Θέλει να τους φιμώσει

Για να βελτιώσουν τα νούμερά της οι άνθρωποι του επιτελείου της αποφάσισαν να βγάλουν αφίσα όπου τον μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνει η φωτογραφία της, την οποία συνοδεύει το σλόγκαν «Αξίζουμε περισσότερα» που παραπέμπει απευθείας στο σλόγκαν του Παπαγεωργόπουλου «Ο δήμαρχος που μας αξίζει».

Με το που αναρτήθηκαν -στα ειδικά πλαίσια των διαφημιστικών εταιρειών- οι δέκα πρώτες αφίσες, έφτασε στο γραφείο της Αράπογλου επιστολή του δημάρχου με την οποία τη «μαλώνει» που τόλμησε να κολλήσει αφίσες σε ιδιόκτητα πλαίσια, ισχυριζόμενος πως αυτό απαγορεύεται. Μάλιστα, υπογράμμιζε πως αν δεν αποσυρθούν αμέσως, θα προχωρήσει σε καταγγελία και στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων και στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια επιστολή ο Παπαγεωργόπουλος την κοινοποίησε και στους άλλους υποψήφιους για το δημαρχιακό αξίωμα, θεωρώντας πως θα τους έχει μαζί τους κατά της Χρύσας.

Σκληρή και με δόσεις ειρωνείας ήταν η απάντηση της Αράπογλου που του συνέστησε να μελετά καλύτερα τους νόμους και μετά να προσπαθεί να ελέγξει τους άλλους, αφού προηγουμένως τους εφαρμόσει ο ίδιος στην TV 100. Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε γνωμοδότηση του καθηγητή της Νομικής Κώστα Χρυσόγονου που της δίνει απόλυτο δίκιο, ενώ κάλεσε τον Παπαγεωργόπουλο να αποδεχθεί να μετέχει σε διαλογικές συζητήσεις με τους άλλους υποψηφίους και να εγκαταλείψει τους προπαγανδιστικούς μονολόγους του στην TV 100 και την ΕΤ3, απειλώντας τον πως θα προσφύγει στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Στη διαμάχη μεταξύ Παπαγεωργόπουλου και Αράπογλου παρενέβη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συντάσσοντας απαντητική επιστολή προς τον δήμαρχο, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Έχω την αίσθηση ότι προσπαθείτε να ελέγξετε την κατάσταση πριν γίνει ανεξέλεγκτη. Φοβάμαι ότι ματαιοπονείτε. Αφενός γιατί ο ίδιος δεν είστε σωστό και σοβαρό παράδειγμα από τον τρόπο που χειρίζεστε τη δημοτική τηλεόραση, αφετέρου επιλεκτικώς ενθυμείστε νόμους που σας εξυπηρετούν». Και προσθέτει: «Είναι περιττό εξάλλου να σας υπενθυμίσω ότι το Σύνταγμα υπερέχει των νόμων και σαφώς επιβάλλει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την οποία αποτρέπει εν πολλοίς ο νόμος 3202/03». Ο Γ. Καρατζαφέρης καταλήγει στην επιστολή του, λέγοντας: «Αντιλαμβάνομαι, κ. Παπαγεωργόπουλε, την αγωνία σας, την οποία όμως δεν συμμερίζομαι».

Στον δήμαρχο επιτέθηκαν με σφοδρότητα επίσης τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Τάσος Κουράκης, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης καυτηρίασε την παρέμβαση του Παπαγεωργόπουλου, βρίσκοντας όμως αφορμές να επιτεθεί και στο… ΠΑΣΟΚ.

Ο Μπουτάρης είπε: «Θεωρούμε ότι ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία του δημάρχου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Επικαλείται νόμους όταν τον βολεύει, επικαλείται Επιτροπή Εκλογικών Παραβάσεων και Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών, χρησιμοποιώντας με τον συνήθη πομπώδη τρόπο του τη νομιμότητα που ο ίδιος καταργεί, όταν:

· Χρησιμοποιεί κατά κόρον και μόνο για δική του προβολή και προπαγάνδα τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο που, υπενθυμίζουμε, λειτουργούν με χρήματα των πολιτών.

· Χρησιμοποιεί έντεχνα όλους τους μηχανισμούς του δήμου για την προβολή του όποιου δημοτικού έργου χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και σπαταλώντας δημόσιο χρήμα για αυτοπροβολή.

· Θεωρεί με τη συνήθη αλαζονική του συμπεριφορά ότι έχει προτεραιότητα και δικαιώματα, μια και ό,τι κάνει το κάνει για το καλό μας, και χρησιμοποιεί έτσι κάθε διαθέσιμο μέσο για την προβολή της κούφιας, λαϊκίστικης και επαρχιώτικης δημαρχίας του. Καταγγέλλουμε αυτή την υποκριτική συμπεριφορά του δημάρχου ως απολύτως απαράδεκτη και τον καλούμε να πει για μια έστω φορά την αλήθεια, να αγαπήσει την πόλη του. Είναι ντροπή αυτά που κάνετε, κύριε δήμαρχε».


Σχολιάστε εδώ