Κάλεσαν τον Σημίτη, όχι όμως και τον Γιώργο!

Πολλή συζήτηση έχει αναπτυχθεί γύρω απ’ τη σκοπιμότητα της ξαφνικής (;) επανεμφάνισης του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, μέσω της κουβέντας που έκανε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Χρ. Ράπτη και η οποία αποτυπώθηκε υπό τη μορφή συνέντευξης στην εφημερίδα.

Κατ’ αρχάς δεν εξέπληξε η επιλογή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, με τον οποίο ο Σημίτης διατηρεί καλή σχέση και του έχει εμπιστοσύνη. Ίσως γι’ αυτό να ξεπεράστηκαν ορισμένες ενστάσεις του για την εφημερίδα…

Τώρα, σε ό,τι αφορά το γιατί ο Σημίτης «μίλησε», οι απόψεις διαφοροποιούνται.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο στόχος του ήταν αυτός ακριβώς που αποτυπώθηκε στη συζήτηση. Να δηλώσει δηλαδή «παρών» και να εμφανιστεί ως ο… θεματοφύλακας της ενότητας του ΠΑΣΟΚ (τώρα, κατά πόσο μπορεί να στέκει κάτι τέτοιο, είναι ένα άλλο θέμα…).

Ορισμένα όμως στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν μια άλλη «πονηρή» σκέψη-εκτίμηση: ότι δηλαδή θέλησε έτσι να στείλει ένα μήνυμα στον Γιώργο για τη διαγραφή του Γιάννου, μήνυμα που συνοψίζεται στο «όχι σε τετελεσμένα».

Δεν θέλει να τον διαχειρίζονται

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, επίσης στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, το μήνυμα Σημίτη βεβαίως στάλθηκε στον Γιώργο, ωστόσο το περιεχόμενό του ήταν «να κλείσει η συζήτηση και η ιστορία με τα πεπραγμένα μου».

Ενώ δεν λείπουν και οι απόψεις ότι ναι μεν εστάλη μήνυμα, αλλά… στα «ορφανά του Σημίτη», στα οποία λέει (π.χ. στον Χριστοδουλάκη) να σταματήσουν να τον «διαχειρίζονται».

Τέλος, η… σεναριολογία περιλαμβάνει και την εκτίμηση (από παλιό του συνεργάτη) ότι ο τέως απλώς… το γλεντάει με τις ερμηνείες που γίνεται προσπάθεια να δοθούν σε διάφορες κινήσεις-παρεμβάσεις του όπως αυτή της τελευταίας συνέντευξής του. Ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πλην της προστασίας της υστεροφημίας του και ότι δεν επιζητεί κανένα άλλο αξίωμα πλην της… προεδροποίησής του -αν οι συνθήκες το επιτρέπουν…- το 2010!

Ανεξάρτητα πάντως απ’ τα παραπάνω, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Σημίτης προσεκλήθη να παραστεί σε συνέδριο στο Οπόρτο της Πορτογαλίας με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης».

Βέβαια αυτή η πρόσκληση απ’ τους Γερμανούς γεννά ερωτήματα, αν μετράει περισσότερο ο Σημίτης απ’ τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος στο κάτω κάτω είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για ένα τέτοιο θέμα…


Σχολιάστε εδώ