Βυζάντιον

Καθώς από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μάς χωρίζουν πλέον περισσότερα από τριάντα χρόνια, καλόν είναι να διοργανώνεται ένα πάρτι εποχής, όπου άπαντες θα εμφανίζονται με 70’ς λουκ. Έτσι, ας πούμε, και ξαναδώ τον Άκη με καμπάνα παντελόνι και ζιβάγκο, δεν θα ψηφίσω απλώς ΠΑΣΟΚ, πληρώνω και από πάνω! Εξαιρετική εμφάνιση μπορεί να κάνει και ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα συγκινήσει. Είναι μέγα λάθος του Γιώργου που δεν αξιοποιεί αυτό το ιστορικό κεφάλαιο. Ας ρωτήσει τον επιχειρηματία του κέντρου «Εποχές» στα Βριλήσσια. Κάθε χειμώνα εμφανίζεται εκεί ο Δάκης και το μαγαζί γεμίζει. Ανέβασέ τους, πρόεδρε, στη σκηνή! Βάλε και τον Σπύρο Χατζάρα ως παρουσιαστή, κάτι σαν τον Άλκη Στέα στο καρναβάλι της Πάτρας, και άσε τη μνήμη να φορτίσει το συναίσθημα.


Άλλο ωραίο που θα μπορούσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να κυκλοφορήσει στα περίπτερα (και με τηλεμάρκετινγκ) μία σειρά από DVD με τις μεγάλες στιγμές του Κινήματος. Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ξαναζήσει κορυφαίες ομιλίες του Ανδρέα, ιστορικές ατάκες του προέδρου, ενώ στο «bonus material» ο Κίμων Κουλούρης θα ρίχνει φως σε άγνωστες λεπτομέρειες.


Φανταστείτε τώρα εσείς ότι αύριο εμφανίζεται ένας τύπος στο Χίλτον, δίνει συνέντευξη Τύπου, καταφέρεται κατά των Αμερικανών, επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες: ή θα τον πάρουν δεμένο ή θα νομίσουν ότι το ΚΚΕ άλλαξε γραμματέα!


Τελειώνοντας με τα της επετείου (υποθέτω ότι ο εκδότης θα έχει δώσει ρεσιτάλ μπροστά), δεν μπορώ να μη σταθώ με συγκίνηση στο άκουσμα «θα σε ξανάβρω στους μπαχτσέδες, τρεις του Σεπτέμβρη να γυρνάς». Και πάντα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Το «μόνο να γράφεις το όνομά σου κι εκείνο το ʼγραφες μισό» σε ποιους απευθύνεται; Να υποθέσω στους πρώτους υπουργούς της Αλλαγής;


Δυστυχώς, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι επόμενοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην έχουν γεννηθεί ακόμα!.. Πλην όμως είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι στο κόμμα ενθουσιάστηκαν με την αναφορά του προέδρου Γιώργου στη σικελική μαφία. Μάρλον Μπράντο ο Καραμανλής; Γιατί όχι; Στα κιλά τον πλησιάζει…


Συνεχίζω με τη φράση του αείμνηστου, του απέθαντου, που θα ξαναγίνει σουξέ φέτος: «Νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση!» Διότι τα ποσοστά που αναμένεται να καταγράψει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα θυμίζουν περιεκτικότητα σε πίσσα και νικοτίνη, έτσι όπως αναγράφεται στα πακέτα των λάιτ τσιγάρων… Τι κάνουμε λοιπόν ως ΠΑΣΟΚ; Μαθαίνω ότι οι επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Χρύσας Αράπογλου επεξεργάζονται κάποιες χαριτωμένες ιδέες που θα βελτιώσουν θεαματικά τα επικοινωνιακά της εκστρατείας. Με παρακάλεσαν δε να μη γράψω τίποτα ακόμα, γεγονός που αποτελεί πλήγμα. Τι άλλο να περιμένει ο αναγνώστης της Κυριακής εκτός από το επικοινωνιακό πρόγραμμα της Χρύσας; Ας κάνουν υπομονή. Πρέπει πάντως να τους πληροφορήσω ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Το κορίτσι πιστεύει ότι θα εκλεγεί βουλευτής, κατά πάσα πιθανότητα στη θέση της Χρύσας. Γυναίκες… Στη δε παράταξη Σκανδαλίδη μού παρομοίωσαν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου με παρτίδα σκακιού. Είναι εμφανές ότι δεν πηγαίνουν καλά. Εν ολίγοις, μου είπαν ότι θα περιμένουν τις ανακοινώσεις προσώπων από τον αντίπαλο συνδυασμό και θα προσπαθήσουν να κινηθούν τελευταίοι. Και καλά θα κάνουν. Όσοι δεν πάρουν εκπομπή στα κανάλια μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στους συνδυασμούς της Αθήνας.


Πρέπει επίσης να σας πω ότι αν κατάγεστε από την Κεφαλονιά, ακόμα και αν είστε υποψήφιος για… διαχειριστής σε πολυκατοικία, μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας με μία φωτογραφία και εμείς θα προβάλουμε στην κοινή γνώμη τις αρετές που σας προσδίδει η καταγωγή σας. Οι υπόλοιποι μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν η χώρα αν την κυβερνούσαν Κεφαλονίτες.


Με την ευκαιρία, να δώσω και εγώ τη στήριξή μου στη Σοφία Λουκέρη, κόρη του πρωτοπρεσβύτερου του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών (πολύ σημαντικό αυτό), που κατέρχεται στις εκλογές με τον συνδυασμό του Νικήτα. Αν η κοπέλα είναι όπως στη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε, διατίθεμαι ως εθελοντής στον εκλογικό αγώνα, ακόμα και ως νεωκόρος στον Άγιο Παντελεήμονα, βοήθειά μας!


Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι από την Κεφαλονιά κατάγεται και ο… Σούπερμαν που επανακάμπτει στους κινηματογράφους και θα σπεύσω να τον απολαύσω. Μια χαρά είναι η ιστορία, αλλά υπερβολικά εξωπραγματική. Όχι όμως για τις υπερφυσικές ιδιότητες του ήρωα. Διότι άνετα μπορείς να υποθέσεις ότι υπάρχει πράγματι ένας τύπος που πετάει και διαθέτει απίστευτες δυνάμεις. Αλλά να είναι και δημοσιογράφος, που στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, αυτό είναι πέρα από κάθε φαντασία!


Από φίλο μου έλαβα το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: «Ματαίως οι επιστήμονες, Προκόπιε, αναζητούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον οργανισμό η κατανάλωση παλαιού κρέατος. Ας εξετάσουν κάποιον που είναι χρόνια παντρεμένος». Δεν το ασπάζομαι, αλλά με βάζει σε σκέψεις…

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