Κανένας καθηγητής δεν έκανε χαρακίρι…

Κανένας δεν μιλάει για το τι έφταιξε. Όλοι ζητούν να καταργηθεί η βάση. Πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι δηλαδή… Κάποιος όμως φταίει γι’ αυτήν την τεράστια αποτυχία. Και φυσικά δεν φταίνε τα παιδιά. Αυτήν τη μόρφωση, αυτήν την παιδεία τούς έδωσαν, αυτήν μπόρεσαν να αποτυπώσουν στις κόλλες τους.

Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι κύριοι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων. Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται για τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι 60.000 περίπου που έγραψαν κάτω από τη βάση είναι οι ερινύες τους, η απόδειξη της προσφοράς τους.

Αντί να δείξουν κάποια ευαισθησία, να ζητήσουν συγγνώμη από αυτά τα παιδιά τους, ζητάνε και τα ρέστα. Φταίει το σύστημα και όχι αυτοί!

Αν είχαν όμως συνείδηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στα παιδιά που αναλαμβάνουν να τους μάθουν γράμματα, θα έπρεπε κάποιοι να είχαν κάνει χαρακίρι…

ΥΓ.: Θα ήταν πάντως χρήσιμο, αν το υπουργείο Παιδείας αναζητούσε τη βαθμολογία του απολυτηρίου των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση, για να μάθει ο κόσμος τι βαθμούς τούς είχαν βάλει οι κύριοι καθηγητές και τι βαθμό πήραν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Και από εκεί θα φανούν πολλά…


Σχολιάστε εδώ