Παραπέμπει στον… Ολυμπιακό ο πρόεδρος της ΕΡΤ

Στην απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, παραπέμπει η ΕΡΤ διά του προέδρου της Χ. Παναγόπουλου το Κοινοβούλιο για το κόστος απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας. Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Η ΕΡΤ αποφεύγει να γνωστοποιήσει το ακριβές ποσό που θα δώσει στην ομάδα του πρόεδρου της Intracom και επικαλείται την αναφορά ενός μη δημόσιου λειτουργού, του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Ιωάννη Χρυσικόπουλου.

Αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέλιου Ματζαπετάκη (10737/16.5.06) για διάθεση ποσού 14 εκατ. ευρώ σε μία ΠΑΕ και 13 εκατ. ευρώ σε μία άλλη, η ΕΡΤ απαντάει μόνο για τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Παναγόπουλος, αναφέρει πως «η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την επιλογή της πρόταση της ΕΡΤ, ανάμεσα μάλιστα σε προτάσεις με μεγαλύτερα ποσά, δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της ΕΡΤ σε ό,τι αφορά την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της πρωταθλήτριας και κυπελλούχου Ελλάδας. Το κόστος υπογραφής των συμβολαίων με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κινείται στο πλαίσιο της αγοράς -όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός- ήταν δε χαμηλότερο από άλλες προσφορές καναλιών». Και για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τη γοητεία που ασκεί στην κυβέρνηση και την ΕΡΤ η ΠΑΕ του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Χ. Παναγόπουλος καταλήγει, σημειώνοντας πως «η αξιολόγηση για το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων έγινε με βάση τα συμφέροντα της ΕΡΤ» και «αποδεικνύεται -από τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός- ορθή και συνετή». Θυμίζουμε πως στην επιστολή του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ αναφέρεται πως η σύμβαση με την ΕΡΤ είναι διετής και το συνολικό τίμημα, τηλεοπτικό και χορηγικό, είναι 5,5 εκατ. ευρώ.

Πέρα από το χαμηλό κόστος (5,5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, σύμφωνα με την επιστολή που κατατίθεται στο Κοινοβούλιο), ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί η στάση του προέδρου της ΕΡΤ να μην ανακοινώνει το τίμημα για την απόκτηση των δικαιωμάτων των ομάδων, τουλάχιστον για τις δύο για τις οποίες ρώτησε ο Σ. Ματζαπετάκης. Σε πολιτικό δε επίπεδο και μόνο το γεγονός ότι ο πρόεδρος που επέλεξε η ΝΔ επικαλείται τον γενικό διευθυντή μιας εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη προκαλεί τη μνήμη όλων μας. Επειδή όμως πρόκειται για κρατική τηλεόραση, πρέπει να υπάρξει μια υπεύθυνη απάντηση πόσα χρήματα έδωσε για την απόκτηση των δικαιωμάτων των τεσσάρων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αιγάλεω, Άρης) και πόσα πιθανώς σε άλλες εταιρείες που εμπλέκονται με το ελληνικό πρωτάθλημα.


Σχολιάστε εδώ