επί του πιεστηρίου

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε γηροκομείο στην Πεντέλη που λειτουργούσε χρόνια παράνομα και είχε εξελιχθεί σε κολαστήριο για γιαγιάδες και παππούδες. Η είδηση δεν είναι η ανακάλυψη της… αποθήκης γερόντων, αλλά το γεγονός ότι τόσα χρόνια λειτουργούσε. Και εδώ αποδεικνύεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι. Αν πράγματι θέλουν να προστατεύσουν τα «περήφανα γηρατειά» να μην βασανίζονται από ασυνείδητους εμπόρους της δυστυχίας, θα πρέπει αμέσως να υπάρξουν καθημερινοί έλεγχοι.

Κορυφαίο είναι το θέμα του αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας, με τις διαδηλώσεις ολιγάριθμων ομάδων. Οι διεκδικούντες τον δήμο θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για να ξέρει ο δημότης τι ψηφίζει.

Αυτή η κλοπή της εικόνας της Παναγίας από Μοναστήρι στο Λεωνίδιο έρχεται να φωτίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Μονές και θα πρέπει να απασχολήσει τον Αρχιεπίσκοπο: Ερημώνουν. Άλλα Μοναστήρια απειλούνται με κλείσιμο. Λίγοι ηρωικοί γέροντες καλόγεροι αγωνίζονται να τα κρατήσουν ανοικτά! Δεν υπάρχουν πλέον μοναχοί. Ούτε καλόγριες. Υπάρχουν ιστορικές Μονές με εκκλησιαστικούς θησαυρούς που έχουν μόνο έναν καλόγερο. Λύση θα ήταν η προϋπηρεσία σε Μοναστήρια και Μονές για να χειροτονηθεί κάποιος διάκος ή ιερέας. Και επίσης θα μπορεί να ορισθεί στα προσόντα που πρέπει να έχει ένας κληρικός για να γίνει Μητροπολίτης να έχει θητεία π.χ. πέντε χρόνια σε Μονές και άλλα πέντε χρόνια σε Ενορία. Έτσι θα έχει αποδείξει αν είναι αποδεκτός από τον κόσμο και παράλληλα θα έχει ενδιαφερθεί για να προσελκύσει μοναχούς και καλόγριες στη Μονή που διευθύνει… Είναι μια σκέψη που πρέπει να βάλει στο τραπέζι ο Αρχιεπίσκοπος.

Αυτή η ιστορία με τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκουν στα σκουπίδια θα έπρεπε κάποιους να τους προβληματίσει.

Έγινε γκάφα, την πρώτη φορά θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει αυτήν την τακτική. Μετά όμως θα έπρεπε να είχαν παρθεί μέτρα. Και να υπάρξει έλεγχος αν τηρούνται. Για να ξαναβρεθούν έγγραφα, μάλλον θα πρέπει κάποιο λάκκο να έχει η φάβα. Κάποιοι από μέσα από το ΥΠΕΞ παίζουν κάποια παιγνίδια…

Τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει γίνει ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Τρέχει παντού σαν πυροσβέστης, να σβήσει την κάθε είδους φωτιά που ανάβει. Και σχεδόν πάντα αναλαμβάνει αποστολές, ενώ είναι άλλων υπουργών αρμοδιότητα που προφανώς φοβούνται την οργή των πολιτών και κρύβονται… Βλέπεις ο Παυλόπουλος είναι και βολικός…

Ζηλεύω τους Σουηδούς. Εκεί το κράτος λειτουργεί. Αδιάφορα από το ποιος είναι απέναντί του. Και το είδαμε, όταν σε ένα πάρτι με καλεσμένους τα πρώτα αστέρια του αθλητισμού, που οργάνωσαν επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής στο Γκέτεμποργκ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου δύο σουηδοί παγκόσμιοι πρωταθλητές, εισέβαλε η Αστυνομία για έρευνα για ναρκωτικά και έκανε συλλήψεις.

Θα το τολμούσε η Ελληνική Αστυνομία; Θα την άφηνε η κυβέρνηση; Πόσοι θα έβγαιναν να πουν ότι υπονομεύεται το όνομα της χώρας μας…

Αυτό το κράτος θέλουμε, κύριε Καραμανλή, και δυστυχώς χάσατε την ευκαιρία…

Πρώτη είδηση ότι 2 άτομα πέθαναν λόγω καύσωνα… Για τους 21 νεκρούς από τροχαία τον Δεκαπενταύγουστο, κάποια… ασήμαντη αναφορά, σαν… τσόντα στο δελτίο ειδήσεων…

Πρέπει κάποιος αρμόδιος του ΕΟΤ να εξηγήσει στις κυρίες ξενοδόχες του Ναυπλίου πως όταν ένας πελάτης έχει κάνει κράτηση 15 ολόκληρες ημέρες πριν από την άφιξή του, δεν τον στριμώχνουν σε ένα δωμάτιο στον ακάλυπτο που το ψήνει ο ήλιος όλο το απομεσήμερο.

Κι ακόμα, πως δεν είναι επαρκής δικαιολογία το… «λόγω της ημέρας», χωρίς να συνοδεύεται καν από ένα τυπικό συγγνώμη!

Μόνος εναντίον πέντε κι όμως όχι μόνο τα έβγαλε πέρα, αλλά με τα επιχειρήματά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Καραμάνος φώτισε στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα της αποτυχίας στις εξετάσεις.


Σχολιάστε εδώ