Ποιοι άρπαξαν τον εξοπλισμό μόλις τελείωσε η Eurovision;

Αγαπητό «ΠΑΡΟΝ»

Έπειτα από μια φαινομενική νηνεμία στον χώρο της πολύπαθης και σκανδαλωδώς λειτουργούσας κρατικής ΕΡΤ, επανερχόμαστε με μερικές επισημάνσεις, μήπως και εκεί στο μέγαρο Μαξίμου κάποιος ξυπνήσει.

I. Αρχίζουμε από τα… «απόνερα της Eurovision».

Διευθύντρια εδώ και πολλά χρόνια στη διοικητική μέριμνα της ΕΡΤ ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό η κ. Ασπασία Αγγελοπούλου. Η εν λόγω κυρία αντικαταστάθηκε από την κ. Αλιγιζάκη (οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ), η οποία λειτούργησε άψογα μέχρι την αντικατάστασή της που έγινε αμέσως μετά το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ επανεξελέγη ο γνωστός και μη εξαιρετέος επί 30 χρόνια κ. Ιωσήφ Κακαβούλης, με τη συνδρομή ψήφων (επειδή δεν έβγαιναν τα κουκιά) από ορισμένους της κλαδικής της ΝΔ στην ΕΡΤ, με επικεφαλής το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στην ΕΡΤ κ. Αλέκο Μάγγα (πρόεδρο του χρυσοφόρου συνεταιρισμού υπαλλήλων της ΕΡΤ, πρόεδρο του λίαν κερδοφόρου κυλικείου της ΕΡΤ και γνωστού για τα πεπραγμένα του στη διαχείριση καυσίμων της ΕΡΤ σε παλαιότερες εποχές).

Ο κ. Αλέκος Μάγγας και η παρέα του στήριξαν την επανεκλογή Κακαβούλη, αυτός δε τον αντάμειψε δεόντως. Αντικατέστησε την καθ’ όλα άξια διευθύντρια διοικητικής μέριμνας κυρία Αλιγιζάκη με τον κ. Αλέκο Μάγγα.

Η ΕΡΤ στη διοργάνωση της Eurovision διέθεσε εκατομμύρια για τον εξοπλισμό του χώρου όπου έγινε η εκδήλωση (καρέκλες, τραπέζια, υπολογιστές, έγχρωμους εκτυπωτές κ.λπ.). Μετά το τέλος της Eurovision όλος αυτός ο εξοπλισμός έπρεπε να επιστραφεί στην ΕΡΤ.

Και όμως το θαύμα έγινε!

Δεν επεστράφη τίποτα, καθώς ο κύριος Αλέκος Μάγγας (όνομα και πράγμα) άγνωστο τι τα έκανε… Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα εκποίησε προς ίδιον όφελος…

Πώς αποδεικνύεται αυτό;

Πάντως, όταν συστάθηκε η επιτροπή ελέγχου παράδοσης-παραλαβής δεν βρήκε παρά μόνον ελάχιστα υλικά του εξοπλισμού που είχε διατεθεί.

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος, ο οποίος και διέταξε ΕΔΕ με επικεφαλής τους κ. Χουλιάρα (εντεταλμένο σύμβουλο) και Ρήγα (διευθυντής προμηθειών). Ο Μάγγας προσπάθησε να πλησιάσει τον κ. Παναγόπουλο, πλην όμως αυτός τον έστειλε «από εκεί που ήρθε». Επίσης ο κ. Μάγγας, ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ και πατριώτης του κ. Νίκου Κατσαρού, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν προέδρου του ΕΛΓΑ, από τη Λάρισα, ζήτησε τη βοήθεια φίλου του υπουργού εν ενεργεία, όπου οι πληροφορίες λένε ότι του έδειξε την έξοδο από το γραφείο του…

Κατά πληροφορίες, η υπόθεση πάει για κουκούλωμα -δεν έχει ανοίξει μύτη- άκρα του τάφου σιωπή. Η δε ΕΡΤ δεν έχει καρέκλες και υπολογιστές που πλήρωσε για το προσωπικό της!

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τι έγινε με τα υλικά που χάθηκαν (πουλήθηκαν ή εκποιήθηκαν), είπε ότι τη ζημιά την κάλυψε ασφαλιστική εταιρεία (λες και χάθηκαν στον δρόμο…) και πλέον ούτε γάτα ούτε ζημιά για τη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας.

II. Ως προς την πολύπαθη και χιλιοειπωμένη υπόθεση των πλαστών παραστατικών που αφορά τις μετακινήσεις στο εξωτερικό της γνωστής ομάδας Κ. Ντάλλα, Σ. Ζάππα, Αγγ. Πολίτου, Λάκη Δριμαρόπουλου και των εγκρινόντων τις πλαστές δαπάνες κ. Κίμωνα Τρουπή και Βασίλη Μπίτση: Ενώ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και έχουν μετακινηθεί οι περισσότεροι σε μη ένοχα πόστα, εν τούτοις για ορισμένους η συγκεκριμένη «κολώνια της διαφθοράς» καλά κρατεί.

