Το «τάμα» του Καραμανλή και του Προκόπη στην Παναγία

Μαθαίνω μάλιστα πως μαζί με τον πρωθυπουργό θα επισκεφθεί το νησί και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για πολιτικό τάμα άγνωστο στους κυβερνητικούς κύκλους, καθώς αποτελεί ένα μικρό μυστικό των δύο ανδρών. Η ιστορία ξεκίνησε πέρυσι, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, όταν έπεσε το κυπριακό αεροσκάφος στην Αττική. Ο Καραμανλής βρισκόταν και πάλι στην Τήνο, ενώ οι Παυλόπουλος και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος έκαναν σύντομες διακοπές στη Μύκονο. Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ο Σπήλιος έπεισε φίλο του που είναι ιδιοκτήτης μικρής μονάδας ελικοπτέρων (που χρησιμοποιούνται ως αεροταξί για τους διάσημους του νησιού των ανέμων) να πάρει εκείνον και τον Παυλόπουλο, να παραλάβουν τον πρωθυπουργό από την αντικρινή Τήνο και να τους φέρει στην Αθήνα. Εκείνο το ταξίδι θα το θυμούνται όλοι. Τέσσερις άνθρωποι, στοιβαγμένοι σε ένα (σχεδόν) διθέσιο ελικόπτερο, να μιλούν διαρκώς στο κινητό για να συντονίσουν τις ενέργειες διάσωσης και με τα κύματα του Αιγαίου κάτω από τα πόδια τους. Έτσι έγινε και το «τάμα». Ο Καραμανλής είπε στον Παυλόπουλο «του χρόνου, να ‘μαστε καλά, έλα στην Τήνο» και ο υπουργός σπεύδει φέτος για δύο ημέρες μετά της συζύγου του. Λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα μείνουν και πού θα φάνε με τον πρωθυπουργό γνωρίζω, αλλά δεν σας δίνω, διότι δεν επιθυμώ να διαταράξω τις λίγες ήρεμες στιγμές τους. Ωστόσο οι πληροφοριοδότες μου θα βρίσκονται τριγύρω και, μόλις γυρίσω από τις δικές μου διακοπές, θα σας ενημερώσω ενδελεχώς.

Μια και μιλάμε πάντως για διακοπές, πληροφορήθηκα πως έγινε κυριολεκτικά χαμός σε ημερήσια εφημερίδα, διότι γράφτηκε παραπολιτικό που έφερε κορυφαίο υπουργό να απουσιάζει σε διακοπές στη Μύκονο, ενώ ο άνθρωπος δεν το είχε κουνήσει από το γραφείο του (ειδικά αυτός είναι από τους ελάχιστους που τον βρίσκεις στο γραφείο του άγρια μεσάνυχτα…). Το χειρότερο ήταν ότι το (ενημερωμένο…) παραπολιτικό εμφάνιζε τον υπουργό να κάνει τα μπάνια του στον Ορνό και τον υφυπουργό να διοικεί το υπουργείο. Έλα, όμως, που συνέβαινε το αντίθετο. Ο υφυπουργός είχε ζητήσει ολιγοήμερες διακοπές και απουσίαζε με την παρέα του σε κάποιο νησί. Έμαθα πως έγινε η σχετική κινητοποίηση και τελικά υπήρξε διόρθωση από την εφημερίδα, το πιο ενδιαφέρον όμως, που έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ήταν πως η δημοσιογράφος (που όμως καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και όχι την κυβέρνηση) που φερόταν να υπογράφει το παραπολιτικό ουδεμία γνώση είχε. Άλλος, που δεν τόλμησε να βάλει τα δικά του αρχικά, ήταν ο συγγραφέας του σεναρίου επιστημονικής φαντασίας.

Κι ενώ άπαντες θα απουσιάζουν σε διακοπές το επόμενο διάστημα, ο μόνος που θα παραμείνει επί των επάλξεων και θα δίνει τη μάχη της καθημερινότητας στη ζοφερή Αθήνα θα είναι ο δημοσιογράφος-πολεμικός ανταποκριτής-δήμαρχος Βριλησσίων και υποψήφιος υπερνομάρχης Αργύρης Ντινόπουλος! Λοιπόν, τον Αργύρη τον συμπαθώ από παλιά. Όπως τον συμπαθεί όλη η δημοσιογραφική πιάτσα. Οφείλω να πω όμως πως όλη αυτή η διαφημιστική καμπάνια που στήνει επάνω του γνωστή (από το μακρύ ΠΑΣΟΚικό παρελθόν της) διαφημιστική εταιρεία κινείται στα όρια του κιτς. Το να βλέπεις τον Ντινόπουλο με το μικρόφωνο του ΑΝΤ1 από τη Βαγδάτη ή το Σεράγεβο, την ώρα που όλα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών «γεμίζουν» τα παράθυρά τους με τις ανταποκρίσεις του Χαρίτου, της Καρχιλάκη, του Βαφειάδη, του Αγγελή και άλλων από τον φλεγόμενο Λίβανο, δημιουργεί αρνητικές παρενέργειες για τον Αργύρη.

Γιατί σου λέει ο τηλεθεατής: «Τώρα τι είν’ τούτος; Απεσταλμένος του Channel Nine»; Άλλοι μπορεί να πίστεψαν πως γύρισε ο χρόνος πίσω και πως έχουμε πόλεμο στη Βοσνία και όχι στον Λίβανο και άλλοι, τέλος πάντων, να πάνε τον Οκτώβριο να ψηφίσουν… Μαρία Καρχιλάκη αντί για Αργύρη Ντινόπουλο. Μετά διερωτήθηκα τι εννοεί ο… ποιητής, βγάζοντας την Πιπιλή και τον Σπυρίδωνα ως «ουρά» του Αργύρη με λευκές ενδυμασίες. Οι… άγγελοι του Τσάρλι-Αργύρη είναι; Ή μας το παίζουν λευκές αμόλυντες περιστερές απέναντι στο χαλαρό στυλάκι της Φώφης Γεννηματά; Δεν ξέρω, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά αυτή η πρώτη καμπάνια του Ντινόπουλου που είδα δεν μου άρεσε. Γιατί, φίλτατοι της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, θέλω να ψηφίσω υπερνομάρχη κι όχι τον προσωπικό του πολεμικό ανταποκριτή που, επειδή πήγε πριν από 15 χρόνια σε πέντε έξι μέτωπα, πρέπει να μας διηγείται τα κατορθώματά του σαν βετεράνος ναυτικός που κάθεται στο καφενείο του λιμανιού και θυμάται τις γοργόνες που (δεν) είδε και τις φουρτούνες που πάλεψε.

Οφείλω, επίσης, να βγάλω το καπέλο στον φίλο μου, Λευτέρη Ζαγορίτη. Αφενός γιατί η γενική εικόνα είναι ότι τα πάει καλά με τις υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα, αφετέρου όμως γιατί ξεμπέρδεψε με τον «καυτό» Πειραιά, όπου η μάχη (κι απ’ ό,τι φαίνεται και η ήττα) του Αγραπίδη έχει χρεωθεί στον Μεϊμαράκη, αλλά και με την καμπάνια του Ντινόπουλου που έχει χρεωθεί στον φίλο του Μεϊμαράκη, τον Καραχάλιο. Πώς τα κατάφερες, Λευτέρη, και χτύπησες με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια;


Σχολιάστε εδώ