Ανάβει η μάχη των εκλογών

Την «είδηση» διέρρευσε πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης, ενώ υπήρξε και επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ που επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της προς τον Χρήστο Αγραπίδη, αλλά και την πεποίθησή της ότι με αυτόν ως υποψήφιο θα κερδίσει ακόμα μια τελευταία στον Πειραιά. Βέβαια και ο Γ. Κασιμάτης δήλωσε ότι ουδέποτε του έγινε πρόταση να αντικαταστήσει τον Χ. Αγραπίδη, αλλά και σε περίπτωση ακόμα που του γινόταν δεν θα τη δεχόταν.

Οπωσδήποτε όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Εκείνη που υποστηρίζει ότι… δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά και πως στη ΝΔ όντως υπάρχει ανησυχία για την τύχη του Χ. Αγραπίδη στις εκλογές. Αυτή την άποψη την απορρίπτει πάντως μετά… βδελυγμίας το περιβάλλον του δημάρχου που σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι η όλη ιστορία είναι ένα «βρώμικο παιχνίδι», το οποίο «έστησε» το επιτελείο του Παναγιώτη Φασούλα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί το «κλείσιμο της ψαλίδας» ανάμεσα σε αυτόν και τον Αγραπίδη.

Η πλευρά Φασούλα σημειώνεται ότι αντιμετώπισε σχεδόν αδιάφορα το θέμα, αναφέροντας ότι πρόκειται για εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ, το οποίο δεν… αγγίζει τον συνδυασμό του ψηλού, ο οποίος όχι απλώς προηγείται στα γκάλοπ αλλά και έχει βάσιμες ελπίδες να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι πάντως έλεγαν ότι, ανεξάρτητα από τις «διαρροές» τέτοιων «ειδήσεων», στόχος του Φασούλα πρέπει να είναι η πρώτη Κυριακή, γιατί αν δεν εκλεγεί με την πρώτη, η δεύτερη Κυριακή θα κρύβει πολλές «παγίδες» γι’ αυτόν. Γιατί τη δεύτερη Κυριακή ο Π. Φασούλας θα έχει χάσει τους αναποφάσιστους, οι οποίοι συνήθως στηρίζουν εκείνον που προηγείται, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές» ψηφοφόρων οι οποίοι, πιστεύοντας ότι έκαναν το καθήκον τους την πρώτη Κυριακή, τη δεύτερη ίσως να μην πάνε να ψηφίσουν. Και όπως είναι γνωστό, η νοοτροπία της «χαλαρής ψήφου» δεν ευνοεί το φαβορί σε μια εκλογική αναμέτρηση αλλά το αουτσάιντερ. Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί και με τον συνδυασμό Αγραπίδη, αλλά εκεί θεωρητικά στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση, καθώς όσοι δεν ψήφισαν τον επίσημο συνδυασμό της ΝΔ την πρώτη Κυριακή, τη δεύτερη θα επιστρέψουν στην κομματική τους βάση, τόσο επειδή θα θεωρήσουν ότι έστειλαν την πρώτη Κυριακή το μήνυμά τους στη Ρηγίλλης, όσο και επειδή θα διαπιστώσουν ότι ο δήμος παραμένει διεκδικήσιμος και ότι υπάρχει ελπίδα να κερδισθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτά βέβαια είναι σενάρια, τα οποία όμως έχουν αρκετές πιθανότητες να γίνουν πραγματικότητα. Άλλωστε, στον Πειραιά είναι κοινό μυστικό πως ο Π. Φασούλας ή θα πάρει τον δήμο με… περίπατο την πρώτη Κυριακή ή θα δυσκολευθεί πολύ αν οδηγηθεί η κατάσταση στον δεύτερο γύρο. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του Αγραπίδη. Να οδηγήσει την αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο και να αντεπιτεθεί όταν πλέον ο δήμος θα είναι διεκδικήσιμος.

