Τα κλειστά χαρτιά του Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός συνεδριάζει καθημερινά με τους υπουργούς του, ενώ οι υπουργοί κατά μόνας ανεβαίνουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για να «στρώσουν το χαλί στον πρωθυπουργό», κλείνοντας τρύπες, δείχνοντας πως εκπληρώνουν περυσινές υποσχέσεις που έναν χρόνο τις άφησαν στα συρτάρια τους και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που προέκυψαν και σκιάζουν την εικόνα της κυβέρνησης στους πολίτες.

Ο Κώστας Καραμανλής επεξεργάζεται τις εξαγγελίες του και έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς του να κλείσουν άρον άρον τις εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και να καταλαγιάσουν τις διαμαρτυρίες αυτών που απειλούν να κατεβούν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στη ΔΕΘ. Ποιοι είναι αυτοί που απειλούν να χαλάσουν τη φετινή φιέστα της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στη ΔΕΘ;

• Οι εργαζόμενοι, με αιχμή τους εργάτες της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και τους ανέργους της Νάουσας, που είδαν τις περυσινές υποσχέσεις να παραμένουν ανεκπλήρωτες.

• Οι αγρότες που φοβούνται πως το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» είναι ο νόμος που καθορίζει τη ζωή τους και προδιαγράφει το μέλλον τους.

• Μέσα στους διαμαρτυρόμενους και οι πλέον επικίνδυνοι -ως απρόβλεπτοι- φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ζητούν παρέμβαση για να υπάρξει λύση στο διοικητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι υπουργοί πήραν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τα ανοιχτά θέματα και γι’ αυτό κάποιοι ανεβοκατεβαίνουν για να υπογράφουν συμφωνίες για προγράμματα που έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί, κάποιοι άλλοι εγκαινιάζουν αστυνομικά τμήματα, κάποιοι εγκαινιάζουν έργα και εργάκια και κάποιοι, τέλος, ψάχνουν πρόεδρο και επενδυτή για τον ΠΑΟΚ.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ το μαρκάρισμα του πρωθυπουργού θα το αναλάβει ο αρχηγός του που αποφάσισε να δώσει «διπλή απάντηση» από τη Θεσσαλονίκη σε όσα θα πει ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός της καθιερωμένης επίσκεψής του στη ΔΕΘ, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου (θα μιλήσει σε δείπνο και θα δώσει συνέντευξη Τύπου), αποφάσισε να επισκεφθεί την πόλη τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 12 του μηνός, μόλις δύο ημέρες δηλαδή μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι στη διάρκεια της οποίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καθορίσει την πολιτική του πρόταση για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτόν ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να επισκιάσει επικοινωνιακά την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη διεθνή έκθεση, επιχειρώντας να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να είναι αυτός ο τελικός νικητής στη μάχη των εντυπώσεων στο πεδίο της ΔΕΘ.


Σχολιάστε εδώ