Το μεγάλο «όχι» του Σαρούνας

Με την απόκτηση του Γιασικεβίτσιους οι «πράσινοι» θα γίνονταν πανίσχυροι, καθώς πρόκειται για τον κορυφαίο ευρωπαίο γκαρντ, ενώ παράλληλα θα έπλητταν καίρια το πρεστίζ του Ολυμπιακού, διότι οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν από πέρσι το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του εν λόγω παίκτη.

Ο Γιασικεβίτσιους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ότι δεν είχε στόχο την επιστροφή του στην Ευρώπη και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στράφηκαν σε άλλες επιλογές για τη θέση που άφησε κενή ο Γιάκα Λάκοβιτς.

Επιστροφή

«Δεν μας ενδιαφέρει, αλλά αποτελεί μια προοπτική», είπε ηγετικό στέλεχος της ΚΑΕ Άρης. Ερμηνεία. «Θα το θέλαμε πολύ, δεν το λέμε δημόσια, γιατί αν δεν τον αποκτήσουμε μετά τις τόσες χυλόπιτες που φάγαμε, άντε να δικαιολογηθούμε στον κόσμο». Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο φλερτ που αναπτύχθηκε μεταξύ του Άρη και του Νέστορα Κόμματου. Η πρώτη κουβέντα επίσημου χαρακτήρα έγινε πριν από τρεις μέρες. Οι Θεσσαλονικείς αφήνουν να διαρρεύσει ότι θέλουν έναν ευρωπαίο παίκτη, αλλά δεν αντέχουν οικονομικά να προσεγγίσουν αθλητές της εμβέλειας του Καουκένας. Δεν δίνουν περισσότερα από 270 χιλιάρικα (όσα δηλαδή θα έπαιρνε και ο Πάντιους) και ο Καουκένας θέλει κοντά στα 500. Αντιθέτως, ο Κόμματος είναι πιο προσιτός. Το τελικό ραντεβού θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Αλλαγές

Το πρώτο μήνυμα στάλθηκε όταν ανακοινώθηκαν τρεις επιτροπές της ΚΑΕ. Μεταξύ αυτών ήταν και η επιτροπή μεταγραφών στην οποία ο Γιάννης Δαμιανίδης δεν ήταν μέσα. Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε μέσα από τη περίπτωση του Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο Δαμιανίδης έλαβε την εντολή να συναντηθεί με τον έμπειρο πλέι μέικερ και οι υπόλοιποι διοικούντες έλεγαν ότι θα αποκτηθεί. Στη πραγματικότητα ενδιαφέρον για τον Κώστα Χαραλαμπίδη δεν υπήρξε ποτέ ούτε ασφαλώς η προοπτική απόκτησής του. Το τρίτο «χτύπημα» σχετίστηκε με το ζήτημα του Γιώργου Διαμαντόπουλου. Για τον έλληνα γκαρντ επίσης δεν υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον, ωστόσο από τη διοίκηση διέρρευσε μια συνάντηση του Δαμιανίδη με τον Διαμαντόπουλο στον Αθήνα… Και καλά, για να κλείσει η υπόθεση. Συμπέρασμα. Η διοίκηση ανέθεσε στον Δαμιανίδη να κάνει επαφές με παίκτες που ούτως ή άλλως δεν ενδιέφεραν την ομάδα, γεγονός το οποίο αν μη τι άλλο σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι κάποιοι προσπαθούν να τον εκθέσουν. Και το… γλυκό έδεσε με τη συνεργασία με τον Γ. Σφαιρόπουλο. Σε πρώτη φάση ως οικονομικός διευθυντής. Για να ξεκαθαρίζουμε όμως δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο έχει συζητήσει στέλεχος της διοίκησης για να αναλάβει τον ρόλο που είχε παλιότερα ο Δαμιανίδης.


Σχολιάστε εδώ