Κατοχή του ΝΑΤΟ στον Νότιο Λίβανο και ένταξη του… Ισραήλ στο ΝΑΤΟ!

Εδώ έχουμε να κάνουμε με σχέδιο καταστρωμένο και συμφωνημένο μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ πολύ καιρό πριν, με στρατηγικούς στόχους.

Μπλερ χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως «πλασιέ», ήδη από τη σύνοδο των G8 στα μέσα Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη, του αμερικανικο-ισραηλινού σχεδίου και την εβδομάδα που πέρασε το Ισραήλ το αποδέχθηκε και δημόσια – για την ακρίβεια, το ζήτησε: Να αναπτυχθεί δύναμη του ΝΑΤΟ στον Νότιο Λίβανο!

ΝΑΤΟϊκή κατοχή

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει να καταλάβει το ΝΑΤΟ τον Νότιο Λίβανο για χάρη των Ισραηλινών, να μεταβληθούν οι Ευρωπαίοι σε κατακτητές -άρα σε μισητούς εχθρούς- των Αράβων για να φυλάνε τα σύνορα του Ισραήλ και να πληρώνει η Ευρώπη και η Αμερική μέσω ΝΑΤΟ και ο κόσμος ολόκληρος μέσω ΟΗΕ για να έχουν ασφάλεια οι αιμοδιψείς σιωνιστές που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα! Ωραίο σχέδιο!

Το ακόμη χειρότερο είναι πως η κατάληψη του Νότιου Λιβάνου από στρατεύματα του ΝΑΤΟ εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ να επιβάλουν σταδιακά το ΝΑΤΟ ως στρατιωτικό βραχίονα του ΟΗΕ.

Πολύ συχνά αναφέρεται, με καλή πίστη, ότι οι αποφάσεις του ΟΗΕ στερούνται αξίας, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν μηχανισμό επιβολής των αποφάσεων που λαμβάνουν; Οι Αμερικανοί ξεκινώντας από αυτή την πραγματικότητα αντί να συμμετάσχουν στις προσπάθειες δημιουργίας μιας τέτοιας δύναμης, προσπαθούν να καθιερώσουν την πρακτική αρχικά και να το επισημοποιήσουν στη συνέχεια, ο ΟΗΕ να αποφασίζει και να αναθέτει τις στρατιωτικές αποστολές στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ στρατιωτικός βραχίονας του ΟΗΕ

Πρόκειται για κρισιμότατο ζήτημα. Αν όντως το ΝΑΤΟ καταστεί στρατιωτικός βραχίονας του ΟΗΕ, αυτό θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, δεδομένου ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί πλέον ούτε να διατάξει ούτε να ελέγξει τι κάνει το ΝΑΤΟ εκεί όπου το έστειλε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπακούουν μόνο στο δικό τους Γενικό Επιτελείο, το οποίο φυσικά κάνει απολύτως και μόνο ό,τι αποφασίζουν και διατάζουν οι Αμερικανοί!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα μπορεί ούτε καν να ανακαλέσει την εντολή που θα έχει δώσει στο ΝΑΤΟ να πάει σε μια χώρα, δεν θα μπορεί ούτε καν να απονομιμοποιήσει, τυπικά έστω, τη νατοϊκή δύναμη που θα έχει στείλει κάπου, αν δεν συμφωνούν σ’ αυτό οι ΗΠΑ! Ο λόγος είναι πολύ απλός: Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, άρα θα είναι αδύνατον να παρθεί εκεί απόφαση ανάκλησης των νατοϊκών δυνάμεων. Αν δεν το θέλει η Ουάσινγκτον, όπου πηγαίνει η δύναμη του ΝΑΤΟ, δεν θα φεύγει ποτέ! Θα μένει εκεί για πάντα – δηλαδή όσα χρόνια θέλουν οι Αμερικάνοι! Φοβερή «πατέντα»…

Θα σύρουν και την Ελλάδα κατά των Αράβων;

Όπως είναι ευνόητο, σε ενδεχόμενη αποστολή νατοϊκής δύναμης στον Λίβανο, θα μπει επί τάπητος και το θέμα συμμετοχής ελληνικών στρατευμάτων στη δύναμη αυτή.

