δηλαδή νόμιμοι. Για τη θυγατρική κατά πληροφορίες υπάρχει ήδη έτοιμο και οργανόγραμμα, ενώ στα «αιτήματά» της προς την κυβέρνηση είναι και η δημιουργία νέου ραδιομεγάρου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν πως η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα είναι η νέα ΕΡΤ ΑΕ τα επόμενα χρόνια. Σταδιακά θα παίρνει τα περισσότερα χρήματα, αρκεί βέβαια να γίνει και νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της θεσμικής κατοχύρωσής της, ενώ στα σκαριά βρίσκεται το σχέδιο για ίδρυση και δεύτερης θυγατρικής εταιρείας για τις παραγωγές.


Σχολιάστε εδώ