Πήγε πίσω ο Άκης

Για τη χθεσινή ημέρα προγραμματιζόταν η καθιερωμένη -εδώ και αρκετά πλέον χρόνια- θερινή σύνοδος των φίλων του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Ποσείδι. Ήδη οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες, καθώς ο πρώην υπουργός επιθυμεί από τη φετινή συνάντηση να προκύψει σαφές πολιτικό μήνυμα, το οποίο θα αφορά και στη γενικότερη πολιτική σκηνή αλλά και στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. Λόγω της συγκυρίας η φετινή διοργάνωση σχεδιαζόταν να έχει έντονο αυτοδιοικητικό χρώμα, καθώς είχαν κληθεί να συμμετάσχουν πολλοί υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και οι κυρίες Αράπογλου και Πατουλίδου.

Βέβαια η καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών άλλαξε το σκηνικό με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν διαφορετικοί προβληματισμοί στο «στρατόπεδο» των φίλων του Άκη. Κάποιοι πρότειναν να μεταφερθεί η συνάντηση χρονικά ώστε να ελεγχθεί επιτέλους η φωτιά και να επανέλθει η ζωή στην προτεραία κατάσταση. Κάποιοι άλλοι ζήτησαν την αλλαγή του τόπου συγκέντρωσης και την πραγματοποίησή της όχι στο Ποσείδι αλλά στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι ακόμη επέμεναν πως το ραντεβού θα έπρεπε να γίνει την προκαθορισμένη ημέρα στο Ποσείδι και οι συνομιλίες των μετεχόντων να συνοδευτούν με επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές και με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά.

Τελικά η απόφαση που ελήφθη προβλέπει τη χρονική αλλά όχι τοπική μεταφορά της συνάθροισης των φίλων του Άκη που θα μαζευτούν στο Ποσείδι, στις 23 του Σεπτεμβρίου, το επόμενο Σάββατο δηλαδή από αυτό στο οποίο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη λειτουργία της ΔΕΘ.


Σχολιάστε εδώ