Alpha: Κρυφές ελπίδες και ραντεβού

Την περασμένη Τρίτη έγινε μια κρυφή συνάντηση Χατζηνικολάου – Σεριάτου, ενώ το ίδιο βράδυ υπήρξε και μια απρόσμενη συνύπαρξη πρώην και νυν στελεχών, αλλά και του ιδιοκτήτη του καναλιού.

Αναλυτικά την περασμένη Τρίτη στο εστιατόριο «Ντας» στην Κηφισιά συνέτρωγαν οι Ν. Χατζηνικολάου και Μ. Σεριάτος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατανομή των κονδυλίων την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με την πλευρά του Alpha, εκφράστηκαν παράπονα προς τον Μ. Σεριάτο, ότι έχει αλλάξει τη στάση του προς το κανάλι, με το οποίο συνεργάστηκε επί μακρόν και ειδικότερα την περασμένη περίοδο. Ωστόσο το ίδιο βράδυ στο «Αμπρεβουάρ» βρέθηκαν… όλοι. Σε ένα τραπέζι ήταν ο Ν. Χατζηνικολάου, η σύζυγός του, Κρίστι Τσολακάκη, και ο Νίκος Κακαουνάκης. Σε ένα άλλο ο Δ. Κοντομηνάς και η παρέα του και ανάμεσά τους ο Τζ. Καλημέρης, κουμπάρος του πρώτου και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alpha.

Τώρα το στοίχημα για το κανάλι είναι κατά πόσο τα πρόσωπα που θα έρθουν, οι σειρές που θα μεταδοθούν και η εμπλοκή στο πρόγραμμα της έμπειρης μπροστά στο γυαλί Σ. Διγενή θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά πολλά θα παιχτούν τις επόμενες 45 ημέρες. Από τον περασμένο Ιανουάριο και με την απομάκρυνση Αναστασιάδη άλλαξαν πολλά και είναι ενδεικτικό πως ο Γ. Ψαρράς είχε διαφωνήσει με την άμεση διακοπή της συγκεκριμένης εκπομπής που ζητούσε τότε νεόκοπο στέλεχος.

Όμως περίεργες είναι πλέον οι σχέσεις του Alpha με την εταιρεία παραγωγών Plus Productions, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται η Αγλαΐα Λάτσιου, αδελφή του απομακρυνθέντος διευθυντή προγράμματος. Η εταιρεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις παραγωγές του Alpha, καθώς αποτελεί εταιρεία του ομίλου και σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση εντοπίζεται στον σφικτό οικονομικό έλεγχο που επιβάλλεται αυτό το διάστημα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και εκεί εμπλοκή κάθε είδους. Ο Alpha παράλληλα δείχνει να ανοίγεται σε άλλες εταιρείες της αγοράς. Η νέα εκπομπή της Έλενας Κατρίτση είναι παραγωγή της On Productions, που ανήκει στον ευρύτερο κύκλο συμφερόντων του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ενώ η ίδια δεν αποκλείεται να αναλάβει και την παραγωγή της νέας εκπομπής των Φώτη Σεργουλόπουλου και Μαρίας Μπακοδήμου. Είναι φανερό πως η διοίκηση του καναλιού με γνώμονα και το κόστος κάνει ανοίγματα στην αγορά. Και φέτος πάντως η Pld Production έχει τις περισσότερες παραγωγές στο κανάλι, με την «Τελευταία παράσταση», τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και το «Να μ’ αγαπάς». Η M.S. Media – Μαρκίδης έχει το «Για την καρδιά ενός αγγέλου» και τη «Μαργαρίτα», η JK ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ το «Φύγε εσύ έλα εσύ» και «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ» και η Screen Productions την «Τυφλόμυγα».

Σε επίπεδο διοίκησης συνεχίζονται οι απομακρύνσεις από τον Alpha. Ύστερα από 26 χρόνια συνεργασίας με τον Δ. Κοντομηνά βρέθηκε εκτός καναλιού ο διευθυντής λειτουργίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Επιλέχθηκε από τον ίδιο το Ν. Χατζηνικολάου στη θέση του Σ. Καλαπαδόπουλου, οποίος έχασε τη δουλειά του τον περασμένο Φεβρουάριο. Ενώ οικειοθελώς αποχώρησε και ο Απ. Παπακωνσταντίνου, νομικός, που είχε πάει στο κανάλι στην αρχή του έτους. Ακούγεται πως στο στόχαστρο είναι και ο εμπορικός διευθυντής Κώστας Χαρίτσης, ένας από τους ικανότερους της τηλεοπτικής αγοράς.

Τα Μέσα του ομίλου

Ο προβληματισμός για τις ελλειμματικές δραστηριότητες του Alpha στα Μέσα συνεχίζονται και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια εντυπωσιακή κίνηση από τον Δ. Κοντομηνά. Ο νεοαφιχθείς Βασίλης Θωμόπουλος δεν αποκλείεται να αναλάβει την ευθύνη του ραδιοφώνου, ενώ την προεδρία, όπως και τον γενικότερο έλεγχο ο Ν. Χατζηνικολάου.

Υπάρχει τελικά ένα ενδεχόμενο να καταλήξει στην Εκκλησία το Channel Nine. Αν ο επιχειρηματίας αποφασίσει να… χαρίσει το κανάλι στον Αρχιεπίσκοπο. Το κανάλι σύμφωνα με τη διοίκηση, κόστισε περίπου 5 εκατ. ευρώ, αν και εκτός από το κόστος εξαγοράς του από τον Σ. Τσοτσορό υπάρχουν και οι καταγεγραμμένες ζημίες των 6 εκατ. ευρώ.

Ο Ν. Ευαγγελάτος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την περασμένη Πέμπτη επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Έγινε δεκτή χωρίς περισσότερες συζητήσεις, καθώς στόχος ήταν να πέσουν οι τόνοι. Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ένας εκ των Ρόρη, Μπούρα, οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στο ΔΣ.

Βέβαια ο Δ. Κοντομηνάς εξετάζει πρώτα άλλες προτάσεις αξιοποίησης του καναλιού. Στο μεταξύ και νέα επιστολή του Γ. Λοβέρδου, εκπροσώπου των εργαζομένων του Channel Nine, επισημαίνει τους κινδύνους για το μέλλον του καναλιού. Ο Γ. Λοβέρδος αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πλην της προφορικής καταδίκης των συμβάσεων που προτείνει το κανάλι με λήξη στις 31/8/2006. «Σε τηλεφωνικές μου συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ένωσης Π. Σόμπολο μου μετέφερε τη διαβεβαίωση ότι οι συμβάσεις αναθεωρούνται», γράφει, ενώ «την ίδια ώρα τα μέλη του ΔΣ με εξουσιοδοτούσαν να μεταφέρω στους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην υπογραφή των συμβάσεων αλλά και να συμβουλευτούν τη Νομική Υπηρεσία της Ένωσης προτού υπογράψουν τυχόν νέες προτεινόμενες συμβάσεις».


Σχολιάστε εδώ