Φωτιά βάζει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή

Η απάντηση των Ισραηλινών δεν περιορίστηκε στην εισβολή στη χώρα των κέδρων. Ταυτόχρονα, το ισραηλινό ναυτικό πολιόρκησε το λιμάνι της Βηρυτού απαγορεύοντας τον απόπλου πλοίων, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της πόλης με αποτέλεσμα πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας που είχαν κατεύθυνση προς Βηρυτό να προσγειώνονται στην Κύπρο, το πυροβολικό έριξε εκατοντάδες βόμβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του νότιου Λιβάνου σκοτώνοντας από τις πρώτες ώρες κιόλας δεκάδες άμαχους πολίτες, και επίσης βομβάρδισαν γέφυρες, οδικές αρτηρίες και δημόσιες υποδομές υπό το πρόσχημα της παρεμπόδισης της μεταφοράς των ισραηλινών ομήρων. Πέραν δηλαδή από την κατάλυση της ανεξαρτησίας του Λιβάνου εφάρμοσαν και εκεί τη μέθοδο της συλλογικής τιμωρίας που επιβάλλουν συστηματικά στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τη Δυτική Όχθη εις βάρος άμαχων από τη μέρα που παλαιστίνιοι μαχητές απήγαγαν τον ισραηλινό στρατιώτη.

Στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη το ναζιστικής έμπνευσης καθεστώς ασφυκτικής πολιορκίας που έχουν επιβάλει τα τέρατα του Ισραήλ έχει μετατραπεί σε θηλιά που σφίγγει το λαιμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων οι οποίοι είναι εντελώς ανήμποροι να αντιδράσουν. Μετά τον βομβαρδισμό του μοναδικού εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η παροχή ρεύματος έχει περιοριστεί σε τέσσερις ώρες το πολύ την ημέρα. Νερό κατ’ επέκταση δεν υφίσταται, κι έτσι τα κρούσματα διάρροιας έχουν πολλαπλασιαστεί. Κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω της έλλειψης φαρμάκων. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προδικάζει ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το ένα από τα τέσσερα βασικά φάρμακα θα έχει εξαφανιστεί. Ο αριθμός των νεκρών από τους ατελείωτους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών πλησιάζει τους 100, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία είναι άμαχοι και απ’ αυτούς οι περισσότεροι είναι παιδιά. Στα σχολεία εκθέσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων αναφέρουν ότι οι δάσκαλοι προσπαθούν να φωνάζουν όσο γίνεται πιο δυνατά, ώστε με τις οικείες στα παιδιά φωνές τους να καλύπτουν τον εκκωφαντικό θόρυβο που κάνουν οι βόμβες ήχου τις οποίες σκορπούν νυχθημερόν τα ισραηλινά αεροπλάνα, για να τρομοκρατήσουν κόσμο, εφαρμόζοντας τη διαταγή του ισραηλινού πρωθυπουργού που δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο: «θέλω κανείς να μην κοιμάται τα βράδια στη Γάζα». Οι ίδιες εκθέσεις μιλούν για παιδιά που είναι εξουθενωμένα από τα διαρκή σοκ και την αϋπνία στην οποία καταδικάζονται από τους συνεχείς εφιάλτες. Το ένα τρίτο των κατοίκων της Γάζας έχουν υποστεί σοκ, και όσοι γιατροί έχουν απομείνει εκεί μιλούν για μια δραματική εμπειρία που θα τους τραυματίσει για πάντα και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι κάτοικοι της Γάζας, το 80% από τους οποίους ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα και περισσότεροι από τους μισούς (για την ακρίβεια 735.000) επιβίωναν ακόμη και πριν την πολιορκία χάρη στα συσσίτια υπηρεσιών του ΟΗΕ, τις τελευταίες εβδομάδες περιφέρονται ανέστιοι και πεινασμένοι, καθώς τα κτήνη του Ισραήλ δεν επιτρέπουν τη διέλευση των φορτηγών με τα τρόφιμα των Ηνωμένων Εθνών. Για να γίνει η πείνα καθολική, οι Ισραηλινοί απαγόρευσαν ακόμη και το ψάρεμα στη θάλασσα της Γάζας!