Θα πρόκειται σίγουρα για τραγική εξέλιξη η οποία θα κάνει κομμάτια ό, τι έχει απομείνει από την αραβική πολιτική της Ελλάδας, ενδεχόμενη υποταγή της κυβέρνησης Καραμανλή στις απαιτήσεις των Αμερικανών και μετατροπή των ελλήνων σε κατακτητές αραβικών εδαφών μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Αλίμονο αν φθάσουμε μέχρι εκεί…

Δυστυχώς, υπάρχουν πάμπολλα σημεία ανησυχίας. Πρώτα πρώτα έχουμε ήδη έλληνες στρατιώτες σε όλες τις νατοϊκές αποστολές κατοχικών στρατευμάτων – στη Βοσνία, στο Κόσοβο, ακόμη και στο μακρινό Αφγανιστάν.

Έπειτα, ούτε η κυβέρνηση ούτε το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν να κάνουν κάποια δήλωση που να αποκλείει ελληνική συμμετοχή σε νατοϊκή δύναμη κατοχής του Νότιου Λιβάνου. Το αντίθετο. Από μεν την κυβέρνηση υπεκφεύγουν ότι είναι «πρόωρο» να συζητάμε για ελληνική συμμετοχή, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η αποστολή του ΝΑΤΟ, από δε το ΠΑΣΟΚ μουρμουρίζουν διάφορα περί «ισχυρής» απόφασης και «εγγυήσεων» του ΟΗΕ. Κοντολογίς και τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν έτοιμα να συναινέσουν στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εναντίον των Αράβων!

Είναι να απορεί κανείς, αν έχουν πλήρη επίγνωση του πολιτικού εγκλήματος που ετοιμάζονται να διαπράξουν ή αν το κάνουν πλέοντας σε πελάγη άγνοιας και αφασίας.

Έλληνες θα σκοτώνουν… Άραβες;

Όποιο προπαγανδιστικό παραμύθι και αν πουλήσει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η ουσία είναι ότι αυτή η δύναμη του ΝΑΤΟ θα θεωρηθεί από τους Λιβανέζους και όλους τους Άραβες ως δύναμη κατοχής και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

Αυτό σημαίνει πως αν η Χεζμπολάχ, που αποτελεί τον νόμιμο πολιτικό και στρατιωτικό εκπρόσωπο της σιιτικής πλειοψηφίας του Λιβάνου, δεν έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων για την αποδοχή των κατοχικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, θα αρχίσει να επιτίθεται συστηματικά εναντίον των στρατιωτών του ΝΑΤΟ. Απολύτως φυσιολογικό οι δυνάμεις της αντίστασης να επιτίθενται εναντίον των κατακτητών.

Θέλουμε να θρηνήσουμε έλληνες στρατιώτες νεκρούς από αραβικά αντιστασιακά πυρά; Έπειτα, καθώς οι νατοϊκοί προφανώς θα απαντούν στα πυρά που θα δέχονται και θα σκοτώνουν Άραβες, θέλουμε να υπάρξουν έλληνες στρατιώτες που θα σκοτώσουν Άραβες;

Είναι εξόφθαλμο ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τραγική παγίδα που θα κάνει τους Άραβες μισητούς στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης και τους έλληνες μισητούς στα μάτια των Αράβων.

Μπορούμε να δεχτούμε το ελαφρυντικό της απλής πολιτικής ηλιθιότητας για τους έλληνες πολιτικούς που δείχνουν να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη;

Μάλλον άλλα είναι τα κίνητρά τους, πολύ πιο ύποπτα πολιτικά. Ξέρουν τι παιχνίδι θα παιχτεί, ξέρουν τι θα διακυβευτεί, αλλά συμφωνούν με τον στόχο της προσχώρησης της Ελλάδας στο αντιαραβικό στρατόπεδο των συμμάχων των εγκλημάτων σιωνιστών του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ.

Σχέδια ένταξης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ

Η ανάπτυξη κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στον Νότιο Λίβανο θα προωθήσει έναν ακόμη στόχο που προωθούν αργά και μεθοδικά οι Αμερικανοί: τη μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ του… Ισραήλ!

Αυτό θα αποτελέσει την κορωνίδα της κατάκτησης της Μέσης Ανατολής και των πετρελαίων της από τους Αμερικανούς, παράλληλα με τον πλήρη εξανδραποδισμό των Αράβων.

