Απαγορεύει η Εθνική Τράπεζα στους υπαλλήλους της να πολιτευθούν

Θα ζήλεψε φαίνεται εκείνα τα «επαναστατικά» μέτρα και θέλει να τα επιβάλει στους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Κι αυτό προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες προς όλους τους εργαζόμενους και έχει τίτλο «Δημοτικές εκλογές Οκτωβρίου 2006 και υποχρεώσεις εργαζομένων στην ΕΤΕ – Πάγια πρακτική που τηρείται από την Τράπεζα» και φέρει μεν την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ενδοεπιχειρησιακής Επικοινωνίας Ομίλου Σταύρου Γατόπουλου (όπως φαίνεται και από τη φωτοτυπία που δημοσιεύουμε), αλλά το πνεύμα και η γραφή ανήκει, λένε οι γνωρίζοντες, στον εκλεκτό του κ. Αράπογλου, υποψήφιο της χούντας.

Στην ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίζεται ως «αλλότριο καθήκον» η υποψηφιότητα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Και στην ουσία απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα υποψηφίου μέσα στον χώρο δουλειάς!

Δηλαδή, αν πάνε σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής η Φώφη Γενηματά, ο Ν. Κακλαμάνης, ο Αλ. Τσίπρας, ο Σπ. Χαλβατζής, μαζί με τους υποψηφίους τους, που είναι π.χ. υπάλληλοι της Εθνικής, θα τους πετάξετε έξω;

Αυτές είναι οι δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής λειτουργίας και δράσης που επικρατούν στην Εθνική Τράπεζα; Φτάσανε μάλιστα στο σημείο η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να απειλεί με πειθαρχικές διώξεις, δηλαδή απαγορεύει ουσιαστικά στους υπαλλήλους της να πολιτευθούν! Τα κόμματα, η Βουλή, συμφωνούν μ’ αυτές τις απαγορεύσεις που επιβάλλει η Εθνική Τράπεζα στους υπαλλήλους της, που εκ των προτέρων τους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ για να μη μετάσχουν σε συνδυασμούς για τους δήμους και τις νομαρχίες;

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι σε συνέχεια του σεβασμού του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος και του ίδιου του Ναού της Δημοκρατίας, με την απαξίωση που επιχείρησε ο κ. Αράπογλου, με υπόδειξη του νομικού του συμβούλου κ. Οικονόμου, αρνούμενος να προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής για να απαντήσει σε ερωτήματα για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας. Και αναγκάστηκε τελικά, όταν υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις, να πάει.

Επομένως δεν φταίει για τη νέα πρόκληση ο χουντικός κ. Οικονόμου, αλλά ο κ. Αράπογλου που τον επέλεξε και επιμένει να τον κρατάει, παρότι τον εξέθεσε με τις υποδείξεις του.

Κάποιος λοιπόν από την κυβέρνηση, και βασικά ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να τραβήξει το αφτί του κ. διοικητή


Σχολιάστε εδώ