Άριστα εξοπλισμένες και άριστα εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις !

Και να οδηγήσουν την ηγεσία μας (πολιτική και στρατιωτική) σε ανακατατάξεις.

Λίγο πολύ, Ισραήλ είναι για μας η Τουρκία. Αυτά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει σήμερα κατά των αράβων γειτόνων του, τα έχει κάνει η Τουρκία στην Κύπρο. Και εδώ φθάσαμε δύο φορές στα πρόθυρα του πολέμου, τον Μάρτη του ’87 και το ʼ96 στα Ύμια, ενώ στο παρά πέντε οι ιαχές της σύγκρουσης ακούστηκαν με την κατάρριψη του πολεμικού μας αεροσκάφους και η αναμέτρηση αποφεύχθηκε λόγω της δικής μας υποχωρητικότητας.

Το μήνυμα για μας της επίθεσης του Ισραήλ κατά του Λιβάνου είναι ένα: Ότι μόνο με άριστα εξοπλισμένες και άριστα εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλα τα επίπεδα, μπορείς να αποτρέψεις κάθε παράφρονα. Όταν γνωρίζει ότι έχεις ισχυρή άμυνα και η αντεπίθεση σε κάθε κτύπημα θα είναι άμεση και το πλήγμα καταστροφικό και δεν θα είναι περίπατος μια πολεμική επιχείρηση, όπως στην Κερύνεια, όπου οι προδότες είχαν αφήσει ανοιχτή την Κερκόπορτα, θα το σκεφθεί πολύ για να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

Φυσικά δεν θα ζητήσουμε την άδεια της Αμερικής και τη συναίνεση της Τουρκίας για το πού θα βάλουμε τους S-300. Για την άμυνά μας και την προστασία των κατοίκων της, η Ελλάδα και μόνο αποφασίζει.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλης της πολιτικής ηγεσίας μας (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης). Και να μην περιμένουμε να μας… σώσουν οι φίλοι μας και οι σύμμαχοί μας, γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί και το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά… Και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, που περιέχονται στον εθνικό μας ύμνο, μας το θυμίζουν:

«Πάντα ευκολόπιστοι
και πάντα προδομένοι»

Διαφωνεί κανείς; Περιμένοντας τη… βοήθεια, όπως την περιμέναμε στην Κύπρο -που αυτές τις μέρες ξαναζούμε εκείνη την τραγωδία- θα έχουμε χάσει κάποιο κομμάτι…

Ισχυρές, λοιπόν, Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εξοπλισμένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Πολιτικοί και στρατιωτικοί έχουν τον λόγο. Με τον λαό δίπλα τους. Έτσι διασφαλίζουμε τη γη μας αλλά και την ειρήνη… Αν δεν μας φοβάται ο γείτονας, θα έχουμε την τύχη του Λιβάνου…


Σχολιάστε εδώ