Αποστάσεις του Μαξίμου από «Καθημερινή»!

Την ίδια ώρα ο πρώην διευθυντής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έχοντας συναντηθεί ήδη και με τον Κώστα Καραμανλή και βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται εντός του συγκροτήματος, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει και από τη θέση του αρθρογράφου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αντώνης Καρκαγιάννης αναλαμβάνει το ημερήσιο φύλλο, ο Κώστας Καλλίτσης το κυριακάτικο και δεν αποκλείεται ο Πάσχος Μανδραβέλης, έχοντας έρθει από την «Απογευματινή», να αναλάβει το φύλλο του Σαββάτου!

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο από τη νέα τάξη πραγμάτων και αναθεωρεί την τακτική του. Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόσωπο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του Νέου Φαλήρου». Τίθεται θέμα «αξιοπιστίας και κύρους του φύλλου», καθώς «όταν θα ασκεί κριτική, η οποία ως τώρα ήταν καλοπροαίρετη, ουδείς θα γνωρίζει ποιανού την άποψη μεταφέρει. Όταν για παράδειγμα θα γράφει για τους εργολάβους, τίνος γνώμη θα εκφράζει;», αναρωτιούνται πηγές που παρατηρούν τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα είχε ενημερωθεί για διάφορες αλλαγές που γίνονταν εντός του συγκροτήματος, αλλά είχε πειστεί από τις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας του φύλλου ότι όλα βαίνουν καλώς. Έτσι με την ανατροπή της ηγεσίας Αγγελόπουλου δεν αιφνιδιάστηκε, αλλά πλέον επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που είχε και πλέον δείχνει να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως δεν διοχετεύεται προς τον Τύπο, και ταυτόχρονα μια στάση αποστασιοποίησης.

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Αλαφούζος είναι και εκείνος αποστασιοποιημένος, διαφωνώντας έντονα με τις κινήσεις, κάτι που πρέπει να σημειωθεί έναντι των μελλοντικών εξελίξεων.

Το κλίμα στην «Καθημερινή» παλινδρομεί ανάμεσα σε αμηχανία και φόβο για την επόμενη ημέρα, αλλά και σε ειρωνικά σχόλια για όσα έχουν γίνει ως σήμερα. Πρώτη ηχηρή αποχώρηση είναι αυτή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ο πρώην διευθυντής της «Καθημερινής» δημοσιοποίησε τις προθέσεις του, βλέποντας όσα δυσερμήνευτα γίνονταν, και ζήτησε την αποζημίωσή του κάνοντας και ένα σχόλιο για τις αλλαγές και την «παιδική συμπεριφορά» ορισμένων. Προηγήθηκε η νέα θέση της εφημερίδας απέναντι στους κατασκευαστές και κυρίως έναντι του Γιώργου Μπόμπολα. Με έκπληξη και ανησυχία άκουσαν οι συντάκτες διευθυντικό στέλεχος να δηλώνει πως ως τώρα αντιμετώπιζαν τον Γιώργο Μπόμπολα με εμπάθεια, κάτι που παραδέχθηκε και ο Αριστείδης Αλαφούζος. Οι περισσότεροι και μάλιστα οι πιο παλιοί (εκείνοι που προέρχονταν από τη Σωκράτους) θυμήθηκαν πως ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της «Καθημερινής» που έδινε τον τόνο της επίθεσης. Στα τραγελαφικά της εβδομάδας περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής: Την περασμένη Δευτέρα ελήφθη η απόφαση αντικατάστασης παλαιού δημοσιογράφου της «Καθημερινής» από την ευθύνη διαμόρφωσης της πρώτης σελίδας, με την οδηγία πως θα την κάνει τεχνικός! Τελικά την επόμενη ημέρα ο έγκριτος δημοσιογράφος επανήλθε στη θέση του.

Την ίδια ημέρα εκπονήθηκε και η νέα γραμμή έναντι του συγκροτήματος Μπόμπολα. Τέλος, άλλο στέλεχος είπε σε επίσκεψή του στην παλιά του εφημερίδα πως στην «Καθημερινή» επικρατεί χάος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται οκτώ απολύσεις δημοσιογράφων. Έχει ζητηθεί μία απόλυση από το πολιτικό, μία από το οικονομικό και έξι των δημοσιογράφων της ομάδας η οποία εξέδιδε το ένθετο «7 ημέρες». Αν και αρχικά είχαν πει πως θα τους κρατούσαν, τελικά αποφάσισαν να διώξουν και αυτούς από το φύλλο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που φέρει πλήγματα στην αξιοπιστία και το κύρος του φύλλου.


Σχολιάστε εδώ