Πατρινά και… άλλα

+ Και ξαφνικά ο Ανδρέας Καράβολας έρχεται να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση των κτιρίων Λαδόπουλου και Αρσάκειου. Το ερώτημα είναι, πώς το θυμήθηκε τώρα ο απερχόμενος δήμαρχος; Ο κ. Φλωράτος πάντως δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει, αλλά η πλευρά του κ. Φούρα έδειξε αμήχανη…

+ Μεγάλη δυσαρέσκεια προκάλεσε η παραίτηση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Οργανισμού «Πάτρα 2006». Μάλιστα ο κ. Καράβολας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, ενώ περισσότερο αιχμηρός εμφανίστηκε ο Σπύρος Καραχάλιος.

+ Ο έμπιστος του κ. Καράβολα πάντως στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται πολιτικούς λόγους, αφού θα είναι υποψήφιος κάπου στην Ηλεία.

+ Οι χωματουργοί αναστάτωσαν αυτές τις μέρες την Πάτρα. Έκαναν πορείες στο κέντρο της πόλης και τελικά έκλεισαν και τα διόδια.

+ Όλα τα ‘χει η Μαριωρή, ο φερετζές τής λείπει, λέει ο λαός. Το σκέφτηκα μόλις διάβασα ότι γίνεται συζήτηση για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει τραμ στην Πάτρα. Για όνομα του Θεού!

+ Ο Ευάγγελος Φλωράτος βρήκε επενδυτή, ο οποίος υπέγραψε τη σύμβαση για το αυτοκινητοδρόμιο. Και τώρα, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

+ Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά στηρίζει τον Ανδρέα Φούρα. Με συχνές επισκέψεις του στην Πάτρα επιχειρεί να ενισχύσει ηθικά αλλά κυρίως πολιτικά τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ. Και ο Λοβέρδος είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην πόλη, αφού είναι βέρος Πατρινός.

(Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τον μπέρδεψε με τον… Αθηναίο Γιάννη Δημαρά, του οποίου έβαλε τη φωτογραφία στο ρεπορτάζ για τον δήμο της Πάτρας.)

+ Ο Γιάννης Δημαράς στο προεκλογικό του φυλλάδιο λέει μεταξύ άλλων ότι εάν είναι αυτός νικητής το βράδυ των εκλογών, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα πανηγυρίσει. Σωστό. Αλλά δεν μας λέει ποιο κόμμα από τα δύο μεγάλα θα κλάψει…

+ Συνάντηση είχε ο Μητροπολίτης Πατρών με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ο «Λύχνος» από την κρατική τηλεόραση σε επίπεδο προγραμμάτων…


Πάλι τα συμφέροντα φταίνε ή τα συντροφικά μαχαιρώματα;

Διαμαρτύρεται ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ανδρέας Κελεπούρης, για το σχόλιο στο προηγούμενο φύλλο που τον αφορούσε. Μόνο που το «ΠΑΡΟΝ» αναδημοσίευσε μέρη σχετικού άρθρου της παραδοσιακής εφημερίδας της Αχαΐας, της «Ημέρας». Επομένως τα παράπονα προς τα εκεί πρέπει να στραφούν.

Τώρα ως προς την ουσία της απάντησης, τα επιχειρήματα που παραθέτει ο φίλος γραμματέας θυμίζουν παλιές εποχές, όταν παντού βλέπαμε εχθρούς και συμφέροντα… Έπειτα από 20 χρόνια διάκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, πάλι τα συμφέροντα φταίνε για ό,τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ ή ο δικός μας εαυτός και τα γνωστά συντροφικά μαχαιρώματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες, που και στην Πάτρα είναι πάρα πολλές και ο ένας υπονομεύει τον άλλον και εκεί ποντάρει ο Δημαράς και αυτό επιβεβαιώνεται από τα υψηλά ποσοστά που παίρνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Αν το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα δεν είχε τις παιδικές ασθένειες που ξαναζεί, είναι σίγουρο ότι η δημαρχία θα ήταν περίπατος για τον Ανδρέα Φούρα, που άλλωστε το αξίζει και η Πάτρα θα κερδίσει αν εκλεγεί. Και εκεί θα πρέπει να στραφεί η προσπάθεια όλων σας. Όλα τ’ άλλα είναι ιστορίες γι’ αγρίους.

