Μπαμ εξελίξεων τον Οκτώβριο

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι οι πολυπληθείς «αντάρτες» που έχουν… καταλάβει σχεδόν όλους τους δήμους και τις νομαρχίες.

Μια τρίτη απειλή είναι ο Καρατζαφέρης, όπου ήδη τα μηνύματα χαλάνε το κέφι στη Ρηγίλλης. Υπάρχουν νομαρχίες που μπορεί ο ΛΑΟΣ να διεκδικήσει, όπως και κάποιοι δήμοι, ενώ η στήριξη που προσφέρει σε υποψήφιους της ΝΔ υπάρχει φόβος ότι μπορεί να έχουν… ανταποδοτικότητα, π.χ. στον συνδυασμό του Καρατζαφέρη στην υπερνομαρχία.

Ένας τέταρτος παράγοντας είναι το πόσο θα επηρεάσουν τα πρόσωπα τους ψηφοφόρους, να ψηφίσουν πέρα από κομματικές ταυτότητες, όπως καταγράφουν τα γκάλοπ.

Ανάλογες είναι οι ανησυχίες στο ΠΑΣΟΚ, που παρʼ ότι κανονικά θα έπρεπε να απορροφήσει τις διαμαρτυρίες και την απογοήτευση του κόσμου από την πολιτική της κυβέρνησης, είναι τελικά αμφίβολο αν θα εισπράξει αυτό το ποσοστό ή θα σκορπίσει προς Καρατζαφέρη και Αριστερά.

Υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που πιστεύουν ότι το όριο του 42% θα το πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση, ενώ στο Μαξίμου εκτιμούν ότι από τις 30 νομαρχίες που έχει σήμερα η ΝΔ θα πάρει γύρω στις 26 και στον χάρτη το γαλάζιο χρώμα θα πλεονεκτεί.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση θα θριαμβολογήσει αν πάρει τον Πειραιά και κρατήσει την υπερνομαρχία Αθηνών, κάτι που σήμερα θεωρείται βέβαιο. Όμως σίγουρα θα χάσει, λόγω Καραχασάν, την υπερνομαρχία Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, ενώ παίζεται και η υπερνομαρχία Έβρου-Ροδόπης.

Όσο κι αν δεν εκφράζεται από τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι σίγουρο ότι από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις, ιδιαίτερα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου τυχόν απώλειες από τα κεκτημένα θα δημιουργήσουν βαρύ κλίμα για τον Γιώργο.

Ο Καραμανλής πάντως δείχνει σίγουρος και σχεδιάζει από τώρα τις κινήσεις του για την τελική εκλογική αναμέτρηση που την τοποθετεί τον Φεβρουάριο του 2008, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας, αντιθέτως με στελέχη της Ρηγίλλης, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας Λευτέρης Ζαγορίτης, που θα προτιμούσαν βουλευτικές κάλπες του χρόνου τον Σεπτέμβριο.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για το τι συμβαίνει σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση:
Οι… φυλές του ΠΑΣΟΚ
Καραμανλής: Κάλπες Φλεβάρη του 2008


Σχολιάστε εδώ