Αποστασιοποιείται ο Λαλιώτης από την επιλογή των υποψηφίων

Κ. Λαλιώτης έστειλε τον ίδιο χαιρετισμό στην περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, καθώς επίσης και στον κ. Τράπαλη, υποψήφιο, «αντάρτη» όμως, γιατί το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ το έλαβε η κ. Μόσχου. Στην επιστολή αυτή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι για την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Νίκαιας προσωπικά δεν είχε καμία συμμετοχή και ευθύνη, όπως και για άλλους δήμους του Πειραιά, της Αττικής και της Ελλάδας. Σημειώνει ωστόσο, επειδή διαθέτει συνείδηση παράταξης, ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις για λόγους αρχής, γιατί έτσι σέβεται και τιμά, όπως αναφέρει, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την προσωπική του διαδρομή και τις αρχές του.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Λαλιώτη στις 28 Ιουνίου του 2006 έχει ως εξής:

«Αγαπητή Δήμητρα,
Αγαπητοί φίλοι,

1. Σας αποστέλλω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου στη σημερινή συγκέντρωσή σας, γιατί προσωπικοί λόγοι και ανειλημμένες υποχρεώσεις με αναγκάζουν να μην είμαι μαζί σας.
• Σου εύχομαι και σας εύχομαι ολόψυχα η συγκέντρωση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία μιας μεγάλης και πολύμορφης προσπάθειας ενός ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου για την ευρύτερη συσπείρωση και τη συμπόρευση όλων των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. Όλων των δυνάμεων, που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και τον συσχετισμό της σημερινής δημοτικής αρχής με τις ατελέσφορες και αδιέξοδες πολιτικές και αυτοδιοικητικές επιλογές που έχουν καθηλώσει την πόλη και τους πολίτες της Νίκαιας την τελευταία τετραετία.

2. Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, στις οποίες προσωπικά δεν είχα καμία συμμετοχή και ευθύνη, προχώρησε στις κεντρικές επιλογές του για τον δήμο Νίκαιας, όπως και για τους άλλους δήμους, του Πειραιά, της Αττικής και της Ελλάδας. Αυτές τις επιλογές, και στη Νίκαια και παντού, θεωρώ πολιτικό και ηθικό χρέος μου να σεβαστώ και να τιμήσω για λόγους αρχής, γιατί μόνον έτσι σέβομαι και τιμώ τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη διαδρομή μου και τις αρχές μου.

Είναι επίσης γεγονός ότι το υπαρκτό πολιτικό και το κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας, που ιστορικά και διαχρονικά εκφράζει και εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στη Νίκαια, δυστυχώς, δεν έχει την επιθυμητή και απαιτούμενη από όλους μας μία και ενιαία έκφραση εν όψει της κρίσιμης και πολυσήμαντης μάχης των δημοτικών εκλογών.

3. Με το δεδομένο αυτό στη Νίκαια, πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις που έχουν σημείο αναφοράς το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, οφείλουν εκ των πραγμάτων να διαμορφώσουν μια ρεαλιστική στρατηγική για την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Αυτό απαιτεί οι συγκυριακά υπαρκτές διαφορές να μη μετατρέπονται σε καμιά περίπτωση σε άγονες πολώσεις, σε αδιέξοδες προσωπικές επιθέσεις και σε εμφύλιες συγκρούσεις. Και τούτο γιατί μόνον έτσι με όρους ευρύτερης συνεργασίας και ουσιαστικής συμπαράταξης μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δυναμική έκφραση του υπαρκτού πλειοψηφικού ρεύματος, τόσο για τη νίκη και την προοπτική του εδώ και τώρα στον δήμο της Νίκαιας και στην Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, όσο και για την ουσιαστική ενότητα, τη γόνιμη σύνθεση και τη νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, για να κλείσει η παρένθεση της διακυβέρνησης της Δεξιάς».

Και ο Κώστας Λαλιώτης κλείνει την επιστολή του επισημαίνοντας τα εξής:
«Ο διακηρυγμένος και αμετακίνητος στόχος όλων μας πρέπει να είναι τον Οκτώβριο η νίκη της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και του Κινήματός μας στον Δήμο της Νίκαιας και στην Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και ένα ελπιδοφόρο και νικηφόρο αποτέλεσμα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές».


Σχολιάστε εδώ