Κατασκοπία οι υποκλοπές!

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζακόπουλος στην εισήγησή του υπογραμμίζει: «Από την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, η οποία έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συνταράσσεται, ευλόγως, η κοινή γνώμη, εφόσον αναφέρεται σε σοβαρότατης μορφής προσβολές, οργανωμένες και σε ευρεία έκταση, θεμελιώδους ατομικού δικαιώματος των πολιτών, όπως είναι το απόρρητο της επικοινωνίας, και ενδεχομένως του εθνικού συμφέροντος με την περιέλευση σε τρίτους πληροφοριών που το συμφέρον της πολιτείας επιβάλλει να τηρηθούν απόρρητες, με όποιες παραμέτρους μπορεί να έχει τούτο. Η πρόδηλη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής, η εξιχνίαση της οποίας περιλαμβάνει ειδικά θέματα και θέματα που αφορούν την ασφάλεια του κράτους, επιβάλλει τη σύντομη περάτωση της προδικασίας»!

Έτσι επιτέλους η υπόθεση των υποκλοπών παίρνει την πραγματική της διάσταση…

Εξάλλου από την εισήγηση του κ. Ζακόπουλου αποκαλύπτεται η καθυστέρηση της πραγματογνωμοσύνης!

Σημειώνει συγκεκριμένα ο εισηγητής:

«Πρέπει να προστεθεί ότι ήδη καθυστέρηση παρατηρείται και στη διεξαγωγή της διαταχθείσας από τον ανακριτή πραγματογνωμοσύνης, δεδομένου ότι έχει παρέλθει άπρακτη η αρχικώς ταχθείσα στους πραγματογνώμονες προθεσμία για την παράδοση της γνωμοδότησής τους»!

Συνδέεται με τις υποκλοπές η αυτοκτονία

Ακόμη ο κ. Ζακόπουλος τονίζει ότι η αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη:

«συνδέεται αιτιωδώς με την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων στην εταιρεία Vodafone»! Ως γνωστόν, κατά της εταιρείας του κ. Κορωνιά έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη! Η ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών όρισε τους κυρίους Πάνο Πετρόπουλο και Ιωάννη Μαγγίνα ως τακτικό και επίκουρο ανακριτή, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι κατά του πορίσματος του Εισαγγελέα κ. Διώτη, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, ο δικηγόρος της οικογένειας του Τσαλικίδη, ο κ. Θέμης Σοφός, κατέθεσε προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σφάλματα, ασάφειες και σοβαρές αντιφάσεις.

Θέμα ζωής και θανάτου

Εντυπωσιακό είναι αυτό που κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του Τσαλικίδη, Σάρα Γαλανοπούλου, ότι μερικές εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, σε εστιατόριο της Αθήνας, της είχε πει: «Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Vodafone» και της είχε ζητήσει να ορκιστεί ότι δεν θα το πει σε κανέναν.

Και μια άλλη φορά, έναν μήνα πριν από την αυτοκτονία, της είχε πει κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ότι «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να φύγω από τη Vodafone»!

Άραγε, ο Εισαγγελέας κ. Διώτης προσπάθησε να ανακαλύψει ποιος ήταν ο κίνδυνος να κλείσει η Vodafone και ποιο θέμα ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου για να φύγει ο Τσαλικίδης από την εταιρεία;

Πρόσχημα οι Ολυμπιακοί

Στο μεταξύ, από το πόρισμα που δόθηκε από την ΑΔΑΕ στην Επιτροπή της Βουλής, αυτό που προκύπτει από την εξέταση των στοιχείων που παρατίθενται είναι ότι όχι μόνο δεν σταμάτησαν οι παρακολουθήσεις που γίνονταν για την… ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν στις αρχές του 2005! Αυτό και μόνο το στοιχείο ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι στόχος ήταν η υποκλοπή συνομιλιών του πρωθυπουργού και υπουργών, καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώνεται δηλαδή η εξ αρχής πεποίθηση ότι όλη αυτή η… επιχείρηση είναι ξεκάθαρη κατασκοπία σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας.

Μυστικές υπηρεσίες

Εξάλλου, η όλη στάση της κυβέρνησης, αλλά και η χαλαρή στην ουσία γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγούν στο συμπέρασμα, που όλο και περισσότερο συζητείται, ότι τις υποκλοπές έκαναν μυστικές υπηρεσίες ξένης μεγάλης χώρας. Το ποιας είναι εύκολο να φανταστεί ο καθένας… Τη διαπίστωση αυτή ενισχύει και η… αφωνία του διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη κ. Κοραντή, που προτίμησε να… εξευτελίσει τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, παρά να μιλήσει…

Έψαξαν πού έγιναν οι κλήσεις σε Αμερική;
Ένα άλλο ύποπτο σημείο είναι οι κλήσεις προς αριθμούς που βρίσκονται σε αμερικανική πόλη, όπου εδρεύουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλος είχε προβεί σ’ αυτήν την αποκάλυψη, στην ερώτηση αν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους αριθμούς αυτούς, η απάντησή του ήταν όχι, γιατί φοβηθήκαμε… χωρίς να πει τι, αλλά ήταν απόλυτα σαφές τι εννοούσε. Τελικά η διερεύνηση δεν έγινε ποτέ… Το γιατί, ευνόητο…

Τελεία και παύλα…

Με βάση όλα αυτά συν την μη αποκρυπτόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να τελειώνει μ’ αυτήν την… «καυτή πατάτα», η διαπίστωση που βγαίνει είναι ότι η υπόθεση των υποκλοπών κλείνει, χωρίς ποτέ να ειπωθούν τα ονόματα των δραστών.

Γιατί το δημοσιοποίησαν

Κατόπιν της διαφαινόμενης αυτής εξέλιξης, η απορία είναι γιατί δημοσιοποιήθηκε ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα και για ποιον λόγο πήγε ο Κορωνιάς στο Μαξίμου να τους πει τα… νέα; Τι φοβήθηκαν; Τι θέλησαν να προλάβουν; Τι μεσολάβησε; Θα μιλήσει κανείς ποτέ; Γιατί αν δεν υπήρξε λόγος, προς τι τότε θέλησε ο Κορωνιάς να τα πει στον Καραμανλή; Απειλήθηκε κανείς; Απαίτησαν τη συνέχιση;

Είναι ερωτήματα που πάντα θα ζητούν απαντήσεις…

Και ο Τσαλικίδης; Ποιος ο λόγος να αυτοκτονήσει;


Σχολιάστε εδώ