Ληστεύει το ΙΚΑ ο Αράπογλου!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατά… συνωμοτικό τρόπο διαδίδουν ότι όποιος έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορεί να φύγει, παίρνοντας από 80.000 μέχρι 120.000 ευρώ, που είναι άγνωστο σε ποιον λογαριασμό της τράπεζας χρεώνονται.
Αυτοί οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να μείνουν άλλα 5 χρόνια στην τράπεζα, αλλά ο κ. Αράπογλου θέλει να τους… ξεφορτωθεί και να τους… φορτώσει στα Ταμεία!

Δηλαδή αντί επί 5 χρόνια ακόμα η τράπεζα να πληρώνει υψηλούς μισθούς και επιδόματα, αφού με τα χρόνια υπηρεσίας που έχουν οι υπάλληλοι αυτοί έχουν και μεγάλες αποδοχές, τους στέλνει στη σύνταξη για να επιβαρυνθούν με τις πληρωμές τους (μέσω των συντάξεών τους βέβαια) τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία στα 5 αυτά χρόνια αν τους διατηρούσε στην ενέργεια θα είχαν πολλαπλάσια οφέλη, γιατί θα ήταν μεγάλες και οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πλήρωναν, δεδομένου ότι ακολουθούν τον βασικό μισθό!

Με το «κόλπο» Αράπογλου όμως, η τράπεζα θα κερδίσει τους μισθούς, τα επιδόματα και τα μπόνους 5 ετών, ενώ αντιθέτως τα ασφαλιστικά τους ταμεία όχι μόνο θα χάσουν τις υψηλές εισφορές 5 ετών, αλλά θα επιβαρυνθούν από πάνω και με τις πληρωμές των συντάξεών τους!
Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Αράπογλου αποδίδει την τράπεζα στους ιδιώτες μετόχους της με μειωμένο προσωπικό, μειωμένες δαπάνες και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, την ίδια στιγμή που βάζει «θηλιά» στα ταμεία και τα καταδικάζει σε μαρασμό. Δηλαδή, από τη μία φροντίζει να κερδίζουν οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι της τράπεζας και από την άλλη «σπρώχνει» όλα τα βάρη τους στον λαό, αφού τα ταμεία ανήκουν στο κράτος και αυτό καλείται κάθε τόσο να καλύψει τα ελλείμματα που τους δημιουργούν «κόλπα» σαν κι αυτό του κ. Αράπογλου.

Βέβαια η ενέργεια αυτή του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας είναι πέρα για πέρα παράνομη, αφού το άρθρο 69 του νόμου 3371/2005 αναφέρει ρητά ότι το κόστος της δημόσιας εθελουσίας εξόδου το πληρώνει ο εργοδότης.

Γιʼ αυτό και ο κ. Αράπογλου έχει επιλέξει την κρυφή εθελουσία έξοδο, που το κόστος θα πληρώσει το ΙΚΑ, μια και σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πέρυσι, το Ταμείο Κύριας Ασφάλισης της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στο ΙΚΑ. Να σημειώσουμε ότι το κλίμα στην τράπεζα έχει χαλάσει πολύ και ιδιαίτερα για τους υπαλλήλους που έχουν πολλά χρόνια και κατέχουν κάποιες υπεύθυνες θέσεις. Αυτούς λοιπόν τους παίρνουν κάθε μία ώρα τηλέφωνο οι προϊστάμενοι και τους ρωτούν «πόσα πρότζεκτ έχουν… κλείσει»! Αυτή η πίεση έχει σπάσει τα νεύρα σε πολλούς υπαλλήλους οι οποίοι ετοιμάζονται να τα… παρατήσουν και να μπουν κι αυτοί στο… κόλπο της κρυφής εθελουσίας εξόδου που προωθεί ο Αράπογλου.

Να θυμίσουμε ότι εθελουσία έξοδο για πάνω από 1.000 εργαζόμενους ήθελε να κάνει ο Τ. Αράπογλου και όταν ήταν υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν είχε δεχτεί ούτε… κουβέντα για κάτι τέτοιο. Μάλιστα αυτός ήταν ένας από τους λόγους της μεγάλης κόντρας που είχε τότε με τον διοικητή της Εθνικής.

Το ερώτημα που προκύπτει έπειτα απ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις του Τ. Αράπογλου, οι οποίες καταληστεύουν τα Ταμεία και τα «γονατίσουν» οικονομικά, είναι πώς τον αφήνουν να λειτουργεί έτσι ασύδοτα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης. Τι περιμένουν δηλαδή; Να… πέσουν έξω τα ταμεία και να βρεθούν στους… πέντε δρόμους χιλιάδες ασφαλισμένοι για να του βάλουν… φρένο;

Μήπως όμως τότε θα είναι αργά; Εκτός κι αν οι δύο υπουργοί δεν έχουν πάρει… χαμπάρι τι κάνει ο κ. Αράπογλου και βρεθούν στο τέλος προ οδυνηρών εκπλήξεων… Και όχι μόνο αυτοί αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να τον… μαζέψουν όσο είναι νωρίς, για να μην προλάβει να… τινάξει τα ταμεία στον αέρα; Και μαζί μ’ αυτά και τους χιλιάδες των ασφαλισμένων τους;


Σχολιάστε εδώ