Συνεχίζει να καλεί παράνομα στο ΔΣ τον παραιτηθέντα ο Αράπογλου!

Μπα, τίποτα…

Αναφερόμαστε στην αποκάλυψή μας της περασμένης Κυριακής, ότι ο κύριος διοικητής της ΕΤΕ αρνείται να δεχτεί τον αντικαταστάτη παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ της τράπεζας, αν και ο παραιτηθείς έχει υποβάλει την παραίτησή του απ’ τις 16 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να πάσχουν ακόμα και με ακυρότητα οι αποφάσεις του ΔΣ λόγω παράνομης -πλέον- σύνθεσης.

Αναμέναμε λοιπόν ίχνη έστω ευαισθησίας απ’ τον κ. Αράπογλου, με μια έστω υποτυπώδη απάντηση, έτσι για να διασώσει τα προσχήματα. Όχι σε μας, αφού μας… σνομπάρει, αλλά έστω στα ΜΜΕ, τα τόσο φιλικά σε αυτόν και την παρέα του στη διοίκηση της ΕΤΕ. Αλλά… εις μάτην. Ο κύριος διοικητής απαξίωσε να απαντήσει. Καμιά ευαισθησία. Καμιά απάντηση.

Ίσως να νόμισε ότι, διά της σιωπής, τι θα γίνει, το θέμα θα ξεχαστεί και θα περάσει ντούκου, αφού άλλωστε τα άλλα ΜΜΕ επίσης απαξίωσαν να ασχοληθούν με το θέμα, προφανώς για να μη στεναχωρήσουν… καλοκαιριάτικα τον κ. Αράπογλου.

Εμείς όμως, που δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια, επανερχόμαστε. Επιμένουμε. Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις. Και ξαναθέτουμε τα ερωτήματα, ενώ βάζουμε και νέα…

Αποκαλύπτουμε λοιπόν την επιστολή παραίτησης του τακτικού μέλους του ΔΣ της Εθνικής, Γ. Αθανασόπουλου, με ημερομηνία 16 Ιουνίου. Μια επιστολή αξιοπρεπής, με συνδικαλιστικό ήθος και ευγένεια. Λέει ο παραιτηθείς ότι υποβάλλει την παραίτησή του, διότι οι εκλογές του Συλλόγου των εργαζομένων στην ΕΤΕ ανέδειξαν άλλους εκπροσώπους τους στο ΔΣ.

Κύριε Πρόεδρε,
Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν από 7/4/2006 έως 14/4/2006 για την ανάδειξη, μεταξύ άλλων, και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της Τράπεζας, ο ΣΥΕΤΕ με την υπ’ αριθμ. 260213/9.6.2006 επιστολή του που μου κοινοποιήθηκε, γνωστοποιεί και προτείνει για το ΔΣ της Τράπεζας τους δύο νέους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Με την συγκεκριμένη επιστολή ο ΣΥΕΤΕ αίρει προηγούμενη ανάλογη πρότασή του για το πρόσωπό μου. Κατόπιν αυτού είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω και παρακαλώ θερμά να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως Τακτικό Μέλος του Συμβουλίου σας, ρόλος και τίτλος ιδιαίτερα τιμητικός για μένα, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αξιολογότατους ανθρώπους και να αποκομίσω σημαντικότατες εμπειρίες και γνώσεις. Για το λόγο αυτό καθώς και για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου τόσο σε εσάς όσο και στα υπόλοιπα Μέλη του ΔΣ και να σας ευχηθώ προσωπική υγεία και επιτυχία στο πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο σας.

Με τιμή
Γεώργιος Αθανασόπουλος

Και υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού της ΕΤΕ, προβλέπει πως «η παραίτηση οποιουδήποτε συμβούλου πρέπει να απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και γίνεται οριστική όταν περιέλθει στην τράπεζα χωρίς να χρειάζεται αποδοχή της».

Δηλαδή απ’ τις 16 Ιουνίου ο κ. Αθανασόπουλος δεν είναι μέλος του ΔΣ. Και θα έπρεπε από τότε να είχε αντικατασταθεί απ’ τον συνάδελφό του ο οποίος εξελέγη απ’ τις εκλογές του Συλλόγου.

Κάτι που δεν έχει γίνει. Προφανώς ο κ. Αράπογλου δείχνοντας μια ιδιόμορφη αντίληψη περί δημοκρατικών διαδικασιών και μια πρωτοφανή περιφρόνηση προς αποφάσεις δημοκρατικά ληφθείσες, αλλά και θεωρώντας προφανέστατα την τράπεζα τσιφλίκι του, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και το καταστατικό της ΕΤΕ.

Ήδη απ’ τις 16 Ιουνίου οι αποφάσεις του ΔΣ, οι συνεδριάσεις του ακόμα, πάσχουν από ακυρότητα. Ο κύριος διοικητής συνεχίζει να καλεί τον παραιτηθέντα (!) να αγνοεί το δημοκρατικά εκλεγμένο αντικαταστάτη του και να… βρίσκεται στον κόσμο του.

Εμείς υπενθυμίζουμε ακόμα ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών και οικονομικών κύκλων, τον κ. Αράπογλου σε αυτή την πρωτοφανή επιλογή τον έχει παρασύρει ο εκ των απορρήτων του και νομικός του σύμβουλος, κ. Οικονόμου. Ο ίδιος ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον είχε παρασύρει και στην απρέπεια να αρνηθεί να ενημερώσει τη Βουλή για την εξαγορά της Finansbank και αργότερα να ανακρούσει πρύμναν, ύστερα απ’ τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει αυτή η απίστευτη περιφρόνηση στη Βουλή!

Βεβαίως η τελική ευθύνη ανήκει στον κ. Αράπογλου. Αυτός χρεώνεται τις επιλογές των συνεργατών του και την αποδοχή ή όχι των προτάσεών τους. Και ο κ. Αράπογλου οφείλει να απαντήσει. Πλανάται πλάνην οικτράν, αν πιστεύει ότι διά της σιωπής θα αποφύγει να πάρει θέση.

Εκτός αν, όπως διατείνονται οι… κακές γλώσσες, κάνει όλα αυτά τα τερτίπια και κρατά κενή τη θέση για να βάλει στο ΔΣ κάποιον Τούρκο απ’ τη Finansbank.

Ή εκτός κι αν θέλει να καταργήσει στην πράξη την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, πλανάται -επαναλαμβάνουμε- πλάνην οικτράν!


Σχολιάστε εδώ