Κραυγαλέα είναι η περίπτωση του Κ. Ντάλλα. Ο εν λόγω υπάλληλος και ενώ εξελίσσεται εις βάρος του ΕΔΕ, στέλνεται από την ΕΡΤ ταξίδι στην Φινλανδία με τον πρωθυπουργό πρόσφατα. Απόηχος του γεγονότος είναι να προκληθούν ποικίλα σχόλια και να υπάρξει δυσφορία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ωσάν να μην έφτανε αυτό, ο εν λόγω υπάλληλος έφυγε ταξίδι 15 ημερών, Βραζιλία – Αργεντινή για θέματα απόδημου Ελληνισμού, συνοδεύοντας τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

III. Στο αθλητικό τμήμα, για το Μουντιάλ, έφυγαν για τη Γερμανία συνάδελφοι δημοσιογράφοι «ελίτ» και «τρεχαλατζήδες».

Η ελίτ κοιμόταν σε σουίτες, ενώ οι αεικίνητοι εκφωνητές (οι εκπληκτικοί πράγματι συμβασιούχοι) κ. Ηλίας Βλάχος, Στέφανος Δημητριάδης, Σωτήρης Κωσταβάρας -των οποίων διεκόπη η σύμβαση στις 30/6/06- Γιάννης Λιαλιάτσης και Γιώργος Χαϊκάλης, οι οποίοι δεν ξέρω και εγώ πού κοιμόντουσαν, έτρεχαν σαν τρελοί από τρένο σε τρένο για να προλάβουν τους αγώνες στις διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Θεόδωρος Σαλαντής, τότε παιδί για όλες τις δουλειές στο γραφείο Τύπου της Ολυμπιάδας, σήμερα υπάλληλος του αθλητικού της ΕΡΤ, αμοιβή 4.000 ευρώ, έχει να εμφανιστεί στην ΕΡΤ 6 μήνες, διότι είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Κορώνη Μεσσηνίας. Μήπως βάσει νόμου πρέπει να παραιτηθεί από την ΕΡΤ, έστω και προσωρινά;

Αυτή η ομάδα λειτουργεί τόσο καλά, ώστε να φροντίζει και τους υποψήφιους δημάρχους.

Συνοψίζοντας, καλύπτεται ο κ. Σαλαντής, που αιωρείται ως υποψήφιος δήμαρχος Κορώνης, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά δήλωση του κ. Διον. Πετράκου, υποψηφίου της ΝΔ στην Κορώνη, ώστε να μην εμφανίζεται στην ΕΡΤ επί 6 μήνες λόγω προεκλογικής εκστρατείας, να πηγαίνει δε στο Γκέτεμποργκ 5-15/8/06 (φύλλο πορείας ΕΡΤ) και φυσικά να αμείβεται κανονικά.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον δημοσιογράφο κύριο Ιωάν. Θεοδωρακόπουλο, μόνιμο υπάλληλο της ΕΡΤ και πρώην πρόεδρο του ΠΣAT, που ενώ είναι υποψήφιος για τον δήμο Πεύκης της Αθήνας, δεν παραιτείται προσωρινά, πληρώνεται κανονικά και θα πάει στο Γκέτεμποργκ 5-15/8/06 (εννοείται με φύλλο πορείας της ΕΡΤ) παράλληλα με την προεκλογική του εκστρατεία.

Ποιος άραγε έκανε την επιλογή να σταλούν την ημέρα του τελικού σε Ρώμη και Παρίσι δύο δημοσιογράφοι (ο ένας από το αθλητικό αρχείο και ο άλλος πρόσφατα μεταγραφείς στην τηλεόραση), για ζωντανές συνδέσεις, οι οποίοι κυριολεκτικά απογοήτευσαν εμφανισιακά και δημοσιογραφικά; Με δεδομένο ότι υπάρχουν ανταποκριτές, στη Ρώμη ο Δημήτρης Δεληολάνης και στο Παρίσι η Θωμαΐς Παπαϊωάννου (γνωστή από την Ολυμπιάδα). Γεγονός που έχει επαναληφθεί σε Αμερική και Γερμανία και το έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα σας.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΕΡΤ, ρωτάμε τον κ. Παναγόπουλο: τι γίνεται με την περίπτωση του συμβασιούχου Γιάννη Τρουπή; Ο οποίος ενώ εξακολουθεί να υπηρετεί σμηνίτης «στα σύνορα» (!), δηλαδή στο Ζούμπερι Αττικής, συνεχίζει να απασχολείται και φυσικά να πληρώνεται από την ΕΡΤ (3.000 ευρώ τον μήνα), εφ’ όσον κατά τον νόμο έπρεπε να διακοπεί η σύμβασή του και να ανανεωθεί μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, όπως γίνεται με όλους τους στρατευόμενους συμβασιούχους. Μήπως είναι αρμοδιότερο να απαντήσει το υπουργείο Επικρατείας που προΐσταται της ΕΡΤ; Κύριε πρόεδρε της ΕΡΤ, οι σύμβουλοι σας -με βάση δημοσιεύματα- από 63 αυξήθηκαν σε 70, γιατί δεν σας προστατεύουν από τέτοιου είδους ολισθήματα;

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη δημοσίευση.

30 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