Στην Πάτρα ο Καραμανλής πολύ πιο πάνω από τον Γιώργο!

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Αχαΐα. Δημοσκόπηση που διενήργησε αυτές τις μέρες γνωστή εταιρεία της Αθήνας, που διακρίνεται για τη σοβαρότητά της και οι έρευνές της δεν έχουν αμφισβητηθεί, κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σημαντικά της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο δε αρχηγών η έκπληξη ήταν ότι ο Καραμανλής είναι πολύ πιο μπροστά από τον Γιώργο Παπανδρέου (!) και τα στοιχεία δείχνουν προσωπική κατάρρευση! Κι όταν αυτό συμβαίνει στην πατρίδα τον Παπανδρέου, μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας…

Και δυστυχώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καιρό τώρα το λένε στις συζητήσεις και φυσικά το έχουν διαπιστώσει από τις επαφές τους με τους ψηφοφόρους τους. Η φθορά του Γιώργου είναι ανησυχητική… Όμως τα πράγματα δεν είναι καλά και για το ΠΑΣΟΚ. Πολλά τα προβλήματα σε αρκετούς δήμους, όπου τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια απειλούν να στερήσουν από το ΠΑΣΟΚ αρκετούς δημάρχους. Ήδη σε πολλές περιοχές κατεβαίνουν μέχρι και… τρία «πράσινα» ψηφοδέλτια. Συμβαίνει δε και το απίστευτο. Για πολλές θητείες δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ να βγαίνουν ανοικτά στηρίζοντας συνδυασμούς της ΝΔ, όπως δυστυχώς έκανε ο πρώην δήμαρχος Γαλατσίου, Βασ. Παπαδιονυσίου!

Κινδυνεύει ο Φούρας

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι η ανησυχία που υπάρχει στην Πάτρα, όπου ενώ όλοι πίστευαν ότι ο Ανδρέας Φούρας «θα κάνει περίπατο», το κλίμα και οι ανακατατάξεις δείχνουν ότι χρειάζεται σκληρή μάχη και συσπείρωση των πάντων και φυσικά ενότητα.

Είναι τέτοια η ατμόσφαιρα, που όπως ειπώθηκε σε κομματική σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα, με την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών, του γραμματέα της Ν.Ε. και της Περιφέρειας, υπό την γραμματέα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον γραμματέα της Κ.Ο. Δημήτρη Ρέππα, αν ο δήμος δεν κερδηθεί στον πρώτο γύρο, τότε η Πάτρα θα έχει χαθεί για το ΠΑΣΟΚ!

Και τη μεγάλη ζημιά την έχει κάνει ο Γ. Δημαράς, που ως γνωστόν κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ. Σε όλα τα πρόσφατα γκάλοπ (και αυτό που έχει κάνει για το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Σεφερτζής) πρώτος έρχεται ο Φλωράτος της ΝΔ με 30%, δεύτερος ο Φούρας με 25% και τρίτος ο Δημαράς με 21%-22% και τάσεις ανόδου! Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διασπασμένο, κάτι βέβαια που δεν είναι πρωτόγνωρο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν αναμενόμενο, για όποιον γνωρίζει τις αντιδράσεις και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ! Αξίζει να σημειωθεί ότι γκάλοπ που είχε κάνει η Rass για το «ΠΑΡΟΝ» πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε εντοπίσει τη διείσδυση του κ. Δημαρά. Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιος είναι κατάλληλος για δήμαρχος, ο Φούρας ήταν πρώτος με 54,9%, ο Φλωράτος δεύτερος με 49,5% και ο Δημαράς τρίτος με 38,5%, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος ήταν σχεδόν τελευταίος με 24,2%! Και από πλευράς δημοτικότητας, σε θετικές ψήφους ο Δημαράς ήταν πρώτος (!) με 72%, ο Φούρας δεύτερος με 63,2%, ο Φλωράτος τρίτος με 48,6% και ο Ν. Νικολόπουλος χαμηλά με 35,9%.

Σαρώνει ο Κατσικόπουλος

Την ίδια ώρα περίπατος για τον υποψήφιο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα Δημήτρη Κατσικόπουλο προμηνύεται η εκλογική κούρσα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε στον μεγαλύτερο νομό της Πελοποννήσου η ΚΑΠΑ Research. Το γκάλοπ έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση που είναι διάχυτη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας ότι οι κάλπες θα αναδείξουν νικητή τον νυν νομάρχη κ. Κατσικόπουλο με συντριπτική διαφορά και μάλιστα από τον πρώτο γύρο. Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο του δείγματος των 801 νοικοκυριών η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ποσοστό που θα στηρίξει τον νυν νομάρχη στις εκλογές είναι της τάξης του 50%.

Με διαφορά 30 (!) ποσοστιαίων μονάδων ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο υποψήφιος της ΝΔ και νυν βουλευτής στην Αχαΐα Θεόφιλος Βασιλείου, συγκεκριμένα με 20,2%, και έπονται ο Στάθης Κεραμίδας (ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ) με 4,7%, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με 4,4% και ο Νίκος Τσούκαλης με 3,6%. Το εκλογικό αποτέλεσμα πάντως δεν αναμένεται να επηρεαστεί ούτε από την τελική απόφαση των αναποφάσιστων που με βάση τη δημοσκόπηση φθάνουν το 15%.

Εντυπωσιακή πάντως είναι η συσπείρωση που εμφανίζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι του Κινήματος στηρίζουν τον Δημήτρη Κατσικόπουλο σε ποσοστό 80,4%, την ώρα που μόλις το 46,2% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα ψήφιζε τον Θεόφιλο Βασιλείου και το 21% (!) τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.


Σχολιάστε εδώ