Απειλή Πουπάκη για αποχώρηση της ΔΑΚΕ από το ΙΝΕ

Ακόμα και με αποχώρηση της ΔΑΚΕ από το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) απειλεί ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ Κώστας Πουπάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται με βάση τις μελέτες του ινστιτούτου. Η απειλή αυτή του κ. Πουπάκη διατυπώθηκε και στη διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου της ΓΣΕΕ και όπως μας διευκρινίζει ο συνδικαλιστής:

«Η ΔΑΚΕ δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που προβάλλουν οι μελέτες του ινστιτούτου, αντιθέτως τα θεωρεί, τα κρίνει και είναι αξιόπιστα». Η διαφωνία που υπάρχει και οδηγεί την παράταξη να επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη διοίκηση του ΙΝΕ αφορά «την ιδεολογική μονομέρεια που χαρακτηρίζει τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται μετά την ολοκλήρωση των μελετών» και το αίτημα τόσο της ΔΑΚΕ όσο και του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ είναι να παρέχεται η δυνατότητα να διατυπώνονται και «εναλλακτικά» πολιτικά συμπεράσματα. Υπενθυμίζεται ότι, όπως δημοσίευσε στο προηγούμενο φύλλο του το «ΠΑΡΟΝ», βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Ακαδημίας της Εργασίας (ΚΑΝΕΠ), καθώς η ΔΑΚΕ εκτιμά ότι το Ινστιτούτο Εργασίας έχει αριστερή κατεύθυνση και προσανατολισμό, αποκλείοντας την έκφραση άλλων ιδεολογικών επεξεργασιών, σε αντίθεση με το ΚΑΝΕΠ που κινείται συντηρητικότερα.

Από τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ πληροφορούμαστε ότι επανειλημμένως ο κ. Πουπάκης έχει διαμαρτυρηθεί για τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται στις μελέτες του ινστιτούτου, όμως όπως χαρακτηριστικά μας τόνιζαν: Δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί ο τρόπος λειτουργίας του ινστιτούτου, ενώ κανείς δεν απαγορεύει στον πρόεδρο της ΔΑΚΕ να τοποθετείται ιδεολογικά και να αναλύει όπως επιθυμεί τα στοιχεία που προκύπτουν από κάθε μελέτη του ινστιτούτου, τα οποία και ο ίδιος χαρακτηρίζει έγκυρα και αξιόπιστα.

Από πλευράς ΔΑΚΕ μάς αναφέρεται ότι το θέμα «παγώνει» μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να ανοίξει και πάλι με την έκθεση της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, η οποία ετησίως παρουσιάζεται με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αν και τότε η πολιτική διάσταση των πραγμάτων είναι αγεφύρωτη, η επιλογή της αποχώρησης από το ινστιτούτο θα είναι πια ορατή…


Σχολιάστε εδώ