Παρέλειψαν (;) «δημοφιλείς ρυθμίσεις»

Χωρίς τις ρυθμίσεις που προβλέπουν αύξηση στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ θα κατατεθεί προς το τέλος Αυγούστου το νομοσχέδιο που αφορά «ασφαλιστικές εκκρεμότητες» που απασχολούν, όμως, δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.

Η «παράλειψη» των δύο «δημοφιλών» ρυθμίσεων ερμηνεύεται ότι μετακυλίει την εξαγγελία τους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με εμφανή τη σκοπιμότητα που θα εξυπηρετήσει το γεγονός αυτό. Τώρα, ως προς το ίδιο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρίσκεται ξανά στα χέρια του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, που μαζί με τους νομικούς, τεχνικούς και υπηρεσιακούς του συμβούλους, «εξετάζουν» τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από τους παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου, όταν το επέστρεψαν. Σκοπός τόσο του υπουργού όσο και των συμβούλων του είναι η «διόρθωση» των κακώς κειμένων του νομοσχεδίου, με βάση τις παρατηρήσεις του Γενικού Λογιστηρίου, στο οποίο θα αποσταλεί ξανά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων στο επικείμενο νομοθέτημα προβλεπόταν η ρύθμιση εργοδοτικών οφειλών προς το ΙΚΑ με 3ετή αναστολή της καταβολής της πρώτης δόσης (σ.σ.: στο σχετικό άρθρο υπήρξαν αντιδράσεις και από πλευράς ΝΔ), η τακτοποίηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων για εργοδηγούς και πολιτικούς μηχανικούς δημοσίων έργων, δικηγόρους, δημοσιογράφους, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά.


Σχολιάστε εδώ