Η Γάζα έγινε Άουσβιτς

Οι Ισραηλινοί, εν κατακλείδι, μετέτρεψαν τη Γάζα σε ένα σύγχρονο Άουσβιτς ένα ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου δοκιμάζουν επάνω στους Παλαιστίνιους τα πιο φριχτά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που έχουν επινοηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Το χειρότερο; Βλέποντας αυτό το κρεματόριο που σε λίγο καιρό μπροστά του η Γκουέρνικα θα ωχριά και το Νταχάου θα μοιάζει με παιδική κατασκήνωση, δεν αντιδράει καμία κυβέρνηση! Το Κουαρτέτο (αποτελούμενο από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τον ΟΗΕ και την ΕΕ), αφού υποχρεώθηκε να αποσύρει τον Οδικό Χάρτη μετά την άρνησή των Ισραηλινών να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε διαδικασία ειρήνης, λάμπει διά της σιωπής του και νομιμοποιεί διά της ανοχής του τα ισραηλινά εγκλήματα. Οι αραβικές κυβερνήσεις που η μια προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη σε παροχή εξυπηρετήσεων προς τους Αμερικάνους αρκούνται σε φραστικές καταγγελίες – παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες εβδομάδες γίνονταν συνεχείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό ακόμη και σε χώρες όπου απαγορεύονται διά ροπάλου όπως στην Ιορδανία ή την Αίγυπτο, ή σε χώρες όπου ποτέ άλλοτε δεν επιτράπηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης, όπως στο Μπαχρέιν και το Κατάρ. Οι διεφθαρμένες μοναρχίες τους που κολυμπούν στα πετροδολάρια και τη χλιδή σφυρίζουν αδιάφορα! Δεν είναι οι μόνοι. Μαζί τους είναι και όλοι όσοι ξεπερνούσαν εαυτόν σε κηρύγματα φιλανθρωπίας και ευαισθησίας στη θέα του Μιλόσεβιτς ή το άκουσμα του Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά τώρα έχουν χώσει το κεφάλι μέσα στη γη, και κάνουν ότι δεν βλέπουν. Ή μιλούν υποκριτικά για «φαύλο κύκλο βίας και αίματος», λες και οι αυτοσχέδιοι πύραυλοι Κασάμ τους οποίους κατασκευάζουν με πρωτόγονα μέσα σε μηχανουργεία και εκτοξεύουν οι ηρωικοί μαχητές της Παλαιστίνης είναι το ίδιο ένοχοι με τις βόμβες των 250 λιβρών που ρίχνουν σε κατοικίες οι εγκληματίες του Ισραήλ δολοφονώντας εν ψυχρώ εννιαμελείς οικογένειες όπως έγινε την Τετάρτη, ακόμη και βρέφη!

Πίσω απ’ όλα αυτά δεν κρύβεται προφανώς η προσπάθεια απελευθέρωσης του 19χρονου ισραηλινού δεκανέα, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, ώστε να αναγκαστεί να φύγει από τα χώματα όπου γεννήθηκε, και συντριβής των παλαιστινιακών υποδομών. Προς επίρρωσιν, αρκεί να δούμε τους πιο …αγαπητούς στόχους των βομβαρδισμών της επιχείρησης «καλοκαιρινή βροχή», όπως χαρακτήρισαν οι Ισραηλινοί την εισβολή: Στη Γάζα, που είναι μια από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, δημοφιλείς στόχοι πανεπιστήμια, σχολεία, γήπεδα ποδοσφαίρου, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, και φυσικά, υπουργεία. Στη Δυτική Όχθη τραβούν σαν μαγνήτες τις ισραηλινές βόμβες γραφεία εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, δημαρχεία, νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα! Τι απ’ όλα αυτά μπορεί να χαρακτηριστεί στρατιωτικός στόχος;