Η απάντηση του κ. Κελεπούρη, που θα πρέπει να εξηγήσει με ονόματα ποια είναι τα συμφέροντα που θέλουν όμηρο το ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:

Αγαπητέ Μάκη,
Το δημοσίευμα της έγκριτης δημοκρατικής εφημερίδας σας της 30 Ιουλίου 2006 στη στήλη «Πατρινά Και Άλλα» ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό για μένα και με θίγει ως στέλεχος που συμμετείχε και λειτούργησε σε όλες τις βαθμίδες της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, από απλό μέλος της Νεολαίας του έως σήμερα γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής (ΠΕ) και μέλος Εθνικού Συμβουλίου (αναπληρωτής γραμματέας Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αν. γραμ. Σπουδάζουσας ΤΕΙ, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, μέλος Γραμματείας ΝΕ Αχαΐας – ενδιάμεσα στάδια).

Είναι αλήθεια και το εισπράττουμε καθημερινά ότι επιλογές της Περιφερειακής Επιτροπής (και όχι μόνο του γραμματέα) δεν είναι σύμφωνες με τις επιθυμίες της συγκεκριμένης εφημερίδας των Πατρών, άρθρο της οποίας επικαλέστηκε ο συντάκτης του επίμαχου σχολίου.

Γίνεται φανερό ότι έχουμε ενοχλήσει κύκλους που θα ήθελαν το ΠΑΣΟΚ όμηρο συμφερόντων, αναλυτών κατευθυνόμενης άποψης με γνωστή πολιτική και όχι μόνο ταυτότητα και αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της προπαγάνδας της ΝΔ στην Αχαΐα.

Είναι πλέον σαφές ότι μέσα από τη νέα οργανωτική δομή του Κινήματος και την αποκέντρωση εξουσιών στα περιφερειακά όργανα οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ γίνονται με όρους κοινωνίας και αυτό αποτελεί τη μεγάλη συνεισφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και στο Κίνημα και στην κοινωνία.

Οι επιλογές μας στην Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα είναι ισχυρές επιλογές, είναι επιλογές νίκης, γι’ αυτό ενοχλούν διάφορους κύκλους. Η αντιπαράθεσή μας με τη ΝΔ έχει ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά και ιστορικά χαρακτηριστικά. Η αναφορά μου στην πολιτική δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα (κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί, αλήθεια γιατί;) αφορούσε στο ένοχο παρελθόν της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ στην πόλη της Πάτρας.

Φιλικά

Ανδρέας Ι. Κελεπούρης

Διφορούμενη μέτρηση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα του PATRA NEWS, όπου ψήφισαν 162 χρήστες, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο δήμαρχο ο Γιάννης Δημαράς ήρθε πρώτος με συντριπτική διαφορά και ποσοστό 43,4%. Ακολούθησε ο Ευάγγελος Φλωράτος με 23%, ο Ανδρέας Φούρας με 17,1%, ο Χρήστος Πατούχας με 9,8 και ο Κώστας Πελετίδης με 6,6%. Αναφορικά με την παράσταση νίκης μέχρι και την προτελευταία ημέρα της δημοσκόπησης οι χρήστες έβλεπαν στην πλειοψηφία τους Ανδρέα Φούρα. Τελικά όμως επικράτησε οριακά ο Ευάγγελος Φλωράτος με 32,5%, ακολούθησε ο Ανδρέας Φούρας με 30,5%, αμέσως μετά ο Γιάννης Δημαράς με 27,9%, ο Χρήστος Πατούχας με 8,4% και ο Κώστας Πελετίδης με 0,6%.

Είναι πάντως λίγο περίεργο να θεωρούν καταλληλότερο τον Δημαρά για δήμαρχο με 43,4% και να έρχεται τρίτος με 27,9% στην παράσταση νίκης, στην οποία πρώτος είναι ο Φλωράτος, με τον Φούρα σε απόσταση αναπνοής! Επομένως κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την έρευνα.


Σχολιάστε εδώ