ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ για δύο

Η επιστροφή της σημαδεύτηκε με αιφνιδιασμό. Η αγορά του «Ελεύθερου Τύπου» είναι το πρώτο βήμα. Ακολουθούν και άλλα… Ο Σεπτέμβρης, λένε, θα είναι καθοριστικός. Και εδώ κάποιοι που γνωρίζουν γίνονται πιο συγκεκριμένοι. Στα σχέδια είναι και η αγορά του ΔΟΛ, του ιστορικού Συγκροτήματος Λαμπράκη. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Φυσικά, υπάρχει στους σχεδιασμούς και η αγορά καναλιού.

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ταρακούνησε το πολιτικό σκηνικό. Πέραν του χώρου των ΜΜΕ.

Ένας δυναμικός παίκτης μπαίνει στη σέντρα. Με χρήμα πολύ και το φωτοστέφανο της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων και της αποδοχής από την κοινή γνώμη του έργου της, η οποία μάλιστα έχει εκφραστεί σε δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι η άριστη οργάνωση της Ολυμπιάδας οφείλεται στη «σιδηρά κυρία».

Πέφτει έξω όποιος νομίσει ότι η Γιάννα αγόρασε τον «Ελεύθερο Τύπο» γιατί ήθελε να γίνει… εκδότρια. Η αγορά ΜΜΕ είναι το μέσο για να στηρίξει τις πολιτικές της φιλοδοξίες. Που είναι πολύ υψηλές… Και όχι βέβαια μια θέση βουλευτή…

Η Γιάννα θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Και αυτή τη χρονική στιγμή που επέλεξε να εμφανιστεί στο πολιτικό παλκοσένικο η απογοήτευση από την πολιτική και τους πολιτικούς είναι γενική. Και η αναζήτηση νέων προσώπων είναι το ζητούμενο.

Τώρα αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σ’ αυτό το αίτημα εξαρτάται από την ίδια… Έχει, βέβαια, τα διαπιστευτήρια του «Αθήνα 2004»…

Μπαίνει στο γήπεδο σε μια στιγμή που ζητείται ένα νέο κόμμα, ενώ στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει οι σχεδιασμοί για τη μετά Καραμανλή εποχή… Είναι η μία πλευρά. Γιατί υπάρχει και η άλλη, της Ηρώδου Αττικού…

Στον κομματικό στίβο όλο και περισσότερο διαπιστώνεται το κενό ενός τρίτου πόλου. Που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με προσφορές και από τα δύο μεγάλα κόμματα… Πρωτίστως όμως χρειάζεται νέο αίμα… Με νέα μυαλά… Και όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

Βέβαια δεν πρόκειται ούτε οι εκδότες ούτε οι πολιτικοί να χαρίσουν στο πιάτο τους χώρους τους… Απλώς είναι οι πρώτες μέρες και βολιδοσκοπούν προθέσεις.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει να αρχίσει ο πόλεμος, αν διαπιστώσουν ότι κινδυνεύουν τα βιλαέτια τους… Μόνο που η Γιάννα και ο Θόδωρος δεν είναι… Κοσκωτάς!

Αν και στην εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, η Γιάννα έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ντόρα. Απόδειξη τα δείπνα που έχουν ανταλλάξει. Πρώτα στο ανάκτορο της Φιλοθέης και ακολούθησε μετά δείπνο στη Στησιχόρου. Και συχνές επαφές.

Όμως ο στόχος είναι ο ίδιος… Και περίπτωση διανομής δεν είναι και τόσο εφικτή…

Έτσι, το ξεκαθάρισμα του τοπίου, για το ποιος έχει το προβάδισμα, μπορεί να είναι η πρώτη σύγκρουση… Και με την πίκρα της Ντόρας ότι έχασε μέσα από τα χέρια της τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ερωτηματικό είναι και το ποια θα είναι η στάση του Καραμανλή, που να μην ξεχνάμε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι σχέσεις δεν ήταν καθόλου ειδυλλιακές. Σύμπτωση ήταν ότι βράβευσε τη Γιάννα ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ δεν το έκανε η κυβέρνηση;

Αναπόφευκτη πάντως εξέλιξη, και ίσως σύντομα, θα είναι οι ανακατατάξεις, οι κρούσεις φιλίας και οι προσφορές στήριξης.

Με την απόφαση για ενεργό ανάμειξη στα κοινά διαψεύδει την επιστολή που μας είχε στείλει η Γιάννα τον Δεκέμβριο του 2005, με την οποία… διέψευδε ως «ανακριβή στοιχεία και αθεμελίωτες υποθέσεις» το ρεπορτάζ μας για τα πολιτικά της σχέδια. Τώρα βέβαια θα πρέπει να αποσύρει εκείνη την επιστολή της.

Έχει μετρήσει τους φίλους

Κάποιοι που έχουν επαφές με την οικογένεια θυμίζουν το γνωστό ότι «η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο». Το τι εννοούν… το αφήνουν στον καθένα.

Η σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας της έκανε τη Γιάννα να λέει ότι «σημαντικότερο πράγμα από την υγεία δεν υπάρχει» και ότι «η ζωή και η υγεία είναι πάνω απ’ όλα». Και δεν ξεχνά «εκείνους που ρωτούσαν και ανησυχούσαν για μένα», λέει. Στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι, εκείνοι που ειλικρινά σ’ αγαπούν…

Έκαναν πίσω, γιατί φοβήθηκαν την προκήρυξη

Η ξαφνική… εισβολή της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην υπόθεση της αγοράς των εφημερίδων του μακαρίτη Βουδούρη οφείλεται στην… υποχώρηση των τριών εφοπλιστών, που είχαν κάνει την καλύτερη προσφορά.

Οι λόγοι που θέλησαν να αποδεσμευθούν ήταν πρωτίστως ο φόβος που τους προκάλεσε η προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» που… σχολίαζε την αγορά του «Ελεύθερου Τύπου». Δευτερευόντως μέτρησε και η εκκρεμότητα των αγωγών που έχουν κατατεθεί κατά της εφημερίδας για δημοσιεύματα και με τις οποίες οι ζητούμενες αποζημιώσεις φθάνουν τα 6.000.000 ευρώ!

Η Γιάννα παρενέβη όταν πλέον δεν μπορούσαν να δώσουν την προκαταβολή για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Λέγεται ακόμη ότι ο Αλαφούζος δεν μπήκε στην Κοινοπραξία εξαιτίας της Ντόρας, που τη συμμετοχή της ή έστω την επιρροή της σηματοδοτούσε ο κουμπάρος της, εφοπλιστής Βαγ. Μαρινάκης. Έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής. Είναι γεγονός ότι ένα είδος Μπερλουσκόνι γεννιέται στην Ελλάδα.

Βέβαιο εξάλλου είναι ότι από το βράδυ της Πέμπτης το πολιτικό σκηνικό ξαφνικά απέκτησε ενδιαφέρον.

Όλοι πλέον συζητούν πού το πάει η Γιάννα, ενώ κάποιοι βάζουν τίτλο «Πού πας, κυρία μου;», που ίσως δεν θ’ αργήσει να φανεί…


Σχολιάστε εδώ