Παιχνίδια με την ανανέωση της σύμβασης κλινικής στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει άδεια!

Συγκεκριμένα μας γράφει:

«Το έγγραφο (με ημερομηνία 18-7-06) που εστάλη στη διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, με την επωνυμία ”ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, δεν έχει καμία σχέση με το σωματείο, δεν απηχεί τις απόψεις και τη ”φιλοσοφία” του, το θεωρούμε προβοκατόρικο.

Το Δ.Σ. του σωματείου θα προβεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων, τόσο για την πλαστογράφηση όσο και για τη ”φιλοσοφία” αυτού του εγγράφου.

Πάγια θέση του σωματείου αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και συνθήκες τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς.

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτούς τους σκοπούς αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο, υπεύθυνα και επώνυμα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Εμείς φυσικά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι το έγγραφο δεν προερχόταν από το σωματείο. Όταν μάλιστα όλα τα στοιχεία που συνόδευαν το έγγραφο (φωτοτυπίες εγγράφων του ΙΚΑ, του ΕΦΕΤ, του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, του Νομικού Συμβούλου του κράτους και της σύμβασης) ήταν γνήσια και όμως το σωματείο αμφισβήτησε την εγκυρότητά του.

Το θέμα βέβαια δεν είναι κυρίως η πλαστογράφηση μιας επιστολής, αλλά η ουσία της υπόθεσης, αν πράγματι πάει το ΙΚΑ να νοικιάσει μια κλινική που δεν έχει άδεια λειτουργίας. Και νομίζουμε ότι επί τούτου το σωματείο των εργαζομένων δεν τοποθετείται. Το ερώτημα είναι καίριο, πρέπει ή δεν πρέπει η κλινική να έχει άδεια; Και οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται για όλους;

Η συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου, κύριε πρόεδρε του σωματείου εργαζομένων, πρέπει να στηρίζεται σε νόμιμη άδεια ή όχι; Ποιο είναι χειρότερο αδίκημα, η μη νόμιμη λειτουργία του νοσοκομείου που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές η χρησιμοποίηση του επιστολόχαρτου του σωματείου για να πάρει ενδεχομένως περισσότερη βαρύτητα η καταγγελία (κι αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε την παραχάραξη;);

Εκείνο πάντως που βγαίνει είναι ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια και κάποια συμφέροντα κρύβονται πίσω απ’ αυτήν τη σύμβαση, γι’ αυτό και ο διοικητής του ΙΚΑ θα πρέπει να διατάξει μια έρευνα σε βάθος, πριν υπογραφεί η ανανέωση και παράταση της σύμβασης.


Σχολιάστε εδώ