ο Δαίμονας των δημαρχείων

Ο υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι κατάφερε να συγκεράσει όλες τις τάσεις ώστε όλη μαζί η δημοτική ομάδα του Γιώργου Πατούλη να οργώνει καθημερινά την πόλη, να καταγράφει τα προβλήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών της περιοχής και μάλιστα με μια πολύ έξυπνη ιδέα ενός ερωτηματολογίου που απευθύνεται σε όλους τους δημότες.

Δύσκολα τα πράγματα» στο Μαρούσι, αλλά με τις «πολιτικές του εγχειρήσεις», σαν γιατρός που είναι ο Πατούλης, κατάφερε ήδη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που παρέλαβε. Μόνο να προσέχει τους «Δαναούς και δώρα φέροντας».

Στη Βάρη δεν πάνε καλά τα πράγματα. Το δημοτικό συμβούλιο Βάρης την περασμένη Δευτέρα δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης απαρτίας. Από τους 19 συμβούλους προσήλθαν μόνο οι 8 και ο δήμαρχος κ. Δημ. Αναστασίου, ο οποίος απουσίαζε από τις 2 Φεβρουαρίου! Από τις συζητήσεις που έγιναν μετά τη ματαίωση του δημοτικού συμβουλίου προέκυψε ότι οι απουσιάζοντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας -αν και βρισκόντουσαν στην πόλη- δεν προσήλθαν, γιατί μέσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και θέματα για τα οποία έχει καταγγελθεί ο δήμος και βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, που απουσίαζαν όλοι, δεν προσήλθαν γιατί δεν ήθελαν συμμετοχή στις όποιες αποφάσεις.

Βρωμερό Σαββατοκύριακο (4-5 και 6/8/06) στη Βάρη. Εκτός της γνωστής πετρελαιοκηλίδας που «πισσάρισε» μαζί με τις παραλίες της νότιας Αττικής και την παραλία της Βάρκιζας, είχαμε και βλάβη στο αποχετευτικό σύστημα της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα της πόλης να καταλήξουν στο λιμάνι. Αποτέλεσμα ήταν ένα τριήμερο έντονης δυσοσμίας και ρύπανσης με απόβλητα.

Ύστερα από τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής «Παναγίτσα» της Βάρκιζας, σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες -μετά το γκρέμισμα από τους κατοίκους των ξυλοτύπων κ.λπ.- που πραγματοποιούσαν υπάλληλοι του δήμου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Σημειώνουμε ότι η αυθαιρεσία γινόταν σε αρχαιολογικό χώρο που έχει χαρακτηριστεί και διατηρητέο μνημείο.

«Η απόφαση του Αμερικανικού Κολεγίου να μην τοποθετήσει κάγκελα περίφραξης στην οδό Γραβιάς, από το ύψος της οδού Αιγαίου Πελάγους για 300 περίπου μέτρα, απόφαση που υπήρξε αποτέλεσμα δικαστικής διαμάχης από το έτος 2002, δικαιώνει έναν αγώνα που δώσαμε πολλοί, με απόλυτη απουσία του τότε δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Σταθόπουλος, που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή.

Φωτιές άναψε στην Ηλιούπολη η απόφαση της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ να δώσει το χρίσμα για μία ακόμη τετραετία (5η κατά σειρά) στον νυν δήμαρχο, Θ. Γεωργάκη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης με κείμενό τους την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρονταν με περιπαιχτική διάθεση στην προτροπή του προέδρου Γ. Παπανδρέου «τ’ αλλάζουμε όλα», η οποία «δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Ηλιούπολη». Τα στελέχη αυτά σημειώνουν ότι «η πόλη δικαιούται κάτι φρέσκο» και ότι «για την τελευταία τετραετία κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται και ιδιαίτερα υπερήφανος». Και καλούν τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλιούπολη «να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό και να στηρίξουν τοπικά αυτοδιοικητικά και προοδευτικά σχήματα». Εδώ βρίσκεται και το ζουμί της υπόθεσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω στελέχη αυτή την εβδομάδα θα προβούν σε δήλωση στήριξης της παράταξης του ΣΥΝ στην Ηλιούπολη «Ηλίου Πόλις» και τον επικεφαλή της Κ. Κονδύλη, ενώ οι πληροφορίες θέλουν αρκετούς απ’ αυτούς να συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

«Οργώνει» κυριολεκτικά το Μαρούσι ο Λευτέρης Παπαδημητρίου, πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, που συνεχίζει πόρτα πόρτα τον προεκλογικό του αγώνα, επισκεπτόμενος κάθε γειτονιά της πόλης. Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκε τους δημότες που ζουν στην περιοχή Φραγκοκκλησιάς και συζήτησε μαζί τους τα καθημερινά προβλήματα και τις προτάσεις για την επίλυσή τους. Επίσης, το πρόγραμμά του περιλάμβανε και την επίσκεψη στο κέντρο ανακύκλωσης του δήμου Αμαρουσίου, όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους το θέμα της αναβάθμισης της ανακύκλωσης με πύκνωση των κάδων.


Σχολιάστε εδώ