Βαρύ κλίμα για τον πρωθυπουργό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Οι βουλευτές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που τον ήθελαν να είναι μπροστάρης κάθε μέρα, αφού αυτός είναι και ο άσος, το χαρτί της κυβέρνησης και της παράταξης.

Και η αποχή του από την πρώτη γραμμή επιτρέπει να λειτουργούν οι παρέες και κάθε υπουργός να μη συντονίζεται με τους άλλους και να κρύβονται όταν έρχονται τα δύσκολα. Πολλοί μάλιστα φτάνουν να μιλάνε για… παρατεταμένο τουρισμό του πρωθυπουργού!
Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά λέγονται από «βαμμένους» καραμανλικούς βουλευτές, που το έχουν αποδείξει και πριν από τις εκλογές και μετά. Η απογοήτευση έχει αναφορά και στο έργο της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι «έχουμε κυβέρνηση μικρών προσπαθειών και μικρών επιτυχιών»… ενώ άλλοι μιλούν για έλλειψη συντονισμού, ότι δεν υπάρχουν σχέδια, ότι τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και ως απόδειξη φέρουν τις φωτιές στη Χαλκιδική και τη Λακωνία, όπου ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε. Και φυσικά βλέπουν με αγωνία ότι ο χρόνος τελειώνει, σε λίγο μπαίνουμε στην τελική ευθεία…

Δυσφορία και για υπουργούς!

Δυσφορία όμως, που φτάνει μέχρι την οργή, πιάνει και τους υπουργούς. Περισσότερο μάλιστα προκαλεί τους βουλευτές η ασυλία που έχουν κάποιοι, 4-5 υπουργοί, από τον πρωθυπουργό. Βαρύνονται με εγκληματικά λάθη, πρωτοφανείς γκάφες, με συμπεριφορά που προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες και ενώ θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, ο Καραμανλής τούς κρατάει και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τους επιβραβεύει με καλύτερο υπουργείο. Δικαιολογημένα διερωτώνται τι συμβαίνει, πώς εξηγείται η ασυλία που απολαμβάνουν, γιατί τους χαϊδεύει ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, επισημαίνουν βουλευτές, άλλοι με το παραμικρό, χωρίς να φταίνε, διώχνονται. Κι αυτήν τη μεταχείριση τη βλέπουν και στους βουλευτές, όπου διαγράφονται για αστείες δηλώσεις που έκαναν όπως ο Βαγγέλης Πολύζος. Θα έπρεπε λένε (ακόμη και υπουργοί) να υπάρχει μια ιεράρχηση της απόδοσης των υπουργών και με βάση αυτήν να παίρνει τις αποφάσεις για τις κυβερνητικές επιλογές ο Καραμανλής.

Θέτουν μάλιστα το ερώτημα αν παρακολουθεί κανείς το έργο και την προσφορά του κάθε υπουργού, που ασφαλώς και τον ίδιο τον υπουργό θα τον ανάγκαζε να δουλεύει και να περιορίσει τις δημόσιες σχέσεις του.
Στο Μαξίμου βέβαια υπάρχει εφησυχασμός.

Και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ανησυχία αφού… σύμμαχος της κυβέρνησης είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Ο Γιώργος λένε και στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης ότι… βοηθά σημαντικά.


Σχολιάστε εδώ