Κρίση διαρκείας στην «Καθημερινή»

Ο πρωθυπουργός ήταν μάλλον ψυχρός και έθεσε το θέμα της αλλαγής διεύθυνσης, συσχετίζοντάς το με τη στάση του συγκροτήματος έναντι των διαπλεκομένων συμφερόντων. Δεν είναι γνωστό ποια απάντηση έλαβε, αλλά μετά τη συνάντηση και η πλευρά Αλαφούζου κάνει πλέον λόγο για διαφωνίες, αν και προς το παρόν εξακολουθεί να υφίσταται μια σχέση εκτίμησης.

Για πόσο όμως; Ενώ λοιπόν η τηλεόραση του Σκάι διεκδικεί μία από τις πανελλαδικές άδειες, το συγκρότημα της «Καθημερινής» είναι αγνώριστο και, το κυριότερο, απρόβλεπτο. Πρόκειται για μια δομική κρίση, η οποία απειλεί τα θεμέλια της «Καθημερινής», καθώς από την εποχή της σύγκρουσης με τον Κ. Μητσοτάκη καθιερώθηκε ως εφημερίδα της αστικής τάξης, με θέσεις περί διαφάνειας και σύγκρουσης με τη διαπλοκή. Η συνεχιζόμενη αστάθεια και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα εμπιστοσύνης στην επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου δυσκολεύουν κατά πολύ την κατάσταση. Ήδη στο Μαξίμου επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια όπως εκείνο της επανέκδοσης της «Ακροπόλεως», παίρνοντας τα στελέχη που εκτιμάται πως θα εκδιωχθούν από την «Καθημερινή», αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ήδη λέγεται πως αρκετοί θα βρεθούν για ένα διάστημα στον «Ελεύθερο Τύπο» και μετά θα περάσουν στη νέα εφημερίδα, σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί.

Και ο Αλέξης Παπαχελάς στην «Καθημερινή»;

Το Νέο Φάληρο απαντάει πάντως και με άλλες αλλαγές, παίρνοντας κόσμο από τον… ΔΟΛ. Φαίνεται πως κάποιοι έπεισαν τον ιδιοκτήτη ότι η εφημερίδα που δεν κατάφερε να τους απειλήσει στην ημερήσια έκδοσή της, το «Βήμα», έχει καλύτερους δημοσιογράφους από την «Καθημερινή». Έτσι, με καθυστέρηση δέκα ετών το Ν. Φάληρο ανακαλύπτει τον αποτυχημένο πολιτικά εκσυγχρονισμό και προσλαμβάνει τα στελέχη του, καλύπτοντας ένα πολιτικό φάσμα από τον Μάνο ως τον Χριστοδουλάκη!.. Ακούγεται πως στους στόχους του συγκροτήματος είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στο ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση όμως πηγαίνει στον ΑΝΤ1. Επαφές έγιναν και με τον δημοσιογράφο Φοίβο Καρζή, αλλά και με τον Γ. Λούλη, ο οποίος αρθρογραφούσε στην «Ημερησία», ενώ στο ραδιόφωνο μπορεί να πάρει εκπομπή ο Π. Μανδραβέλης.

Σε διοικητικό επίπεδο ο διευθυντής της εφημερίδας, Αντώνης Καρκαγιάννης, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέλαβε και εκτελεστικές αρμοδιότητες. Πρόεδρος, μη εκτελεστικός, παραμένει ο Αριστείδης Αλαφούζος, αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικός, ο Γιώργος Κουμάντος, ανεξάρτητος αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικός, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος. Το συμβούλιο συμπληρώνουν οι Βασίλης Διαμαντόπουλος (εκτελεστικός οικονομικός σύμβουλος), Μάρθα Ζώη-Δερτιλή (εκτελεστική σύμβουλος), Αντώνης Καρκαγιάννης (εκτελεστικός σύμβουλος), Γρηγόρης Τιμαγένης (μη εκτελεστικός σύμβουλος), Χαράλαμπος Ρούσσος (μη εκτελεστικός ανεξάρτητος σύμβουλος) και Νίκος Ναούμης (εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος).


Σχολιάστε εδώ