ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Αδυνατεί να παρακολουθήσει η Ζάκυνθος τις σύγχρονες μεθόδους προσέλευσης τουριστών με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια ακόμη κακή σεζόν για τον τουρισμό του νησιού. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος νομάρχης, Σπύρος Μπονίκος, ενώ παράλληλα τονίζει: «Εγκλωβισμένη η πολιτική ηγεσία από την αδυναμία προώθησης του τουριστικών θεμάτων, επιδίδεται σε θέματα που αν μη τι άλλο δημιουργούν εκλογική πελατεία όπως απευθείας αναθέσεις, προμηθειών, διαφημιστικής προβολής κ.λπ, αλλά και σε κατασπατάληση πόρων για αυτοπροβολή και δημόσιες σχέσεις του νομάρχη, αλλά και των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού». Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Επειδή είναι προφανές ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, έπειτα από μια διετία επιβλαβών πειραματισμών, έχει χάσει οριστικά τον στόχο της αποτελεσματικής παρέμβασης για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στον τόπο αν αυτοκαταργηθεί».

Ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιος του επί σειρά ετών υπουργού της ΝΔ Αλέξανδρου Παπαδόγγονα, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο μόλις 29 ετών Διονύσης Παπαδόγγονας, με σπουδές πολιτικών επιστημών στο Λονδίνο και διάθεση προσφοράς ειδικά στον τομέα βελτίωσης της καθημερινότητας των συνδημοτών του, συγκαταλέγεται μεταξύ των προσώπων με τα οποία ο Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζει την τάση ανανέωσης στον δήμο.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής των οδών Θερμοπυλών, Ψαρών και Αλιμούντος της Αργυρούπολης, που διοργανώθηκε από τη «Δημοκρατική Προοδευτική Συνεργασία Αργυρούπολης» και τον επικεφαλής της Δημήτρη Ευσταθιάδη, εκφράστηκε η διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη κατάργηση της πλατείας και τη μετατροπή της σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και την κοπή δεκάδων πεύκων και άλλων δέντρων για την εγκατάσταση του εργοταξίου της κατασκευής τού υπόψη σταθμού. Στην τοποθέτησή του ο κ. Ευσταθιάδης τόνισε ότι «οι κάτοικοι της περιοχής και η παράταξή μου είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της πλατείας, που με αγώνες των δημοτών και της τότε δημοτικής αρχής, πριν από 20 περίπου χρόνια, αφαιρέθηκε από τους τότε καταπατητές, φυτεύτηκε και αποδόθηκε στους πολίτες μας» και ζήτησε να απαιτήσει ο δήμος από την εταιρεία Αττικό Μετρό να αναδιαμορφώσει την πλατεία αυτή και να την προστατεύσει από την αυθαίρετη στάθμευση, όπως και τους λοιπούς χώρους πρασίνου της περιοχής αυτής.

Στου Παπάγου οι δημοσκόποι δίνουν και παίρνουν. Είναι μερικοί που σου βγάζουν ό,τι αποτέλεσμα θέλεις. Ξύδης, Χρήστου και Γκουβάκης έχουν δημοσκοπήσεις που τους βγάζουν πρώτους! Επειδή μοιράζονται τις ίδιες ΝΔ-ψήφους, μόλις επικρατήσει ο ένας, οι άλλοι θα πιάσουν πάτο. Θα ιδρώσει ο πρώτος να υπερισχύσει, τη δεύτερη Κυριακή, αντιμέτωπος με τον Κονταξή του ΠΑΣΟΚ! Στη γελοιογραφία του Μητρόπουλου ο Καραγκιόζης έφευγε πάνω σε κάρο λέγοντας «γίναμε πολλοί, ρεεε…».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου Βασίλης Σπανάκης συζήτησε με τους πολίτες της γειτονιάς των Tαξιαρχών, ξεκινώντας τις περιφερειακές εκδηλώσεις ανάδειξης των προβλημάτων του δήμου του. «Οι γειτονιές έχουν τον πρώτο λόγο», δηλώνει ο κ. Σπανάκης και στόχος της παράταξής του είναι όπως υποστηρίζει να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα προβλήματα της περιοχής, δεσμεύτηκε μάλιστα για την ισόρροπη ανάπτυξη των γειτονιών του Μοσχάτου.

Η «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης για τον δήμο Αγίων Θεοδώρων. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Νικολάου δίνει το σύνθημα «Γενικά αλλά όχι Αόριστα» και δηλώνει ότι η υλοποίηση του ρεαλιστικού προγράμματός του σημαίνει αυτόματα την οικονομική – πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Αγίων Θεοδώρων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Βασίλης Τράπαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Αυριανή» δηλώνει ότι «διεκδικεί το φρένο στον κατήφορο της πόλης». Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι «οι Νικαιώτες χρειάζεται να κατανοήσουν πόσα έχασε η πόλη από εξέλιξη, οδηγώντας στον δημαρχικό θώκο τον κ. Μπενετάτο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος διοργανώνει αύριο το βράδυ καλοκαιρινή βραδιά στο «Breeze cafe» στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, υπενθυμίζοντας στους δημότες ότι σε τρεις μήνες θα επιλέξουν το μέλλον του δήμου τους. (Η τιμή του ποτού είναι 5 ευρώ).

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι κάτοικοι του Μαρουσιού δέχθηκαν την αναγγελία της υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Χρήστου Αξελού για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως έλεγαν, γνωρίζουν ότι έχει τον χρόνο, τον τρόπο και τις ικανότητες για να προσφέρει στην περιοχή.

Με το ψηφοδέλτιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου κατεβαίνει στην Πεύκη ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος η επί σειρά ετών διευθύντρια του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και ανερχόμενη συγγραφέας Μπέλλα Μηλοπούλου. Είναι σίγουρο ότι τόσο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος όσο και η Μπέλλα (Αικατερίνη) Μηλοπούλου, με την επιμονή, το μεράκι και τις αδιαμφισβήτητες και αποδεδειγμένες ικανότητες που έχουν, θα δώσουν στην Πεύκη τη λάμψη που της λείπει. Κι αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι κάτοικοι της περιοχής, που εκφράζουν με κάθε τρόπο την υποστήριξή τους στον συνδυασμό του Γ. Θεοδωρακόπουλου.

Την έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι επισκέφτηκε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιώς με το κόμμα του ΛΑΟΣ. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, πριν από τέσσερις μέρες. Ο κ. Θεοδωρακίδης και το επιτελείο του περιηγήθηκε στο χώρο της έκθεσης ανταλλάσσοντας απόψεις με παρευρισκόμενους εκδότες αλλά και πολίτες.

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου «οργώνει» το Μαρούσι ο Λευτέρης Παπαδημητρίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχίζει πόρτα πόρτα τον προεκλογικό του αγώνα, επισκεπτόμενος κάθε γειτονιά της πόλης. Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκε τις περιοχές Παραδείσου και Σωρού. Ο Λευτέρης, πάντα προσιτός στους δημότες, συζητά μαζί τους και καταγράφει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τις εικόνες ντροπής στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση Δράσεις Εθελοντών (ΔΡΑΣΕ). Όπως αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση, δομείται αυθαίρετο διώροφο τσιμεντένιας κατασκευής κοντά στη Μονή Αγίου Γεωργίου και εναποτίθενται παράνομα οικοδομικά – χωματουργικά υλικά μέσα στο δάσος.


Σχολιάστε εδώ