Ταφόπλακα στη «ληστεία του χρηματιστηρίου»

Η Βάσω Παπανδρέου, κύρια ομιλήτρια από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι: «Δεν είναι η κυβέρνηση που κυβερνά και παίρνει τις αποφάσεις. Τον πρώτο και κύριο λόγο στα οικονομικά τον έχει η παρέα του ʽʽΕκάλη Τένις Κλαμπʼʼ (!), αναφερόμενη στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τους “επώνυμους” φίλους του, όπως είπε, εννοώντας Αράπογλου, Νανόπουλο κ.ά., οι οποίοι σήμερα κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θυμίζουμε ότι με την περιβόητη τροπολογία, τη σημασία της οποίας αποκάλυψε η εφημερίδα μας, απαλλάσσονται της αστικής ευθύνης τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!

Η τροπολογία είχε επιχειρηθεί, με πρωτοβουλία τού τότε υπουργού Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, να περάσει και επί κυβέρνησης Σημίτη, όμως τότε -τι ειρωνεία!- είχε αντιδράσει ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, που τώρα την έφερε προς ψήφιση. Και τότε είχε χρησιμοποιήσει πολύ σκληρά λόγια.

Φυσικά η τροπολογία δεν ήρθε τυχαία… Οι ενεχόμενοι σε παράνομες εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο αντιμετωπίζουν καταλογισμό δισεκατομμυρίων, από άτομα που έχασαν τα λεφτά τους σε μετοχές εταιρειών οι οποίες αποδείχθηκαν «φούσκες», και υπάρχουν ήδη αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που υποχρεώνουν μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην καταβολή συνολικού ποσού 20 ΔΙΣ. (δρχ.)! Προ αυτού του ενδεχόμενου οι υπεύθυνοι ίσως απείλησαν ότι αν δεν απαλλαγούν θα ανοίξουν το στόμα τους. Κι αυτά που ξέρουν προφανώς αφορούν ονόματα πρώτης γραμμής και των δύο κομμάτων…

Με την ψήφιση της τροπολογίας αυτής, με την αντιπολίτευση να έχει περιοριστεί σε κάποιες φραστικές αντιδράσεις, έστω και σκληρές για τα μάτια του κόσμου, ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου από τη ΝΔ, μια από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις της οποίας ήταν ότι θα κάτσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι της «ληστείας της Σοφοκλέους»! Και κανένας πλέον δεν πρόκειται να πληρώσει, όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