Ο Λαγός και οι… λαγοί

Καταρχάς, είναι ΑΕΚτζής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό προκάλεσε ο ίδιος τις εξελίξεις ώστε να μεταγραφεί στην «Ένωση». Δεύτερον, είχε τον φόβο ότι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό δεν θα του δίνονταν οι ευκαιρίες να δείξει την αξία του, ενώ στην ΑΕΚ μπορεί να μην είναι ο απόλυτος άρχοντας, αναμφίβολα όμως αποκτήθηκε με την προοπτική να αγωνίζεται στην ενδεκάδα.

Όσο για τους λαγούς; Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των χρεών προς την Εφορία, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κυρώσεις τα νυν μέλη της διοίκησης ή καλύτερα ο Γιώργος Σπανουδάκης. Από τη πρώτη μέρα άλλωστε ήταν γνωστό ότι επέστρεψε στον Ηρακλή με σκοπό να «καθαρίσει» τον φάκελό του για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα για οικονομικές ατασθαλίες αργότερα. Πιο τρανή επιβεβαίωση δεν υπάρχει… Μετά τα όσα έγιναν πάντως, δεν μπορεί η διοίκηση να διώξει τον Σάββα Κωφίδη. Διότι κι αυτό το θέμα συζητήθηκε, επειδή κάποιος από τη διοίκηση παρεξηγήθηκε που ο Κωφίδης τα λέει έξω από τα δόντια, αλλά και γιατί διατηρεί άριστες σχέσεις με τους οργανωμένους.

Στροφή στη Φιλαδέλφεια;

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική εξέλιξη στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι η ΠΑΕ δεν θέλει κανέναν πάνω από το κεφάλι της για να μπορεί όχι μόνο να ελέγχει την κατάσταση, αλλά και να εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου τα εμπορικά έσοδα. Επειδή, όμως, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τα έβαλε κάτω και διαπίστωσε ότι ακόμα και αν το γήπεδο γίνει στην περιοχή του ΟΔΔΥ στα Λιόσια, η ΠΑΕ δεν πρόκειται να βγει κερδισμένη, άρχισε να αναθεωρεί. Διότι αν γίνει το γήπεδο εκεί, εκτός από την κατασκευαστική εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί σχεδόν όλους τους εμπορικούς χώρους, αξιώσεις προβάλλει και ο δήμος. Αν συνυπολογίσουμε ότι η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς θα είναι υποχρεωμένη να δίνει κάποια χρήματα στην Ερασιτεχνική, τότε τα κέρδη όχι μόνο συρρικνώνονται αλλά εξανεμίζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ντέμης Νικολαϊδης μετά από παρότρυνση και του Γιώργου Σουφλιά αποφάσισε να ρίξει ξανά μια… ματιά στο θέμα της δημιουργίας του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά με τον Ανατολιωτάκη, που είναι πρόεδρος στην Ερασιτεχνική, δεν μπορεί να συνεννοηθεί και γι’ αυτό ξεκίνησε ο ίδιος τις επαφές με κατασκευαστικές εταιρείες. Άλλωστε, αν ο Ανατολιωτάκης πει κουβέντα, ότι δηλαδή ο Ντέμης ενεργεί μόνος του, θα πέσουν όλοι να τον φάνε. Το ζητούμενο για τους ΑΕΚτζήδες δεν είναι ποιος θα φτιάξει το γήπεδο, αλλά το γήπεδο να γίνει εκεί που πρέπει.

Ανακάλυψαν… πλεκτάνη

Παιχνίδι μάνατζερ ανακάλυψαν στην ΑΕΚ στην υπόθεση Ιμπαγκάσα και ενώ στην αρχή τα έδιναν όλα για τον παίκτη, τελικά αποφάσισαν να κρατήσουν στάση αναμονής και να μην ανεβάσουν την προσφορά τους πάνω από το 1 εκατ. ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΑΕΚ βελτίωσε την προσφορά της για τον Ουρουγουανό Βάργκας προς τη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την επαφή που είχε προσωπικά με τον Αριέλ Ιμπαγκάσα διαπίστωσε ότι ο παίκτης δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην ΑΕΚ. Κάποιοι ωστόσο του παρουσίαζαν το πράγμα πιο δύσκολο και τον ενημέρωναν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πείθεται εύκολα να έρθει στη χώρα μας. Ο λόγος; Προφανής. Να ανέβει κι άλλο η προσφορά της «Ένωσης» προς τον παίκτη. Ο Ιμπαγκάσα, αντίθετα, είπε στον Νικολαΐδη, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να έρθει στην ΑΕΚ αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί οικονομικά και ότι ακόμα ο ατζέντης του δεν του έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Ντέμης, λοιπόν, αποφάσισε να καταθέσει μια προσφορά στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και να τον αφήσει να το σκεφτεί μέχρι τη Δευτέρα.


Σχολιάστε εδώ