Η ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί σενάριο πολιτικής φαντασίας. Προωθείται συστηματικά από φιλοσιωνιστικούς αμερικανικούς, πρωτίστως, αλλά και ευρωπαϊκούς κύκλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι ο Γιάαπ ντε Χόοπ Σχέφερ υπήρξε ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κατά τα σχεδόν 60 χρόνια ύπαρξης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου την είχε αποκαλέσει «προδοτική», που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Τον Φεβρουάριο, κύριο άρθρο της αμερικάνικης εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» καλούσε σε άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ!

«Το Ισραήλ διερευνά στενότερους δεσμούς με το ΝΑΤΟ, ακόμη και ένταξη», έγραφε στους τίτλους της νωρίτερα μια άλλη αμερικανική εφημερίδα, η «Χέραλντ Τρίμπιουν».

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε είναι μια αναβαθμισμένη στρατηγική σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Σχέση που θα οδηγούσε σε αυξανόμενα στενότερους δεσμούς και θα μπορούσε να συμπεριλάβει την τελική ένταξη», δήλωσε σχετικά ο Ρόναλντ Άσμους, διευθυντής του Γερμανικού Ιδρύματος Μάρσαλ του Διατλαντικού Κέντρου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Εφιαλτικά σενάρια

«Λομπίστες στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να πιέζουν μέλη του Κογκρέσου να παρακινήσουν το ΝΑΤΟ να εξετάσει το να δεχτεί ως μέλος το Ισραήλ και να μην περιμένει μέχρις ότου υπάρξει ευρεία συμφωνία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή», έγραφε η «Χέραλντ Τρίμπιουν».

Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η «Βίβλος» του χρηματιστικού κεφαλαίου της Αμερικής και ως εκ τούτου ακραία φιλοσιωνιστική, δεν δίσταζε να επιχειρηματολογήσει με ανατριχιαστικό τρόπο υπέρ της ένταξης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ, ώστε να εκβιαστεί η Ευρώπη να ταχθεί υπέρ του Τελ Αβίβ.

«Η πρόταση ένταξης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του εξαναγκασμού της Ευρώπης να λάβει πιο σταθερή θέση εναντίον μιας ιρανικής πυρηνικής βόμβας», έγραφε σε κύριο άρθρο της και συνέχιζε, αναλύοντας ότι με την ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ η Ευρώπη θα είναι υποχρεωμένη να εμπλακεί ακόμη και σε… πυρηνικό (!) πόλεμο για χάρη του Ισραήλ: «Είναι παράδοξο η Ευρώπη να νομίζει ότι θα μπορούσε να παραμείνει μακριά από ένα ιρανικό πλήγμα εναντίον του Ισραήλ ή των ΗΠΑ, αφού οι τελευταίες σίγουρα θα ανταπέδιδαν και θα επακολουθούσε γενικός πόλεμος στην περιοχή».

Αλλά και πέρα από αυτό το εφιαλτικό σενάριο, που δείχνει πως σκέπτονται οι αμερικανοσιωνιστικοί κύκλοι, αν ποτέ το Ισραήλ γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ, επικαλούμενο το άρθρο 5 του καταστατικού του θα είχε δικαίωμα να καλεί σε βοήθειά του όλες τις υπόλοιπες χώρες μέλη κάθε φορά που ξεκινούσε πόλεμο εναντίον των Αράβων! Κάθε αραβοϊσραηλινός πόλεμος θα μετατρεπόταν έτσι σε… παγκόσμιο, αφού 30 χώρες θα έτρεχαν στο πλευρό του Ισραήλ!

Ας φανταστούμε π.χ. τι θα γινόταν τώρα, με την εισβολή στον Λίβανο: Θα είχαμε υποχρεωθεί να τρέξουμε κι εμείς να σφάζουμε Λιβανέζους, στο πλευρό των ισραηλινών εγκληματιών πολέμου, γιατί ο νατοϊκός μας σύμμαχος, το Ισραήλ, θα βρισκόταν σε… «αυτοάμυνα»!

Αυτά και άλλα τέτοια έχει στο νου της η Κοντολίζα Ράις και πανηγυρίσει ευτυχισμένη πάνω στα πτώματα των αμάχων και των γυναικόπαιδων του Λιβάνου, ευαγγελιζόμενη μια «νέα Μέση Ανατολή» όπου θα κυριαρχούν το αίμα, οι σιωνιστές και οι Αμερικάνοι.


Σχολιάστε εδώ