Η πύρινη αλήθεια

Η υπουργός μας είχε μιλήσει κιόλας με το εξωτερικό και είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι καμιά ακύρωση κρατήσεων στη Χαλκιδική δεν θα γινόταν. Όλα τα αλέθει αυτός ο μύλος. Ο γνωστός βορειοελλαδίτης ρήτορας και τέως υπουργός έκανε τις βαρύγδουπες μπουρδοεπισημάνσεις του και όταν έξυπνα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «καλά, εσείς δε το διαλύσατε το κράτος; Πώς έχετε τώρα το θράσος να μιλάτε;» κατάπιε τη γλώσσα του. Το πιο αστείο όμως ήρθε από τον γραφικό μυστακοφόρο της πολιτικής προστασίας, που επιχειρούσε αγνοώντας το θέμα, να δικαιολογήσει γιατί δεν πέταξαν τα Καναντέρ, ενώ είναι τα καλύτερα αεροσκάφη για την απ’ αέρος πυρόσβεση. Αλήθεια του έχει μιλήσει ποτέ κανείς, για επιτελική σχεδίαση και για συστήματα άμεσης προειδοποίησης και ελέγχου; Η χωροταξική κατανομή των μέσων και ο χρονικός προγραμματισμός της συντήρησής τους θέλουν πρόβλεψη και δουλειά. Το να αναλύεις εκάστοτε το δελτίο της μετεωρολογίας και να στέλνεις τηλεγραφήματα έμπηξης του παλουκιού των ευθυνών στους άλλους, είναι το μόνο εύκολο. Πρώην υπουργός ήταν ευχαριστημένος που στη φωτιά της Μάνης δεν υπήρξαν νεκροί. Καλά, αυτή η πλήρης καταστροφή του τόπου δεν τον αγγίζει; Η μόνη φωνή που παρήγορα ανέκραξε την αλήθεια ήταν η φράση του Πάγκαλου.

Διαλύσαμε την Ελλάδα, είπε με απόλυτη ειλικρίνεια. Αυτή είναι η Πύρινη Αλήθεια. Προς τιμήν του, δεν σκέφτηκε ούτε το κομματικό κόστος ούτε την ψηφοθηρία για τις επερχόμενες εκλογές. Ίσως και από την κυβερνητική παράταξη να βρεθεί κάποιος με σθένος να πει το ίδιο, για να καταλάβει επιτέλους αυτός ο λαός ότι οδεύομε ση πλήρη καταστροφή. Ακόμη ίσως αυτοί οι δυο να γίνουν τέσσερις και δεκατέσσερεις μήπως και σωθεί ο τόπος. Ίσως μάλιστα αφυπνισθεί και η πνευματική ηγεσία, η οποία μέχρι τώρα μας έχει δείξει ότι είναι η πιο βολεμένη με την εξουσία. Το κράτος έχει διαλυθεί και μόνο τα κομματικά όρνεα έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι κατασπαράσσοντας τα πάντα. Οι κομματικοί εγκάθετοι έχουν πάντα τους τρόπους να τα κονομάνε χωρίς να δουλεύουν. Δεμένοι καλά στο άρμα του προϋπολογισμού, τρυγούν το δημόσιο χρήμα. Αυτοί τακτοποιούν τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους παρά τα ΑΣΕΠ και τους περιορισμούς.

Έχει γεμίσει η Ελλάδα από δημόσιους υπαλλήλους που ούτε πατάνε στη δουλειά τους, από κομματαρχίσκους που μπορούν όποτε θέλουν να συναντάνε υπουργούς και να ικανοποιούν τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους. Το κράτος έχει κυριολεκτικά χρεοκοπήσει από τους δανεισμούς για να πληρώνει τις κομματικές υποσχέσεις και τα βολέματα των ημετέρων της εξουσίας, του υδροκέφαλου και σπάταλου κράτους. Ήδη το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στο 120 % και αν συνεχίσουμε μ’ αυτόν το ρυθμό σε είκοσι χρόνια θα είμαστε στο 500% και θα εξοντωθούμε.

Ο απλός πολίτης δεν έχει καμιά τύχη. Οι Μαυρογιαλούρηδες του έχουν περάσει τη θηλιά. Το ελληνικό πρότυπο ανάπτυξης είναι ο υπάλληλος του δημοσίου ή αυτός που περιμένει διορισμό στο δημόσιο κολλημένος σε κάποιο βουλευτή ή αυτός που δουλεύει σε κάποια εταιρεία μαϊμού του δημοσίου ή στο τέλος-τέλος βρε αδελφέ, αυτός που τρυπώνει στους ΟΤΑ από το παράθυρο ή ακόμη και οι προσλαμβανόμενοι σε δημόσια ιδρύματα και που ποτέ δεν ασχολούνται με αυτό για το οποίο προσελήφθησαν, αλλά είναι στα γραφεία. Υποδομή βιομηχανίας, ειδικευμένες βιοτεχνίες, οργανωμένες υπηρεσίες, συνεταιρισμοί αξιοποίησης τοπικών προϊόντων, τουρισμός έχουν στην Ελλάδα προ πολλού απαλειφθεί από τον χάρτη της ανάπτυξης. Τρώμε από τα έτοιμα, από τα δανεικά και από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Ως πότε; Αν ζούσε ο Σμιθ, θα έβλεπε ότι οι οικονομικές θεωρίες του ήταν λαθεμένες. Όλοι δήθεν απορούσαν γιατί στη Χαλκιδική ήταν γεμάτη η περιοχή με συρματοπλέγματα. Η υποκρισία των διοικούντων (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) στη πλήρη αποθέωσή της. Κύριοι της εξουσίας, πάλαι τε και νυν, εσείς δεν επιτρέψατε και δεν κατευθ ύνατε την καταπάτηση της ελληνικής γης από τους επιτήδειους; Σεις δεν επιτρέψατε την οικοδόμηση των καμένων δασών; Σεις δεν αποχαρακτηρίσατε τις περιοχές για να τις προσφέρεται στους νταβατζήδες; Σεις δε γαλουχήσατε αυτό το λαό με το δόγμα ότι όποιος δεν αρπάζει και όποιος δεν καταπατά είναι κορόιδο; Σεις δεν νομιμοποιείτε κάθε τόσο τα αυθαίρετα; Σεις δεν κλείνετε τα μάτια στους καρχαρίες που μαντρώνουν τις παραλίες;

Ναι, κύριοι, εσείς καταστρέψατε το κράτος και υπάρχουν ακόμα αφελείς που ελπίζουν ότι κάποτε αυτός ο λαός θα ανασάνει. Όχι, δεν θα ανασάνουμε ποτέ, γιατί συνεχώς βουλιάζουμε στη διαφθορά, στην ανηθικότητα και στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Αυτή την πύρινη αλήθεια εξέπεμψε η φωτιά της Χαλκιδικής και της Μάνης. Όποιος κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα ας σκεφθεί και ας ενεργήσει, άλλως πολλές φωτιές μας περιμένουν στο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