Πατρινά και… άλλα

+ Και ξαφνικά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για το νέο λιμάνι της Πάτρας. Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, Παναγιώτης Καββαθάς. Μάλιστα ο κ. Καββαθάς δεσμεύτηκε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2008. Ελπίζουμε να μη μείνει στα χαρτιά και αυτή η εξαγγελία, όπως συμβαίνει τα τελευταία… τριάντα χρόνια.

+ Ο νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη τον Μητροπολίτη Πατρών. Όχι, δεν πήγε για… εξομολόγηση. Απλώς συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που άπτονται του ενδιαφέροντος τόσο της Εκκλησίας όσο και της νομαρχίας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα. Μάλιστα ο κ. Κατσικόπουλος ζήτησε και πήρε την ευχή του μητροπολίτη εν όψει των εκλογών.

+ Ο Ευάγγελος Φλωράτος απερίσπαστος από εσωκομματικές και άλλες αντιπαραθέσεις -όχι όπως κάποιοι άλλοι- προχώρησε στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματός του για την Πάτρα. Ο κ. Φλωράτος μίλησε για τις επιχειρηματικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Πατρινοί και εξήγησε τις συγκεκριμένες δράσεις που περιέχουν οι προτάσεις του. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι ο δήμος θα αναλάβει ρόλο συντονιστή αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ηγέτη.

+ Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος τα δίνει όλα για την εκλογή του Φλωράτου. Απόδειξη ότι η γυναίκα του μετέχει στο ψηφοδέλτιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Νίκος ρισκάρει.

+ Από την άλλη μεριά, ο Ανδρέας Φούρας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα για τον πολιτισμό. Μίλησε μάλιστα και για πάρκο πολιτισμού.

+ Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει ανάκαμψη, που προφανώς οφείλεται σε αύξηση της συσπείρωσης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Και οδηγεί στη βεβαιότητα ότι η Πάτρα θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, οπότε ο Φούρας δύσκολα θα χάσει.

+ Αλήθεια, τι έγινε με τα δύο στελέχη του επιμελητηρίου Βασίλη Ρουμελιώτη και Δημήτρη Τσιάκο; Ρωτάμε γιατί, ενώ αρχικά είχε λεχθεί ότι θα ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Φούρα, ξαφνικά βρέθηκαν στον συνδυασμό του κ. Δημαρά.

+ Έγινε κι αυτό! Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος εντάχθηκε στον συνδυασμό Φλωράτου. Ο κ. Ασημακόπουλος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Ανδρέα Καράβολα, αντινομάρχης Έργων επί νομαρχίας Στάθη Σερέτη, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ρίου.

+ Μία παρατήρηση, την οποία θα παρακαλούσα να προσέξουν όλως ιδιαιτέρως οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Παρατήρησα κάποιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων η προσφορά στην Πάτρα μέχρι αυτή την ώρα είναι μηδενική, να πηγαίνουν να δίνουν αίμα προκειμένου να δημοσιευτεί η φωτογραφία τους. Χάνω πάσαν ιδέα για εκείνους που τους ενισχύουν. Ντροπή, βρε παιδιά!..

+ Άρχισαν οι έρευνες στην Πάτρα για το κύκλωμα που λυμαινόταν τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Μπράβο και ζήτω. Αλλά για ποιες έρευνες μιλάμε; Γιατί δεν πάει ο εισαγγελέας μια βόλτα στην Αγίου Νικολάου να πιει έναν καφέ και να μάθει με κάθε λεπτομέρεια για πρόσωπα και πράγματα;

+ Μεγάλος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Α. Φούρα και τον δημοτικό σύμβουλο Παν. Ξυπολιά. Αιτία η άρνηση του κ. Φούρα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και ο δημοτικός σύμβουλος απειλεί με μηνύσεις!


Σχολιάστε εδώ