• Ανεξάρτητα πάντως από τα… σενάρια που δίνουν και παίρνουν, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα τα επιτελεία, όλων των συνδυασμών, έχουν ήδη βάλει τις… μηχανές τους στο φουλ και ετοιμάζονται για τη «μάχη» του Οκτώβρη. Ο Π. Φασούλας έχει διαρκώς συσκέψεις με συνεργάτες και υποψήφιους του συνδυασμού του, ο Χ. Αγραπίδης έχει αρχίσει τις περιοδείες στις συνοικίες και προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται κοντά στους δημότες, ο Θ. Δρίτσας δραστηριοποιείται και αυτός μεθοδικά, τακτικά και συγκροτημένα όπως πάντα, η Ελπίδα Παντελάκη επισκέπτεται διαρκώς όλες τις γωνιές της πόλης και καταγράφει προβλήματα, ενώ ο Π. Μελάς ετοιμάζει συνδυασμό-έκπληξη που όπως ισχυρίζεται, όταν ανακοινωθεί θα κάνει… πάταγο! Ο ίδιος αποκλείει κάθε ενδεχόμενο υποχώρησής του και επαναλαμβάνει πως δεν φοβάται αν τον διαγράψει η ΝΔ, γιατί ούτε μισθοδοτείται από τη Ρηγίλλης ούτε έχει τοποθετηθεί από τη ΝΔ σε κάποιο πόστο για να της έχει… υποχρέωση! Οπότε το «αντάρτικο» παραμένει μια πραγματικότητα και θα κάνει τη… ζημιά του στον Αγραπίδη…

• Ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία του ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Π. Φασούλα Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Της εκστρατείας ηγείται ο ίδιος, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη είχε σύσκεψη στην Πειραϊκή με φίλους και οπαδούς του αλλά και με τα στελέχη που θα συντονίσουν τον αγώνα του. Δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές, τόνισε ότι η εκστρατεία του θα στηρίζεται αυστηρά στον πολιτικό λόγο και το πρόγραμμα και η επιδίωξη θα είναι να ενστερνισθεί και ο τελευταίος Πειραιώτης πως μοναδική λύση για την αναγέννηση του Πειραιά είναι η υπερψήφιση του συνδυασμού του Π. Φασούλα. Ο Δ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει «χτυπήματα κάτω από την μέση» και ζήτησε απ’ όλους σεβασμό στον αντίπαλο. Μπορεί ο Χ. Αγραπίδης να είναι απέναντί μας, είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν παύει να είναι δήμαρχος και οφείλουμε όλοι σεβασμό τόσο στους θεσμούς όσο και στους ανθρώπους. Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη αυτή συγκέντρωση φίλων του Δ. Παρασκευόπουλου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι εκτός των οπαδών του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν Πειραιώτες που είναι γνωστοί επειδή ψηφίζουν για χρόνια τη συντηρητική παράταξη στις εκλογές, αλλά και άλλοι που ψηφίζουν τα κόμματα της Αριστεράς! Όμως ο Παρασκευόπουλος έχει βοηθήσει τόσο πολύ κόσμο που οι φίλοι του γκρεμίζουν τις κομματικές γραμμές για να τον ακολουθήσουν…

• Ένας ακόμα υποψήφιος του συνδυασμού του Π. Φασούλα ετοιμάζει την… έκπληξη. Πρόκειται για τον Βασίλη Βουγιουκλάκη που κινείται δραστήρια τις τελευταίες μέρες σε όλον τον Πειραιά και γίνεται παντού δεκτός με πολύ θερμό τρόπο. Αυτές τις μέρες θα κάνει την πρώτη επικοινωνία του με τον κόσμο του Πειραιά, αφού θα στείλει προσωπικά σε όλους τους δημότες επιστολή, στην οποία θα τους εξηγεί γιατί αποχώρησε από τον συνδυασμό Αγραπίδη και συνεργάζεται πλέον με τον Π. Φασούλα. Όπως λένε εκείνοι που ξέρουν, πρόκειται για επιστολή που θα κάνει πάταγο, γιατί ο Β. Βουγιουκλάκης έχει μάθει πάντα να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας κι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εντιμότητα και η ειλικρίνειά του.

• Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Δ΄ Διαμέρισμα η τακτική κάποιων στελεχών που πρόσκεινται σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά, οι οποίοι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν λένε ότι θα στηρίξουν συγκεκριμένα άτομα του συνδυασμού Φασούλα. Οι υπόλοιποι όμως υποψήφιοι του συνδυασμού «χρεώνουν» στον πολιτευτή την επιλογή αυτή και ετοιμάζονται στις βουλευτικές εκλογές να τον… μαυρίσουν ομαδικά. Άλλωστε, η ενέργεια αυτή των στελεχών του έχει αρνητικό αντίκτυπο και στον κόσμο που πιστεύει ότι αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ενότητα και τακτικές όπως η συγκεκριμένη μόνο ζημιά μπορεί να κάνουν…

• Περιοδεία στα Καμίνια έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Παναγιώτης Φασούλας, όπου επισκέφθηκε καφενεία και… ταβέρνες και αντάλλαξε χειραψίες με τον κόσμο. Την επομένη το πρωί το ίδιο έκανε και ο Χρήστος Αγραπίδης, μόνο που αυτός δεν περιορίσθηκε στις χειραψίες, αλλά είχε μαζί του κι ένα μπλοκάκι και σημείωνε τα προβλήματα που του ανέφεραν οι κάτοικοι. Πάντως, η καλή πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Τόκιο ευνοεί τον Φασούλα, καθώς ως πρώην παίκτης αυτής της ομάδας βγήκε πολλές φορές στα κανάλια και τα ραδιόφωνα κι ακούστηκε πάλι αρκετά.

• Ένας αναγνώστης μας, ο οποίος υπογράφει ως «Δημότης που πονάει αληθινά τον Πειραιά», σε επιστολή που έστειλε στο «Π», σχολιάζοντας δημοσιεύματα της στήλης, αναφέρει πως ο Φασούλας τελικά δεν απαλλάχθηκε από τα «βαρίδια» του Λογοθέτη με τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του τού Τάκη Πιπιτσούλη, γιατί ο Β. Μαστρόκαλος, ο οποίος συμμετέχει στον συνδυασμό του ψηλού, είναι ανιψιός του (γιος της αδελφής του Πιπιτσούλη). Άλλαξε δηλαδή ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς… Ο ίδιος αναγνώστης μας αναφέρει ότι και ο κ. Ρεσβάνης δεν πρέπει να προσμετράται ως προερχόμενος από τη ΝΔ, γιατί ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Δεν αντιλέγουμε, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να εκλεγεί αντιπρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στηρίχθηκε και από πολλούς νεοδημοκράτες δικηγόρους. Μάλιστα κάποιοι είχαν εισηγηθεί προ διετίας στον Αγραπίδη να τον πάρει στον δικό του συνδυασμό και είχαν γίνει οι σχετικές συζητήσεις. Γι’ αυτό αναφέραμε ως απώλεια για τον Αγραπίδη το ότι ο Ρεσβάνης κατέβηκε τελικά με τον Φασούλα και όχι για να υπογραμμίσουμε πως ο Ρεσβάνης ανήκει στη ΝΔ. Έχει κι άλλες πολύ χρήσιμες επισημάνσεις ο αναγνώστης μας, τον οποίο και ευχαριστούμε που έκανε τον κόπο να μας γράψει, στις οποίες θα αναφερθούμε την επόμενη Κυριακή.

