Εθνικές εκπτώσεις

Επειδή λοιπόν η εξωτερική μας πολιτική δεν μπορεί να ασκείται δι’ ίδιον όφελος, ούτε είναι τσιφλίκι οικογενειακό της κ. Μπακογιάννη, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι καιρός ο πρωθυπουργός να λάβει τα μέτρα του. Εκτός κι αν θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως είναι κι αυτός «στο κόλπο» ή ότι ανέχεται ακόμα και τη δική του υπονόμευση αδιαμαρτύρητα, δίχως καμιά αντίδραση!

Όλα έχουν τα όριά τους. Ακόμα και η συνέχιση απ’ την κ. Μπακογιάννη της πολιτικής του Γιώργου έναντι της Τουρκίας και μάλιστα… εμπλουτισμένης με μπόλικο φερετζέ. Προφανώς για να προκύπτουν οι εθνικές εκπτώσεις ακόμα μεγαλύτερες, βοηθούντων και των ΜΜΕ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η σημερινή μας αποκάλυψη θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και ενάμιση μήνα σημαία αντίδρασης από ΜΜΕ, κόμματα, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη, όσα τουλάχιστον έχουν απομείνει να σέβονται τον εαυτό τους και τον λαό που τους ψήφισε. Κι όμως… άκρα του τάφου σιωπή.

Όλοι στο κόλπο της συγκάλυψης…

Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι ήδη απ’ τις 20 Ιουνίου το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 10ης Ιουλίου, επέβαλε την υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στους έλληνες μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου!

Και η μεν χείρα ήταν του υπουργείου Παιδείας, το δε πνεύμα λέγεται ότι ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών, ήτοι στην κ. Μπακογιάννη. Αυτό το ομολογούν έγκυρες πηγές μας, προερχόμενες ακόμα και από διαφωνούντα κυβερνητικά στελέχη.

Η συγκεκριμένη απαράδεκτη έως και ακατανόητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας διατυπώνει τα εξής επιχειρήματα για το… υποχρεωτικό της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας:

• Την… ενεργό συμμετοχή στην πολυπολιτισμικότητα.
• Την… απόκτηση νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών.

Επιχειρήματα τα οποία βεβαίως δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική ή προσέγγιση (σχετικό σχόλιο του Μάκη Κουρή στην πρώτη σελίδα). Μπορεί να ερμηνευτεί -δίχως σε καμιά περίπτωση να θεωρείται υπερβολική ερμηνεία- μόνο ως προσφορά στην Τουρκία χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα, με παρότρυνση -υπόδειξη της Ντόρας. Άλλωστε αυτή είναι η -θλιβερή- εκτίμηση και κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, συνεργάτη του Καραμανλή, του οποίου πάντως η σιωπή εκπλήσσει. Η απόφαση, όπως αναφέρεται, θα ισχύσει από τούτο το σχολικό έτος, 2006-2007, και… δεν σηκώνει παρερμηνεία. Ας μην ισχυριστεί δηλαδή κάποιος ότι -για ευνόητους λόγους- αφορά τα Γυμνάσια της Θράκης μόνο, διότι τέτοια διευκρίνιση δεν υπάρχει πουθενά στην απόφαση…

Έργο Ντόρας!

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από σαφές ότι η ΥΠΕΞ με αμερικάνικη παρότρυνση τα δίνει όλα στους… αγάδες, χωρίς έστω για τα μάτια να διεκδικεί κάποιο μέτρο «ανταπόδοσης», ας πούμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Είναι επίσης κάτι παραπάνω από σαφές ότι υλοποιούνται εντολές της αξιοτίμου κυρίας αμερικανίδας ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις.

Και υλοποιούνται χάριν της εξασφάλισης της αμερικάνικης στήριξης στα ηγετικά σχέδια της Ντόρας (αλίμονό μας ως χώρα, διεκδικούν να μας κυβερνήσουν στο μέλλον δύο αμερικανόφιλοι και ελεγχόμενοι απ’ τις ΗΠΑ πολιτικοί…).

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη κίνηση της Ντόρας μόλις ανέλαβε ΥΠΕΞ ήταν να προτείνει την κατασκευή τζαμιού και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι.

Δεν υποστηρίζουμε ότι η χώρα μας δεν πρέπει να προσφέρει αξιοπρεπή τόπο λατρείας στους μουσουλμάνους που μένουν εδώ. Αλλά αυτή η πρεμούρα της κ. Ντόρας μόνο σημειολογική ήταν…

Ακολούθησε η σιωπή της ΥΠΕΞ στη σκανδαλώδη αγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική, προφανώς επειδή επρόκειτο για μια συμφωνία που ικανοποιεί τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της, καθώς και την πολιτική της Ουάσινγκτον. Και τώρα ο… φερετζές στα ελληνικά σχολεία, με υπόδειξη και υποκίνησή της!

Τι άλλο θα ακολουθήσει; Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας;

Και καλά να ακολουθεί μια προσωπική εξωτερική πολιτική η Ντόρα, προς εξυπηρέτηση των σχεδίων και σχεδιασμών της. Αλλά ο Καραμανλής;

Δεν αντιλαμβάνεται πως όλη αυτή η μεθόδευση του κάνει κακό;

Όσο για την εύγλωττη σιωπή ΜΜΕ και αξιωματικής αντιπολίτευσης…


Σχολιάστε εδώ