Πατρινά και… άλλα

+ Στην Πάτρα εξακολουθεί η κατάσταση να είναι αδιευκρίνιστη ως προς τον τελικό νικητή. Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο υποψήφιος του ΣΥΝ Γ. Δημαράς απειλεί πλέον τους υποψηφίους και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πλέον είναι ότι ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος της ΝΔ Βαγγέλης Φλωράτος θα είναι ο ένας του δεύτερου γύρου.

Οι προβλέψεις είναι ότι ο Ανδρέας Φούρας, ο υποψήφιος που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ο δεύτερος. Πρόβλημα δεν θα υπάρξει αν ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, που πρόσφερε πολλά στην Πάτρα και την Αχαΐα, περάσει τον πήχη του 42% την πρώτη Κυριακή.

Όμως υπάρχουν ανησυχίες για τις εκπλήξεις που μπορεί να υπάρξουν στον δεύτερο γύρο. Το κρυφό χαρτί είναι ο Δημαράς. Τι θα κάνει στον δεύτερο γύρο, αν δεν μπει ο ίδιος. Πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι οι ψήφοι του Δημαρά θα κατευθυνθούν, λόγω… προσωπικών διαφωνιών, στον Φλωράτο, που βλέπουν να επανεκλέγεται.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην απευκταία περίπτωση που δεν μπει ο Φούρας και μπει ο Δημαράς. Εδώ τα πράγματα θα είναι άσχημα για τον υποψήφιο της ΝΔ. Το πιθανότερο, για να μην πούμε το σίγουρο, είναι το επίσημο ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ της ψήφισης του Δημαρά, για να μην περάσει ξανά η Πάτρα σε δεξιά χέρια.

Συμπέρασμα, το κλειδί έχει στα χέρια του ο Φούρας, που, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν την εκλογή του, για να τον… βγάλουν από τη μέση, μια και ο Ανδρέας είναι μονίμως ο πρώτος. Επομένως αν υπάρξει η πολυπόθητη συσπείρωση στο τέλος όλα θα πάνε καλά για το ΠΑΣΟΚ να τα καρδιοκτύπια θα είναι παρελθόν.

+ Αντιθέτως, για τις εκλογές στη νομαρχία, στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε η ΝΔ δεν αμφισβητεί ότι ο Δημήτρης Κατσικόπουλος έχει ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θητεία. Το στοίχημα είναι αν θα επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο… Ο Κατσικόπουλος τρέχει από… χωρίου εις χωρίον και πιστεύει ότι το 50% είναι εφικτός στόχος.

+ Άλλη μια παραίτηση στον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Λόγω, λέει, της υποψηφιότητας στις δημοτικές εκλογές στον Πύργο… Τελικά από το κακό στο χειρότερο πάει αυτή η ιστορία. Και οι Πατρινοί δεν πρέπει να βγάζουν την ουρά τους έξω από ευθύνες… Ένας τουλάχιστον, με όραμα και φυσικά αγωνιστικότητα, αλλά και μαχητικότητα, με γενική αποδοχή, θα έπρεπε να είχε πάρει την υπόθεση στα χέρια του…

+ Υπάρχει όμως και η ένσταση. Ότι υπάρχει μια απαξίωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου προς την Αχαΐα. Μόλις τους λες για την Πάτρα, αλλάζουν κουβέντα, μας είπε σε σχετική κουβέντα που είχε με προσωπικότητα της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ενώ είναι ένας νομός που έβγαλε κορυφαίους, από πρωθυπουργούς μέχρι Πρόεδρο Δημοκρατίας, σήμερα η υποβάθμιση των εκπροσώπων του είναι πρωτοφανής. Για μένα πάντως άλλο φταίει. Η έλλειψη ανθρώπων που θα μπουν μπροστά, θα κατέβουν στους δρόμους διεκδικώντας αυτά που ανήκουν στην Αχαΐα και στην Πάτρα. Ούτε καν τα κλειδιά της πόρτας από την Ιταλία δεν εκμεταλλεύονται… Αυτό σαν ένα πρώτο κέντρισμα για συζήτηση, προβληματισμό και κατάθεση απόψεων. Περιμένω αντιδράσεις.


Σχολιάστε εδώ