• Η σύζυγος του παλαιού συντηρητικού συμβούλου των Καμινίων Νίκου Μπασακίδη, που υπήρξε σύμβολο για όλη την περιοχή, γι’ αυτό και εκλεγόταν πάντοτε μεταξύ των πρώτων, θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά Σπύρου Σπυρίδωνα. Το ψηφοδέλτιο του Σπυρίδωνα θα περιλαμβάνει όπως μαθαίνουμε κι άλλες «εκπλήξεις», αφού έχει κάνει πρόταση σε πολλούς επώνυμους Πειραιώτες να συμπαραταχθούν μαζί του. Ανάμεσά τους είναι και ο Παναγιώτης Μαστρονικόλας, αδερφός του προέδρου του Β’ Διαμερίσματος, Γιάννη Μαστρονικόλα, ο οποίος είναι από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες του Πειραιά, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και εμφανή διάθεση να προσφέρει στον ευρύτερο χώρο της περιφέρειας.

• Ομοιομορφία στους πάγκους της κυριακάτικης αγοράς του Πειραιά θέλει ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης. Γι’ αυτό και έστειλε επιστολή στη νομαρχία, η οποία εκδίδει πλέον τις άδειες για το παζάρι, στην οποία αναφέρει ότι καλό θα ήταν να καταβληθεί προσπάθεια ώστε όλοι οι πάγκοι του παζαριού να είναι ομοιόμορφοι και συγκεκριμένων διαστάσεων για λόγους καλαισθησίας και λειτουργικότητας. Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη Κυριακή αυξήθηκε και ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που εκτελούν περιπολίες στον χώρο του παζαριού από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, αφού οι βάρδιες από τρεις που ήταν έγιναν δύο!

• Μπορεί ο Στέφανος Χρήστου να μην έχει… αντίπαλο στον Κορυδαλλό, όμως ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Χρυσάγης σίγουρα θα έχει πρόβλημα, αφού θεωρείται πολύ δύσκολο να περάσει δεύτερος. Για τη θέση αυτή επικρατέστερος θεωρείται ο ανεξάρτητος συνδυασμός του αποχωρήσαντος από τον συνδυασμό του δημάρχου Σταύρος Κασιμάτης… Αν ήταν μόνος του ο Κασιμάτης, δεν θα είχε τέτοιες βλέψεις, όμως τώρα στηρίζεται από τον επί σειρά ετών συντηρητικό δημοτικό σύμβουλο Γ. Διάκο, ο οποίος τελικά θα κατέβει ως υποψήφιος, συνεργαζόμενος με τον συνδυασμό του. Μάλιστα θα τον στηρίξει και ο πρώην υπεύθυνος της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκος Χουρσελάς. Οπότε η ΝΔ στον Κορυδαλλό θα έχει σοβαρό διασπαστικό ρεύμα, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τον συνδυασμό του κ. Χρυσάγη. Με το δεδομένο λοιπόν ότι ο Κασιμάτης δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά στον Χρήστου όση ο Διάκος στον Χρυσάγη, ο νυν δήμαρχος δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη νέα εκλογική του νίκη. Μια που μιλάμε όμως για τον Κορυδαλλό, να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη το συμβόλαιο μεταξύ της εταιρείας ΤΕΚΑΛ ΑΕ και του δήμου Κορυδαλλού για την κατασκευή του ΤΕΕ Κορυδαλλού, κόστους 8.712.135 ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην ευρύτερη περιοχή μετά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών της Νίκαιας και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 7.537,50 τ.μ. σε τμήμα της έκτασης των πρώην λατομείων, μεταξύ των οδών Καραολή και Δημητρίου, Ποταμού και Σταματοπούλου. Η απαλλοτρίωση του χώρου κόστισε 10,5 εκατ. ευρώ. Αποτελείται από τέσσερα κτίρια που αναπτύσσονται σε δύο συγκροτήματα κτιρίων και θα στεγάσουν το 1ο και το 2ο ΤΕΕ Κορυδαλλού και το 6ο ΣΕΚ Πειραιά, φιλοξενώντας πάνω από 1.000 μαθητές σε 48 τμήματα.


Σχολιάστε εδώ