Πολιτική επιλογή ο Κούκης

Γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικές στην πορεία και με δεδομένες τις εξαιρετικές σχέσεις του Κούκη με το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μην ξεχνάμε ότι τοποθετήθηκε πρόσφατα πρόεδρος στην Ολυμπιακή.

Ο Γκαγκάτσης θεώρησε την επιλογή του Κούκη πολιτική απόφαση και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Για τον τελευταίο, άλλωστε, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής αποτελεί έναν από τους πλέον άφθαρτους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και με αποδοχή σε όλες τις ομάδες και όλους τους χώρους. Δεν ξεχνάει μάλιστα ο Γιώργος Ορφανός τη δήλωση αποχώρησης του Κούκη από την ΕΠΑΕ τον Ιανουάριο του 2005, προκειμένου να υλοποιηθεί η κυβερνητική εντολή για εκλογή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην προεδρία.

Με όλα αυτά στο μυαλό του, λοιπόν, ο Γκαγκάτσης πέρασε γραμμή για μη ψήφο στον Κούκη. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή καλύτερα τους παράγοντες των ΠΑΕ που δεν ήθελαν να πάνε κόντρα σε μία κυβερνητική επιλογή με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις.

Η επανεμφάνιση του Κούκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης. Με τους υπόλοιπους συμβούλους να… περπατούν σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν κάποιον σοβαρό αντίλογο στις συνεδριάσεις και ειδικά σε οικονομικά θέματα, τα οποία ο πρόεδρος της Ολυμπιακής γνωρίζει καλά από τη θητεία του ως ταμία της ομοσπονδίας.

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, η εκλογή του Κούκη προκάλεσε την οργή του Β. Γκαγκάτση, αλλά και την έκφραση δυσφορίας προς τα μέλη της Σούπερ Λίγκας που αγνόησαν τη γραμμή του. Παράλληλα, όμως, δημιούργησαν και τριβές στο νέο όργανο που ξαφνικά βρέθηκε χωρισμένο στη μέση.

Πρόβλημα με την ΑΕΚ

Στη Σούπερ Λίγκα έχουν και άλλη μία εκκρεμότητα. Αφορά την απουσία από τις τελευταίες εκδηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν πήγε ούτε στην υπογραφή του καταστατικού ούτε στην κλήρωση του πρωταθλήματος ούτε στις προχθεσινές αρχαιρεσίες για τους εκπροσώπους στην ΕΠΟ. Η απουσία του έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, αν και κάθε φορά είχε σοβαρή δικαιολογία. Πότε το ταξίδι του στην Ιταλία για την προετοιμασία της ομάδας του, πότε την προχθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Αλλά ακόμα κι έτσι πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν δείχνει ο Ντέμης τον ίδιο ζήλο που επεδείκνυε πριν πάρει επίσημη μορφή το νέο όργανο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό, άλλωστε, πολλοί παράγοντες αναζητούν απαντήσεις στις απορίες τους…

Προβληματισμός στο «Σίτι»

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στο Αιγάλεω για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα φιλικά προετοιμασίας. Αν και το «Σίτι» άρχισε τις προπονήσεις νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα, μέχρι σήμερα δείχνει να μην πατάει γερά στο γήπεδο. Διατηρεί βέβαια στοιχεία μαχητικότητας και σχετικά καλής αμυντικής λειτουργίας, αλλά επιθετικά δεν μπορεί να πιέσει τους αντιπάλους του που συνήθως είναι ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Ο Γιώργος Χατζάρας υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει η ομάδα την απαιτούμενη συνοχή και να βγουν στο γήπεδο οι συνεργασίες παικτών που δεν μετρούν πολλά ματς στην ίδια ενδεκάδα. Παράλληλα όμως επικαλείται, κυρίως στις συζητήσεις του με στελέχη της ομάδας, την έλλειψη ενός επιτελικού μέσου.

Τόσο η εικόνα του «Σίτι» όσο και τα επιχειρήματα του Χατζάρα έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία σε στελέχη της ΠΑΕ που θεωρούν ότι ο έμπειρος προπονητής χτίζει άλλοθι για την περίπτωση που το ξεκίνημα των «κυανόλευκων» δεν είναι αυτό που προσδοκούν στη δυτικό προάστιο. Γι’ αυτό του… χτύπησαν το καμπανάκι τις προηγούμενες ημέρες. Καμπανάκι που θα γίνει… καμπάνα, εάν το Αιγάλεω διασυρθεί στο τουρνουά στο οποίο θα πάρει μέρος με τον Ολυμπιακό και ισπανικές ομάδες.


Σχολιάστε εδώ