Αλλάζει η «Καθημερινή»!

Η παλιά σχολή της εφημερίδας, της κριτικής στάσης απέναντι στις κυβερνήσεις, των μεγάλων δημοσιογραφικών αποκαλύψεων για επιχειρηματίες, της κορύφωσης της κόντρας με Μητσοτάκη και Σημίτη, κι ακόμη το «μπόλιασμά» της με αριστερούς αρθρογράφους, που είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται καλύτερα τα ζητήματα της κοινωνίας, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Τώρα ο στόχος είναι η εφημερίδα να θυμίζει στην επιχειρηματική αντίληψη «Financial Times» και «Economist», σε μια προσπάθεια αναβίωσης του εκσυγχρονισμού του Κ. Σημίτη, πηγαίνοντας ακόμη και κόντρα με τη σημερινή κυβέρνηση. Η αντίδραση του Κ. Καραμανλή δεν έχει ακόμη φανεί, είναι βέβαιο όμως πως κατά τη διάρκεια του χρόνου θα εκδηλωθεί. Η αγωνία της εφημερίδας να δείξει πως δεν έχασε την πρόσβαση στην κυβέρνηση είναι μεγάλη και ξεκίνησε έναν κύκλο συνεντεύξεων με υπουργούς. Στην παγίδα έπεσε ο Π. Παυλόπουλος, παραγνωρίζοντας τη σημασία των προσώπων και ποιοι υποτιμητικά τον αποκαλούσαν «Πάκη»…

Τα «μονοπύθμενα» -για να θυμηθούμε και τον ρόλο του Flash- βέβαια έχουν πλευρίσει το Νέο Φάληρο. Με εισήγηση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, του Νίκου Νικολάου προσλαμβάνεται ο Άρης Τόλιος, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Flash, ενώ ο Φ. Καρζής αντιθέτως απέρριψε τη σχετική πρόταση. Η μία έκπληξη όμως διαδέχεται την άλλη. Ο Α. Παπαχελάς με πολλές φιλοδοξίες κατηφορίζει στο Φάληρο, έχοντας μαζί του εκτός απροόπτου και τον Τ. Τέλλογλου, σε μια προσπάθεια να φτιάξουν τους έντυπους «Φακέλους» για την εφημερίδα. Ο Τ. Τέλλογλου ως ανταποκριτής στη Γερμανία αρχικά έγραφε για τις δραστηριότητες Κόκκαλη, στη συνέχεια όμως κάποια στιγμή έφυγε από την εφημερίδα, έκανε τη See Media (νυν Add Productions) μαζί με τον Γ. Χουλιάρα και ήταν ένα από τα πρόσωπα που θα πήγαιναν στη Flash TV. Τελικά βρέθηκε στην ΕΡΤ.

Διευθυντής του σαββατιάτικου φύλλου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χρήστου, ενώ για τη θέση του διευθυντή του οικονομικού φύλλου ακούγεται το όνομα του Λουκά Κατσώνη. Στους στόχους που μπορεί να επιτευχθούν είναι και ο Χ. Μεμής από το «Βήμα». Από την εφημερίδα λόγω συνταξιοδότησης αποχώρησε ένας ακόμη σημαντικός αρθρογράφος, ο Κώστας Ιορδανίδης.


Σχολιάστε εδώ