Άδεια Wi Max πήρε ο Κοντομηνάς

Στη δημοπρασία, η οποία έληξε μετά τη διεξαγωγή 18 γύρων προσφορών, συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες Tellas, Vodafone, Hellas On Line, Forthnet, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ «Ελευθέριος Βενιζέλος» και Clearwire Europe SaRL.

Τι σημαίνει η κίνηση αυτή; Σημαίνει ότι επί της ουσίας μπορεί να αναπτύξει φθηνότερα και πιο γρήγορα από όλους -με τη σημερινή πρόοδο της τεχνολογίας- ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, με δυνατότητα να προσφέρει με μία συνδρομή-σύνδεση κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, Ίντερνετ και τηλεόραση. Με την απόκτηση αυτής της άδειας έχουμε ουσιαστικά την πρώτη απόπειρα σύγκλισης τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας τα Μέσα του ομίλου του, ο Δ. Κοντομηνάς θα μπορεί να προσεγγίζει άμεσα συνδρομητές, αλλά και να μειώνει σημαντικά το τηλεπικοινωνιακό κόστος λειτουργίας του.

Η άδεια έχει διάρκεια δέκα ετών και παρέχει το δικαίωμα ανάπτυξης δικτύου σταθερής ασύρματης πρόσβασης και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών που παρέχονται σε συνδρομητές που κινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, λαμβάνουν όμως την υπηρεσία σε σταθερά σημεία.

Η Cosmotelco, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει την αναγκαία υποδομή για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών τουλάχιστον στο 20% του πληθυσμού, σε επτά γεωγραφικές ζώνες της χώρας, εντός τεσσάρων ετών από τη χορήγηση του δικαιώματος.


Σχολιάστε εδώ