Επιχείρηση Βαβυλώνα Νο 2 κατά του Ιράν;

Με βάση αυτές τις πληροφορίες το εβραϊκό κράτος πρόκειται να πλήξει -μέχρι τις 28 Αυγούστου μάλιστα- τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις πόλεις Νατάνζ, Μπουσέρ, Αρανάκ και Λαβιζάν.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί έχει πολλά κοινά στοιχεία με το σχέδιο Βαβυλώνα στο πλαίσιο του οποίου το Ισραήλ το 1981 βομβάρδισε τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ στη θέση Οζιράκ, τερματίζοντας μονομιάς τα σχέδια του Σαντάμ Χουσεΐν να γίνει η χώρα του πυρηνική δύναμη. Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και σήμερα το κράτος του Ισραήλ επιδιώκοντας να διατηρήσει το μονοπώλιο των πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή έτσι ώστε να συνεχίσει να τρομοκρατεί τα αραβικά κράτη και τους λαούς της περιοχής.

Η επίθεση εκτιμάται ότι μπορεί να διεξαχθεί με υπερσύγχρονα βομβαρδιστικά και ειδικές βόμβες βαθιάς διάτρησης αμερικάνικης κατασκευής. Υποστηρικτικό ρόλο στο ισραηλινό επιθετικό σχέδιο (που όπως είναι προφανές θα περιλαμβάνει εκτεταμένες αερομαχίες μια και η Τεχεράνη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια) ενδέχεται να διαδραματίσει η Τουρκία -καθώς τα ισραηλινά βομβαρδιστικά είναι πιθανό να ανεφοδιαστούν στα εδάφη της. Υπό αυτό το πρίσμα η τοποθέτηση του νέου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, όπως και η σημαντική αγορά ύψους 100 εκατ. δολαρίων που έκανε ο μεγιστάνας της ενημέρωσης, Ρούμπερτ Μέρντοχ στην Τουρκία αγοράζοντας τηλεοπτικό σταθμό ενδέχεται να σχετίζονται μεταξύ τους. Το κατά πόσο θα υλοποιηθεί το παραπάνω ισραηλινό σχέδιο είναι εξαιρετικά αμφίβολο μια και σύροντας οι Ισραηλινοί στο καμίνι του πολέμου τη Μέκκα του σιίτικου Ισλάμ, οι Σιίτες του Ιράκ θα είναι αδύνατο να συνεχίσουν να ανέχονται τους Αμερικανούς, οπότε η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!


Σχολιάστε εδώ