Ξεχωριστό κράτος η Κρήτη!

Έπεσαν στην παγίδα του Βαρθολομαίου, εκτός αν κι αυτοί σήκωσαν μπαϊράκι κατά της ελλαδικής Εκκλησίας και ασφαλώς θα τρίζουν τα κόκαλα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που σήκωσε στη Θέρισο το λάβαρο της επανάστασης κατά των Τούρκων.

Τα ίδια έκανε ο κ. Βαρθολομαίος πριν από δύο χρόνια και με τις λεγόμενες «Μητροπόλεις Νέων Χωρών», που θα έπρεπε κάποια στιγμή μια κυβέρνηση σεβόμενη τον εαυτό της και προστατεύοντας την κυριαρχία της χώρας να είχε βάλει τέρμα σ’ αυτή τη διάσπαση, που ήταν συνέπεια της τμηματικής απελευθέρωσης της Ελλάδας από την τουρκική σκλαβιά. Σήμερα η Ελλάδα είναι ενιαία, μία επομένως πρέπει να είναι και η ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι με τρία αφεντικά.

Αποδεικνύεται τελικά ότι είχε δίκιο ο Χριστόδουλος όταν αντιστάθηκε στην εξοντωτική μανία του κ. Βαρθολομαίου, που έφθασε στο σημείο να τον απειλήσει με καθαίρεση, αν δεν αναγνώριζε ότι αυτός έχει την αρμοδιότητα επιλογής του υποψήφιου για την εκλογή Μητροπολίτη στις Μητροπόλεις των «Νέων Χωρών» (αλήθεια, πώς το ανέχεται η κυβέρνηση, υπάρχουν «Νέες Χώρες» μέσα στην Ελλάδα;).

Και δυστυχώς η υπουργός Παιδείας πήγε με το μέρος του Βαρθολομαίου.

Τώρα ζητάει και τα ρέστα… προς μεγάλη αγαλλίαση των Τούρκων που βλέπουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας…

Αυτή η κατάσταση, που μόνο ζιζάνια δημιουργεί και δηλητηριάζει το πλήρωμα της Εκκλησίας μας, δεν πάει άλλο. Έχει υποχρέωση να παρέμβει αμέσως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αρκετή ζημιά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αρχίζοντας με τις ταυτότητες επί Σημίτη, στην ενότητα της Εκκλησίας.

Εκτός κι αν νομίζουν οι κατέχοντες ότι τα πράγματα με τη διάσπαση της Εκκλησίας, με τους πιστούς διαιρεμένους -εύκολη λεία στις χίλιες δύο αιρέσεις που περιμένουν στη γωνία- θα είναι ευκολότερα…


Σχολιάστε εδώ