«Επιδημία» ανταρτών πλήττει το ΠΑΣΟΚ

Στους Αγίους Αναργύρους π.χ. είναι τρία τα «πράσινα» ψηφοδέλτια και ο υποψήφιος κ. Σαράντης που έχει το χρίσμα κινδυνεύει να τερματίσει τρίτος…

Ένα οδοιπορικό στους δήμους της Βʼ Αθήνας δίνει ανάγλυφα το αλαλούμ που επικρατεί στο «πράσινο» δημοτικό στρατόπεδο, παρά την πολύμηνη προσπάθεια του Αλέκου Παπαδόπουλου να πετύχει κάποιες ισορροπίες… Και είναι βέβαιο ότι από τους «αντάρτες» θα εξαρτηθεί σημαντικά το προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα στον δεύτερο γύρο. Και προς αυτήν την κατεύθυνση δεν φαίνεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει κάνει καμιά κίνηση! Προφανώς λόγω… αλαζονείας.

Στον Άλιμο ο Λ. Ανωμερίτης, που κατεβαίνει κόντρα στον επίσημο… αγαπημένο της Χαρ. Τρικούπη, δηλώνει ότι ο Παπαδόπουλος τον έπεισε να βάλει υποψηφιότητα. Τώρα δεν κάνει πίσω και απειλείται με διαγραφή… Και βέβαια η εκλογή κινδυνεύει για το ΠΑΣΟΚ!

Στη Γλυφάδα το ΠΑΣΟΚ είναι πολυδιασπασμένο. Τρία τα ψηφοδέλτια. Κατεβαίνει ο πρώην δήμαρχος Θ. Σπονδυλίδης και ο Φιλόπουλος, ενώ ο επίσημος υποψήφιος, που προέκυψε από… σπόντα, είναι ο Κόκκορης, που μπορεί να ελπίζει…

Στη Νέα Σμύρνη τα πράγματα είναι μεν ζόρικα, κάποιοι ΠΑΣΟΚοι επιμένουν να στηρίζουν τον νυν δήμαρχο του ΣΥΝ Κουτελάκη, όμως η Νόρα Κατσέλη τελικά είναι σίγουρο ότι θα είναι η επόμενη δήμαρχος.

Στο Φάληρο όλοι οι ΠΑΣΟΚοι είναι με τον «αντάρτη», τον Καψάνη!

Στον Άγιο Δημήτριο αν ο Ειρηνάκης δεν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο θα έχει πρόβλημα! Εκεί ο αντάρτης είναι ο γιατρός Παπαδακάκης.

Στου Ζωγράφου η κυρία του ΣΥΝ που στηρίζουν δεν «τραβάει».

Στον Υμηττό ο Δ. Αριανάς, που έχει το χρίσμα, αντιμετωπίζει πόλεμο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών οργάνων, που έφθασαν στο σημείο να κατεβάσουν την πινακίδα των γραφείων επειδή είναι κάτω από τα γραφεία του Αριανά, ώστε να μη φαίνεται η λέξη «ΠΑΣΟΚ»! Ο «αντάρτης» είναι ο πρώην μπασκετμπολίστας, γιατρός Χ. Ζούπας. Όλα δείχνουν ότι ο δεξιός υποψήφιος τελικά θα είναι ο νικητής. Ενώ η πρώην διευθύντρια του Χ. Πρωτόπαπα, Αιμιλία Δημοπούλου που μαζί με τον Κ. Ραυτόπουλο ελέγχουν την τοπική οργάνωση, υπογείως κάνουν ψήφους στον Ζούπα!

Στη Ν. Ερυθραία τρεις οι υποψήφιοι, οι δύο είναι ο νυν δήμαρχος Μπουρίκας και η πρώην δήμαρχος Ταμβάκη. Επίσημη υποψήφια η Κατερίνα Μουστάκη. Οι ενδείξεις είναι ότι θα εκλεγεί ο Μπουρίκας.

Στους Αγίους Αναργύρους εκτός από τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια του γιατρού Νικητόπουλου και του πρώην δημάρχου για αρκετά χρόνια, Ν. Ταμπακίδη. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τελικά ο Ταμπακίδης θα αποσυρθεί και ο Νικητόπουλος μπορεί να είναι ο νέος δήμαρχος, αν «μαυριστεί» ο νυν Κ. Τρίγκας της ΝΔ.

Στο Μαρούσι η αποθέωση της… τρέλας, από κει που παντοκράτορας ήταν ο Τζανίκος. Ο Π. Αλεξανδρής έχει το χρίσμα, ο Τζανίκος στηρίζει τον Ραγκούση, η αντιδήμαρχος του Τζανίκου Κατερίνα Αναστασιάδου συζητάει με τον Κ. Ρώτα. Ο υποψήφιος της ΝΔ είναι ο Πατούλης, υπάρχει ο συνδυασμός του Γ. Συκαμιώτη (αντιδήμαρχος κι αυτός του Τζανίκου), ενώ κατεβαίνει και ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Παπαδημητρίου, που μόνος του δίνει άλλη μια μάχη ζωής.

Στο Χαλάνδρι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρεόπουλος, δεν έχει τύχη…

Στο Γαλάτσι ο νυν δήμαρχος Τούντας δεν φαίνεται να κινδυνεύει, μετά μάλιστα την εντελώς λαθεμένη κίνηση του πρώην δημάρχου για αρκετές θητείες Βασ. Παπαδιονυσίου να βγάλει ανακοίνωση στήριξης του υποψήφιου της ΝΔ, κίνηση που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επεδίωκε.

Στο Νέο Ηράκλειο ο δήμαρχος Μαστοράκος έχει κόντρα με τον ως τώρα αντιδήμαρχο, τον Ν. Μπάμαλο!

Στο Αιγάλεω ο Καρδαράς δεν «τραβάει» και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον νυν δήμαρχο Καλογερόπουλο, που πρόσκειται στη ΝΔ.

Στο Χαϊδάρι ο «αντάρτης» Κ. Σπηλιόπουλος έχει προσεταιριστεί 4-5 σύμβουλους του νυν δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού και ο επίσημος του ΠΑΣΟΚ Τσατσαμπάς φαίνεται να χάνει. Η ΝΔ κατεβάζει τον Μαραβέλια.

Τέλος, στο Περιστέρι ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν χτυπιέται…

Τα βρήκαν στην Κεφαλονιά

Έπειτα από μια σύσκεψη της ομάδας του Σπ. Μοσχόπουλου, που διεκδικούσε το χρίσμα για τη νομαρχία, το οποίο τελικά δόθηκε στον Δ. Γεωργάτο και ένιωθε πικραμένος, αποφασίστηκε, προ του τελεσίγραφου της Χαρ. Τρικούπη ότι «η ήττα θα έχει ονοματεπώνυμο», να μπει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου νομάρχη και εκεί είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τη συσπείρωση, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι της ευρύτερης ομάδας Καλαφάτη θα ψηφίσουν και δεν θα παίξουν τα γνωστά παιχνίδια.

Η ΝΔ είναι διασπασμένη. Κόντρα στον νυν νομάρχη Διον. Λευκαδίτη, που έχει το χρίσμα, κατεβαίνει ο Αλέκος Παρίσης. Τα πράγματα πάντως είναι ακόμη πολύ θολά!


Σχολιάστε εδώ