«Πολιτικό» υβρεολόγιο

Όπως φαίνεται το «ενδιαφέρον» των πολιτών για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου είναι τόσο χαμηλό, ώστε ορισμένοι εκπρόσωποι και υποψήφιοι καταφεύγουν σε ύβρεις και σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους αντιπάλους τους προκειμένου να τονώσουν το «ενδιαφέρον» αυτό… Για παράδειγμα με θλίψη παρακολουθήσαμε την «αντιπαράθεση» μεταξύ της Ολυμπιονίκου κ. Πατουλίδου και του κ. Ψωμιάδη, επιπέδου χαμαιτυπείου…

Όπως φαίνεται όμως το «υβρεολόγιο» και οι βαρείς χαρακτηρισμοί φαίνεται ότι εισάγονται επισήμως στο πολιτικό «λεξιλόγιο» και επισημοποιούνται στον δημόσιο πολιτικό λόγο.

Δυστυχώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -που επιδίωξε να «οικοδομήσει» μια εικόνα ενός νέου «πολιτικού πολιτισμού» για τον εαυτό του- δεν φαίνεται να αποφεύγει τον πειρασμό να υιοθετήσει παρόμοιες πρακτικές…

Οι φράσεις περί «θερινών διαρρηκτών» και περί μεθόδων «σικελικής μαφίας», που επισήμως -την πρώτη- και ανεπισήμως -τη δεύτερη- χρησιμοποίησε, δεν πλήττουν… την κυβερνητική παράταξη, όπως κάποιοι ανόητοι συμβουλάτορες του νόμισαν – ούτε, βεβαίως, αναβιβάζουν το ηγετικό -εσωκομματικό- του «κύρος».

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Γ. Παπανδρέου θεώρησε ότι η φραστική «σκληρότητα» θα λύσει τα προβλήματα. Το μόνο αποτέλεσμα που επέφερε αυτή η «τακτική» είναι να δημιουργήσει μια «θολή» εικόνα για τον ίδιο και να ενσπείρει τη σύγχυση στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Αντί για χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει πολιτικές απαντήσεις, να διαμορφώσει συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις. Και δυστυχώς την απουσία αυτών των προτάσεων έρχονται να την «καλύψουν» οι «αγριάδες» και οι χαρακτηρισμοί… Δηλαδή να αποκαλύψουν στην πράξη το πολιτικό του κενό.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