Αλλαγές τώρα, ανατροπές τον Δεκέμβρη στον ΔΟΛ

Το όνομα του Αντώνη Καρακούση μπαίνει στην ταυτότητα κάτω από τον τίτλο «Διευθυντής Σύνταξης», με τον Σταύρο Ψυχάρη να συνεχίζει να κρατάει τη θέση του αρχηγού ως Εκδότης-Διευθυντής. Από κει και κάτω οι Μουλόπουλος και Σμαΐλης θα είναι οι αρχισυντάκτες και στην ουσία οι συνεργάτες του Καρακούση.

Στο κυριακάτικο ο Γιάννης Πρετεντέρης τα κατάφερε και θα είναι ο υπεύθυνος του φύλλου.

Ο Χ. Μεμμής θα έχει, όπως μέχρι τώρα, τον ρόλο του μπαλαντέρ, δηλαδή είναι και στο ημερήσιο και στο κυριακάτικο φύλλο.

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, τις αλλαγές αυτές θα ακολουθήσουν άλλες, που τοποθετούνται τον Δεκέμβριο, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ανατροπές σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ, όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε… Επομένως κάποιοι από τώρα θα πρέπει να ανησυχούν…

Τις αλλαγές στο «Βήμα» πρόκειται να ακολουθήσει μεγάλη αντεπίθεση με στόχο την κυκλοφοριακή εκτίναξη. Αιχμή θα είναι η «ναυαρχίδα» του Συγκροτήματος, με ανάπτυξη περιοδικών, που θα συνοδεύουν τα καθημερινά φύλλα και φυσικά και το κυριακάτικο.

Εν όψει της αντεπίθεσης, καθημερινά παρακολουθούν τη θεματολογία της «Καθημερινής» και πού το πάει πολιτικά, ώστε να εντοπίσουν τα σημεία όπου θα χτυπήσουν.

Φυσικά με… ικανοποίηση παρακολουθούν τη φαγωμάρα που ξέσπασε στο Αλαφουζέικο με αφορμή την πρόσληψη του Καλλίτση.

• Να «σπάσει» ο ΔΟΛ σε τέσσερις διευθύνσεις, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη διοίκηση, προτείνει στο πόρισμά της, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεθνής εταιρεία συμβούλων McKinsey and Company.

Η μία διεύθυνση θα περιλαμβάνει τις εφημερίδες και τα περιοδικά τους, η δεύτερη τον τομέα των περιοδικών, ενώ γίνεται λόγος για άλλες δύο ακόμη. Ήδη ο Σ. Ψυχάρης και άλλοι άνθρωποι του συγκροτήματος κάνουν επαφές για διευθυντικά στελέχη, αλλά ως τώρα χωρίς αποτέλεσμα.

• Ξεκίνησαν ξανά μαθαίνουμε οι συζητήσεις μεταξύ ΔΟΛ και Flash για δημοσιογραφική και ίσως μετοχική συνεργασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού συζητείται το ενδεχόμενο μήπως δημοσιογράφοι του οργανισμού -κυρίως του «Βήματος»- αναλάβουν εκπομπές στην πρωινή ζώνη του Flash. Τώρα φαίνεται πως μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο.

Την ίδια ώρα με έκπληξη οι εργαζόμενοι στα «Νέα» είδαν την περασμένη Δευτέρα, μετά το φιάσκο Καλλίτση, τον Αντώνη Καρακούση να επιστρέφει στην εφημερίδα και να γράφει και άρθρο, ενώ τους είχε αποχαιρετήσει. Προφανώς επανήλθε μέχρι να ξεκινήσει η νέα περίοδος στο «Βήμα».


Σχολιάστε εδώ