Ανεβαίνουν οι τόνοι στην Καλαμαριά

Πρόσφατα μάλιστα οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι (Χριστόδουλος Οικονομίδης, Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Δαμιανός Παπαδόπουλος και Μιχάλης Παναγιωτίδης) είχαν μια πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο και -όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών- συζήτησαν για την κατανομή χώρων του δήμου για την προεκλογική εκστρατεία των συνδυασμών τους.

• Ο Χριστόδουλος, μετά την πετυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού του έργου της διοίκησης του δήμου για το 2005, εγκαινιάζει το νεότευκτο -ολυμπιακών διαστάσεων- δημοτικό κολυμβητήριο, ενώ ετοιμάζει το «οπλοστάσιό» του για τη μετά την καλοκαιρινή ραστώνη περίοδο, όταν η προεκλογική περίοδος θα μπει στην τελική ευθεία. Μπορεί ο στενός του συνεργάτης και γραμματέας του δήμου Δημήτρης Λέκκας να στοιχημάτιζε (πάντα λάθος στις προβλέψεις του ο Λέκκας!) ότι ο Χάρρυ Κλυνν δεν θα είναι τελικά υποψήφιος, μπορεί να επικρατεί κλίμα σιγουριάς για την τελική νίκη, όμως δεν εφησυχάζουν, μιας και, ως διοίκηση του δήμου τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δεχθούν την κριτική όλων των άλλων παρατάξεων. Προς το παρόν το μεγαλύτερο βάρος του προεκλογικού αγώνα επωμίζονται οι ανακοινωθέντες υποψήφιοι που «αλωνίζουν» τις συνοικίες της Καλαμαριάς για να έχουν και οι ίδιοι και η παράταξή τους το ποθητό αποτέλεσμα.

• Δεν συμβαίνει το ίδιο με την παράταξη «Όλοι για την Καλαμαριά», καθώς… στερείται μέχρι στιγμής υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Ο Χάρρυ Κλυνν θα τους ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο για να αιφνιδιάσει, όπως λέει, τον αντίπαλο. Στο μεταξύ, εγκαινίασε την (ενδιαφέρουσα) ιστοσελίδα της παράταξης και ψάχνει για να νοικιάσει μπαράκι-εκλογικό κέντρο κατά τα πρότυπα της προ οκταετίας τακτικής του Σπύρου Βούγια στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ακόμη λέγεται ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο και μέχρι τις εκλογές θα διοργανώσει τρεις συναυλίες για τη νεολαία της περιοχής. Με αφορμή το Μουντιάλ φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια, μιλώντας για ποδοσφαιρικά θέματα, ενώ στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του συνοδεύεται συνήθως από τον τέως πρόεδρο του Απόλλωνα Τάκη Μπαλτίδη, όχι και τόσο συμπαθή πάντως στους φιλάθλους της Καλαμαριάς. Κατάφερε ωστόσο μέχρι στιγμής να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΛΑΟΣ και της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις της στήλης πως υπήρχε προκαθορισμένο σχέδιο.

• Ο Δαμιανός Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) ετοίμασε το πρώτο φυλλάδιο της παράταξής του με 100 περίπου ονόματα επωνύμων Καλαμαριωτών (και όχι μόνο) που στηρίζουν τον συνδυασμό του. Όλως περιέργως δέχεται βολές από τον Χάρρυ Κλυνν, τον οποίο φήμες -που η στήλη δεν πρόλαβε να διασταυρώσει- φέρουν να συνάντησε τελικά. Ο Χάρρυ Κλυνν έκανε μια τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να ενταχθεί στην παράταξή του, προσφέροντας ως αντιπαροχή τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ή αντιδημάρχου.

• Ο Μιχάλης Παναγιωτίδης (ΣΥΝ) προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του Συνασπισμού και να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Ο ίδιος και οι άμεσοι συνεργάτες του, σε ρομαντικό κλίμα παρέας, συνεδριάζουν δημοσίως και υπαιθρίως σε γνωστό καφέ της Καλαμαριάς!


Σχολιάστε εδώ