Διπλωματική αντεπίθεση της Χαμάς

Τις επιδιώξεις των Ισραηλινών που κρύβονται πίσω από την επιχείρηση απελευθέρωσης του δεκανέα αποκάλυψε σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός και στέλεχος της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια, το γραφείο του οποίου ισοπεδώθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες της επέμβασης. Ο εκλεγμένος παλαιστίνιος πρωθυπουργός, που έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του από το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγορούσε αρχικά τον Λευκό Οίκο ότι από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε η κυβέρνηση του την υπονόμευε ανοιχτά. Κατά δεύτερο, καλούσε τον μέσο Αμερικανό να προβληματιστεί για το πού καταλήγουν τα δυσθεώρητα ποσά, συγκεκριμένα 150 δισ. δολάρια, που χορηγεί η κυβέρνησή του στο Ισραήλ. Τρίτον, χαρακτήριζε πρόφαση την απελευθέρωση του ισραηλινού ομήρου υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζεται ένα σχέδιο πολιορκίας που είχε καταστρωθεί μήνες πριν. Τέταρτον, ανατρέποντας την κατηγορία ότι αμφισβητεί το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, ανέφερε ρητά ότι αποδέχεται την ύπαρξη δύο κρατών στα σύνορα που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο του 1967 και σε ότι αφορά το παλαιστινιακό κράτος να έχει πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και να περιλαμβάνει τους παλαιστίνιους πρόσφυγες που ζουν στις γειτονικές χώρες. Τελείωνε δε με τα εξής πολύ χαρακτηριστικά λόγια: «Καταθέτουμε το ακόλουθο σαφές μήνυμα: Αν το Ισραήλ δεν επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να ζήσουν σε περιβάλλον ειρήνης, αξιοπρέπειας και εθνικής ενότητας, ούτε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτά τα δικαιώματα»!

Επέκταση του Ισραήλ

Οι παραπάνω, πέρα για πέρα συνετές και δίκαιες προτάσεις, παρότι προκάλεσαν αίσθηση σε πολλά Μέσα όλου του κόσμου, η μόνη αντίδραση που προκάλεσαν στο Ισραήλ ήταν από υπουργό του μισητού αυτού κράτους ο οποίος δήλωσε ότι δεν μελετούν την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους!

Η πρωτοβουλία της Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε φυλάκιο του σιωνιστικού στρατού και να συλλάβει δύο επιπλέον ισραηλινούς φαντάρους όμηρους άνοιξε ένα δεύτερο μέτωπο για το μισητό στρατό του Ισραήλ με απώτερη επιδίωξη να αμβλυνθούν οι φριχτές συνθήκες πολιορκίας των κατοίκων της Γάζας και να αναγκαστεί το Ισραήλ να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων. Ειδικότερα, να απελευθερώσει τις εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά που κρατά στις φυλακές χωρίς δίκη, μόνο και μόνο ώστε οι συγγενείς τους να ζουν διαρκώς υπό καθεστώς φόβου. Για να φανεί η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο οι Ισραηλινοί (και πόσο δίκαιο κατ’ επέκταση είναι το αίτημα απελευθέρωσης των φυλακισμένων) αρκεί να αναφέρουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πριν δηλαδή ξεκινήσει η ναζιστική επιχείρηση «καλοκαιρινή βροχή», σύμφωνα με στοιχεία ισραηλινής ανθρωπιστικής οργάνωσης, το Ισραήλ είχε συλλάβει 4.371 Παλαιστίνιους και είχε δολοφονήσει 238! Εξαπέλυσε δηλαδή κανονικό πογκρόμ! Αν η απόφασή του Ισραήλ να ανατρέψει τη Συμφωνία του Όσλο μεταφέρει τους δείκτες της ιστορίας πριν από το 1996, η απόφασή του να εισβάλει στο Λίβανο καταλαμβάνοντας εκτεταμένα εδάφη του μας πηγαίνει είκοσι χρόνια πίσω, όταν ανεπιτυχώς επιχείρησε να ξανασχεδιάσει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής προς όφελός του. Και τώρα επιχειρεί ακριβώς το ίδιο. Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύονται το νέο περιστατικό σύλληψης και ομηρίας των φαντάρων τους με απώτερο στόχο να εκδιώξουν την ένοπλη μαχητική σιίτικη οργάνωση Χεζμπολάχ, που εδρεύει στα νότια του Λιβάνου, και εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι για την επέκταση του. Τα ισραηλινά τανκς και πυροβόλα με άλλα λόγια έρχονται να πράξουν ό,τι δεν κατάφερε το 2004 ο ΟΗΕ, που κατόπιν απαίτησης των Αμερικανών ζήτησε με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Βηρυτό να αφοπλίσει τις ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο έδαφός της. Έτσι ώστε στη συνέχεια οι Ισραηλινοί από τη μια μεριά, τη δυτική, και οι Αμερικανοί από την άλλη, την ανατολική, να περικυκλώσουν και να συνθλίψουν το καθεστώς της Συρίας, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το σχέδιο υποδούλωσης της Μέσης Ανατολής.


Σχολιάστε εδώ